A TRIP TO HELL!

Utstyrsel. Jag har letat och letat och letat men inte hittat nåt bra. Ingen kines verkar veta vad Halloween är. Det mesta i utstyrselväg är för barn. En liten shop hittade vi, det mesta var kaninöron och sjömansdräkter och medellängden på kjolarna var väl ca.20cm. När vi gick såg vi att butiken hette "Drop Dead Sexy".

Röd sminkpenna och ösögonfransar inhandlades till sist  och jag bestämde mig till slut för vilka jag skulle bära kvällen till ära.

När vi kom till själva terminalen där båten, The Dragon Boat, låg såg det ut såhär. TV-tornet, JinMao Tower och Financial Center allt såg man!


Ungefär två timmar innan vi skulle lämna dorm kände Ulrika att hon mådde dåligt så det slutade med att hon inte gick alls. Istället följde Kiats room mate med mig, Kiat och Hiro.

Jag målade till mitt sällskap!(som inte heller funnit utstyrsel..vi  har ju faktiskt en  f e t  examen att plugga till these days) Däremot klädde jag ju åtminstone upp mig..men det är så olika så..Båten började åka och fiiin utsikt var det!


3 däck var det. Sammanlagt 4 dansgolv och ca.600 pers! Ute på däck fanns det även som en liten pir man kunde gå upp i och där blåste det! Japanerna Hiro och Hiro!
Bar och dansgolv på däck. Det var gratis champagne, öl och läsk hela kvällen! Även Waffleboy sponsrade med "free flow of cookies and cakes"! :DSen fann jag äntligen vår Hulkvän Beckham!Matrix-Neo! Det sjuka var att den här killen kunde på riktigt gå ned i slow motion så om Neo gör för att undvika kulorna när det skjuts mot honom!! Ända ner till marken!!

Kiat frågade om han kunde flyga också, Neo lovade att efter kl.12 kunde han göra det.


Gäng med utklädda. Lite Indiana Jones och Avatar(!) sjukt bra utklädd!!

Hermione fann sin Harry Potter!! :D <3


Ni kanske vet vad han var utklädd till? För jag förstod inte riktigt. Han gick med hatt och rock, närmade sig en själv och så wwooff öppnade han rocken så var han naken!! Endast Y-front! Hah! Hulken gilla
Polisbåt följde oss bakom och om sidorna. Kändes bra :)Hulken klarar allt.Inte Kiat :)Jag hitta mask!


Haha! McDonald's home delivery!


Haha det här var kul, jag gick fram till honom och var jätteglad och berömde honom för hans dräkt. Så frågade han om jag visste vad han var. "YEs!! Stig-Helmer!!" ..Det var visst fel. Kommer inte ihåg vad han sa att karaktären hette men Stig-Helmer var det iaf inte hahah. Han hade till och med sån där hårfjong mitt på huvudet. Kunde ju inte vart nån annan! :)


Som sagt. Hulken klarar allt. Inte ens berörd!
Riktigt kul Halloweenfest och grymt event!! Synd bara att min 同屋 inte var med.. Nästa gång så!


Tack så mycket, Ulrika, för lånet av kameran!!


Har ni någon favoritbild?! :D

 

 
För övrigt så lever jag idag min sista dag som tonåring. Imorgon smäller det! :D


^


Nya storys från Shanghai!

Heej!
Ojojoj vad längesen jag skrev om vad jag gjort.. Som ni förstår är det för att jag har så himla mycket att göra just nu. Den 4e och 5e har vi prov. Ett prov på hela första boken. Tre test på två dagar, prata, läsa och skriva. Därför borde jag inte skriva här nu, men jag fick verkligen lust, för igår var jag på fest. Fetaste Halloweenfesten!
Finns så mycket roligt att berätta för er! Jag har sagt det förut men säger det igen- här blir varje dag till ett äventyr, vare sig man vill det eller inte! :)

Min skrivlust sjönk väl till botten när jag förra veckan fick problem med mitt bankkort. Dagen efter min mobil. Inget av dem fungerade. Jag skulle möta Sven på stan men kom vilse och i SPÖregn gick jag runt med ett trasigt paraply och dyngsura fakeconverse. Jag gick på Xietu Lu och såg helt plötsligt en liten butik där 3 kvinnor och en man satt och sydde dunjackor. Såg en fantastiskt foto framför mig och bad om att få "pai yi zhang zhaopian" och det fick jag. När jag tagit ett par foton sa mannen att jag kunde ju inte stå där i det dåliga vädret.. "kom in kom in, sätt dig här!" och så drog han fram en liten liten plastpall som jag fick sitta på. Vi började prata och då de inte kunde någon engelska var det inte de livligaste diskussionerna vi förde direkt.. jag kämpade med att formulera frågor som "Syr ni och skickar utomlands också?" och "Är alla de här jackorna * pekar på de som hänger där * redan beställda?". Fick iaf. bl.a. fram att de var jia-ren (släkt) och att de inte var Shanghai-ren (Shanghai:are).

Till slut tackade jag massa och var tvungen att gå. Det var mysigt där, och de var så himla goa mot mig så jag kunde stannat länge kändes det som! Dunet som flög runt lite i luften hjälpte mig dock att pallra mig därifrån.
För övrigt måste jag tillbaka till Xietu Lu. Vet inte huuur lång den var men det vad endast skoaffärer! Alltså butik efter butik med bara skor, av alla dess slag. Förmodligen mycket billigt också, det var ju inte märkesskor alltså. Utanför varje butik anlände hela tiden mopeder med leveranser (stora berg av skokartonger).

Så när vi snackar så hör jag plötsligt en 5e röst! Det kommer från under det röda bordet! Jag ser livrädd ut och håller mig för munnen och de börjar skratta. Så lyfter jag lite på skynket och där ligger det någon!! Då hade de tydligen en säng där under så den som inte jobbade just då kunde vila, haha!


Självutlösare! Alltid en saver hahaSen var vi ju på Expo i söndags!
Planen var att komma dit tidigt för att få en hyfsad bra plats i SaudiArabien-kön. Denna paviljong anses vara den bästa i år och den som det lagts ned mest pengar på. Sist vi var på Expo var kön bara 5 timmar.. den här gången bara 6. Vanligtvis är den omkring 8, 9. Ändå känner man sig inte lockad att i regn och blåst stå och köa 6 timmar av sin sista Expo-vistelse till en enda paviljong..

För er som inte redan vet det, på Expo fungerar det så att om man har sitt pass med sig kommer man in via VIP-ingången till sitt lands paviljong. Detta visste vi ju inte om första gången vi var där så vi stod och köade i 45 min. till Sverige.. I efterhand har vi även hört att folk fixat in sig i andra länder då de låtsas vara koreaner fast de var japaner, Amerikanare fast de var tyskar. Eller det värsta jag hört- Beckham från Turkiet i Ulrikas klass kan lite Arabiska- tror ni inte han kommer in VIP i Saudi Arabien!! Med sig fick han även vår svenska vän Anton. Han ska enligt Beckham bara hoppat av lycka när de väl var inne. Hade jag också gjort. Högt!!
Hur som helst- vi mjukstartade med Frankrikes VIP-ingång. "Is this the queue to France?" frågar vi kineserna vid VIP-ingången. De pekar åt ett annat håll. "Aha so this is france?" Frågar jag och låtsas vara lite smådum. De pekar bortåt igen och när jag gör någon min nog liknade den Björn Gustavsson gör i "Tips från coachen" när han ska "inte fatta nånting". De frågar då efter våra pass och vi tar fram våra biljetter och undrar om det kanske är dom de ville se? :p "Where are you from?!" "FAGUO! :D " (Frankrike) säger jag menande och de släppte då in oss och där slapp vi stå 1h i kö :D

Så finns det även en kategori till som får komma in VIP-vägen. Det är gamlingar som sitter i rullstol. Då måste ju såklart den som kör rullstolen hänga med in också. Det här ser kineserna som jordens opportunity så i många fall verkar de "klä ut" äldre personer till riktigt gamla personer! Sätter gärna barnet i knät så vips så var alla inne på ett kick. :) I andra fall är "gamlingarna" faktiskt gamla. Lite för gamla. Kineser som ser ut att ha sjungit på sista versen för länge sen sitter i en (förmodligen) kall och hård rullstol och är knappt medvetna om var de är. Det är bara deras barn som vill slippa stå i kö med sin familj på Expo.


Bilder (Halloween och Expo) kommer i nästa inlägg annars blir det här så himla långt!! Lyckas alltid få så långa inlägg..men jag vill berätta så mycket för er och visa massa av mina bilder! :) Särskilt Expo känns kul att få visa då faktiskt ingen av er som läser min blogg (utom Vivian) har- eller kommer att se Expo med egna ögon.
Jag har tänkt på det flera gånger och överraskas lika mycket varje gång- det är faktiskt rätt ballt att jag får ta del av en världsutställningen som den här. Tänk att jag bodde i Shanghai det året Kina och Shanghai hade världsutställningen hos sig!

(Jag började på det här inlägget imorse men var sen tvungen att pausa då jag fick panik över plugget och sprang istället iväg till ett fik nära dorm. Beställde in tonfisktoast och en kanna te sen satt jag där till 20.30!! Nu är ytterligare ca. 100 tecken repeterade och jag hoppas de sitter även imorgon! Nu har jag gjort klart det här inlägget men höra om Halloweenpartyt och bilder får ni i nästa inlägg!)

Kul att så många går in på bloggen varje dag, ursäkta att jag inte uppdaterat på ett tag, hoppas ni har överseende med detta ;)


^

by the way!Oskar Linnros gamla Snook-kompanjon Daniel Adams-Ray har ju släppt den här låten. Jag tycker faktiskt den är jätteskön! Dock är det ju riktigt likt Oskars musik vilket är lite irriterande, känns som att den här killen har härmat Mr.Linnros :) Och nej Sara, Oskar var ju före med singeldebut! Han härmas inte :)

Vad tycker ni där hemma om Gubben i Lådan? Hiss eller diss? ;)Garderobsdörren


Jag satt häromdan och tog sånna här slags bilder på mig själv haha. Jag älskar att redigera bilder på ansikten, då det ofta finns mycket att göra med färgerna och det blir sådan tydlig skillnad på före/efter. Det är inte många som vill att man fotar nära på ansiktet, så jag får fota mig själv så länge. Vill hitta nån som kan agera modell :D


Till slut tröttnade jag så på med pannband och sjungadansa med Ulrika men så helt plötsligt ger hon ifrån sig jordens skrik! Se här!


Tittut, hela garderobsdörren ramlade av!!!


Vi kunde inte sluta skratta hahah och fantasin började flöda. Efter alla problem vi fått i vårt rum tidigare har vi gått ner till "receptionen" och pekat på vad det är som är fel (eluttag eller fjärkontroll eller liknande) och sen "zhe ge, bu hao!" ("Den här, inte bra!") Så nu såg vi oss istället gå ner med hela garderobsdörren under armen och Zhe ge, BU HAO!! Hahah aah roligt :D

 ^


Hipp hipp hurraaaa igen!!
Häromdagen, den 23e oktober, var det fler än mormor som fyllde år!
Då jag var helt inne i att jag missade mormors kalas i Småland där hemma så blev det en inlägg till bara henne.
Jag skäms nu när jag kommit på att jag missat att gratta dig, Ragnar, genom bloggen.. Men självklart ska min farbror få ett födelsedagsinlägg också!!

GRATTIS GRATTIS i efterskott på 50 årsdagen! Hoppas den blev kalasbra och att alla var snälla mot dig och att du fick mycket lakrits ;)

Ragnar och Pappa på Annikas konfirmation.Så fyllde även den här killen år den 23e! :)
Grattis Spångberg 20 år!!^

Hipp hipp hurraaaa för mormor!!Idag fyller mormor 85 och det ska såklart firas här på bloggen!! :D

Hoppas familjen får igång internet nu när de är hos dig så att de kan visa dig bloggen, och så att vi kan skypea!! Har tänkt på dig hela dan, det är ju din dag idag!
Saknar dig i massor! <3


Mormor och Karin på Annikas konfirmation! :)

<3


^

Okt. 21, 2010

Okej hörrni vi behöver tips om vad man kan vara på halloween!! Man behöver inte vara läskig, vad som helst går bra. Skriv nåt förslag vettja!! :D

SCHYSSTA UTKLÄDNADER PÅ MIN STUDENTSKIVA:

kopps och Wilma!


Hermione och Ron! ;)


Pappa / Blofeld!


Sen får man gärna även komma med filmtips! Bra kul, sköna, kärleksfulla eller spännande filmer! Allt går att hitta här ju för bara några yuan styck :)

Hm... Ulrika började just gråta. Inte av vilken anledning som helst.. hon läste på Blondinbellas blogg att hon nu ska skiljas från hennes Nils. ! Inte klokt. Varken skiljsmässan eller Ulrikas tårar haha :)

Nu ska vi iväg till Walmart och storhandla igen :)
Nåt form av ryck vi fick häromdan. Många fina bilder blev det... :p

^

HAHA nu började Ulrika gråta igen. Hon stod och la på nytt smink med ena handen så skulle hon lägga handen nån annanstans, la den på handfatet så råkade pekfingret åka in i det där lilla hålet som finns på handfat (på kinesiska handfat är hålet på motsatta sidan) "AAaahhH SÅ KOM DET UT MASSA GRÖNT!!!"

Hahahah usch :p

Nyckelproblem igen

Jahaja då har man haft nyckeltjaffs igen haha! Såhär i efterhand kan man skratta åt det, men imorse fann jag det inte lika roligt. Det här är galet.

Ulrika hade gått hemifrån tidigare imorse för att ta en morgonpromenad och när det väl är min tur att gå tar jag alla mina grejer, väska, cyckelnycklar och jacka. Sen kommer jag på i sista sekund att min sopkorg var helt full så jag tog o knöt ihop påsen och gick ut i korridoren, svänger höger innan hissarna och kastar soppåsen i den stora soptunnan. Det finns fyra hissar i huset och man brukar alltid få vänta jättelänge på att de ska komma (23 våningar med 1000 studenter totalt och de flesta börjar skolan vid 08.00) men just idag kom den direkt, så perfekt! Så jag åker ner och när jag kommit till lobbyn börjar jag leta efter nycklarna i väskan. Hittar dem inte! "men vafaan..." börjar rota igenom hela väskan. Nehepp de är inte här. OH de måste ligga på sängen!

Åker upp igen. Inga nycklar på sängen.. "åååÅÅÅH!" kollar på klockan och den har nu blivit 8... kollar väskan igen, sängen igen. * tänker.. *  . . . Nää,...det är inte möjligt..! Råkade jag kasta nycklarna för att jag höll dem i samma hand som soppåsen?! "Aae jag orkar inte..leta igenom den där stora jäkla soptunnan, 5 minuter efter lektionstart!" Men jag kände att jag inte hade nåt annat val, så jag ställer mig, piffig som jag va o börjar lyfta på soppåsar och skräp och med gammal yoghurt på händerna och annat klet gick jag tillbaka till rummet utan nycklar för att tvätta händerna. Går till hissarna för jag tänker att jag måste till skolan nu! Men så när jag just tryckt på knappen börjar jag fundera igen- de måste vara i soptunnan! Så påre igen och mer yoghurt och jiaozi-marinad på händerna men inga nycklar.. :(

Började gå till skolan.. kunde inte tänka på annat än den stora soptunnan och att de borde vara där. Kunde minnas att jag tog nycklarna i handen, sen soppåsen i andra.
Och just då kommer jag att tänka på Ulrika, vart tog hon vägen?! Hon skulle ju bara ta en promenad och sen hem igen! Jag blev helt orolig och ringde (dels för att kolla läget och dels för att dela med mig av min knepiga sits) det gick fram tusen signaler, till slut hör jag i andra änden: "Hh..aallåå..hhh..!" "Hej asså var är du?det här är inte klokt," * klick * Så las det bara på!? Waaah ulrika har råkat ut för något illa!! Så jag ringer upp igen och inget svar, ringer igen: går inte att nå numret, ringer igen: upptaget!! Men gud asså. Så ringer min mobil, då var det Ulrika som visst var i skolan, hade glömt bort att hon faktiskt också började vid 08 hon med! Haha... "Vad har hänt?! Jag har diktamen, men jag gick ut nu, vad har hänt?!" ..Nu kändes helt plötsligt mitt problem som en fjärt i universum, här har jag stört henne mitt i provet och hon tror att jag är illa däran eller nåt då jag borde varit på lektion jag med. Haha berättar lite om nyckeldramat och hon lovar att kolla i soptunnan när hon kommer hem om nån timme. Haha herregud.

30 minuter för sent kommer jag till skolan.
Nån timme efter får jag sms från U att hon letat igenom hela sopsäcken flera gånger men inga nycklar. Strax efter får jag ytterligare ett sms "Jag lyfte in hela säcken och satte den på balkongen så du kan leta sen också, så nu är nycklarna antingen i rummet eller på ballen! :D"
Haha allt detta för ett par himla cykelnycklar!! Men jag kände verkligen att jag inte orkar lyfta hela cykeln till ett cykelställe så de kunde bryta upp låsen (ingen konst att få det gjort här i Kina..).
Jag kommer hem, går direkt fram till balkongen och ser min kära sopsäck jag tänkt på sedan kl.08.15  :)Ska precis gå och hämta de gula gummihandskarna inför operation nycklar men började plocka bort lite grejer som jag just slängt på sängen. Så tar jag bort ett öva-på-kinesiska-tecken-skrivblock, och vad ligger inte där under om inte the nycklarna!! Åååh hela dagen! All oro, all yoghurt på fingrarna, Ulrikas diktamen, ALLT i onödan!!! Fan :)

Ulrika, I owe you one!

De skyldiga, sängen och blocket!Läs Ulrikas blogg för en annan syn på det hela :pPs. Nu när det här inlägget blev så långt och roligt kan jag ju även visa en bild på vår fina taklampa.

Hejdå
^

Halloween!

 Fick förresten häromdan mail med inbjudan till det här halloweenpartyt! Verkar det inte för grymt?! :D en fet båt som ser ut som en drake (Dragonboat) som cruisar runt vid The Bund mitt i Shanghai, med utsikt över TV-tornet och hela kalaset. 150 spänn kan tyckas vara lite dyrt för en festbiljett i Shanghai, men då det är open bar som gäller så känns det ändå överkomligt ^_^

 


Jennifer där hemma, som gick i min klass i högstadiet, har varit i USA ett år och pluggat, lärt känna en massa, och nu är tydligen en av hennes amerikanska kompisar här i Shanghai och ska på den här festen enligt Facebook! Hur galet är inte det?! Haha världen är verkligen liten vissa gånger! ;)


Jennifer, vad heter han/hon? Tänk om jag har träffat personen :)

 

Inbjudan till halloweenfest = snart halloween = snart min födelsedag!! :D^


om du nyss putsat fönstren, och solen kommer på... titta då åt ett annat håll.


Paul SmithKom på att jag glömt att visa bilder på min Paul Smith-flaska. Lyckades snacka till mig en sån från Shanghai Financial Center när vi åt på restaurangen där. Säger som pappa hade sagt: De här kommer bli värda mycket!
:)


Shoppade klockor igår
gillar den digitala, som egentligen är som en spegel. tiden kommer fram när man trycker på en av knapparna. finns även datum och tidtagning! som hittat. tror även att de här klockorna kommer bli hippa.. sist vi var i Kina var det den där plastklockan i olika färger (inte Triwa) som fanns överallt i alla affärer sen några månader senare syntes de överallt i Sverige också- dyrare då dock.


Efter en del prutande fick jag dem för 25Y styck.


Sen hittade jag en liten butik nära dorm som säljer DVD och CD, 10Y per skiva. Så alla filmer 10Y, boxar och serier mellan 40 och 100Y. Och bra kvalitet var det faktiskt! Precis som om man köpt dem i "riktig" butik.
Mannen i butiken tog fram en film (amerikansk) jag aldrig sett förut: "Oj oj oj veeery very good!" säger han och håller upp den framför mig. Tar en annan helt random film: "And THIS one!! Veeery very good!!! :D " haha så glad.


Blev till slut de här filmerna. Endast den i mitten jag sett. Grym. De andra två..jag och U behöver lättsamma filmer. Som gärna handlar om par som är jättekära. Haha :)

^

svar på tal

Okej det är flera som undrar vem som tog bilderna på alla oss tre på läktaren i fredags. Bredvid oss satt det ett gäng trevliga +medelålders-skottar och kanadensare. Bad helt enkelt en av tjejerna ta kort på oss men precis när hon skulle fota så upptäckte vi oss på storbildsskärmen och ingen kollade in i kameran utan hoppade och viftade med flaggan istället haha åh så glada vi blev! :) 

 ^


Shanghai Rolex Masters!

Tennisen igår var riktigt rolig! Det kändes hur häftigt som helst att komma in på Arenan och ännu ballare att få se Roger Federer spela! Inte mot vem som helst heller utan mot svenska Söderling! :) Dock var inte den matchen den roligaste, faktiskt raka motsatsen.. Matchen började en timme för sent och var över på knappa 60 minuter. Robin verkade inte vara i så god form, Federer däremot kunde glänsa matchen igenom och jag är riktigt imponerad över bra hur han lyckades med varje boll! Så himla duktig!! Många gånger kollar han ju inte ens på bollen när han slår!

Fick även se min nya love, Djokovic, spela! Han va grym och vann sin match med 6-2 6-3, så jag va lycklig :) (ja, jag har nu lärt mig hur poängräkningen i sporten tennis fungerar!)


Tog vääldigt många bilder i hopp om att få någon bra på varje spelare men då jag inte har världens objektiv är det inte så lätt. Ni får se lite gobitar ;)

Qi Zhong Stadium
Mitt taggade RolexMasters-sällskap!
Dock var vi mycket ledsna över att vi inte hunnit fixa varken svensk flagga eller ansiktsfärg.. :(


Heineken var fet sponsor och syntes överallt.


Första matchen, var Murrays.

J. Tsonga vs. A. Murray

Nästa match! ;)


Musik mellan matcherna, sol och taggade fans!

Sen kom han och entrén var mäktig! Haha!

Djokovic! (som jag av någon anledning är den enda jag har bilder på från den här matchen..)Han klassas som världens andra bästa, kanske därför alla kameror var riktade mot honom.Flygplanen flög lågt över Magnoliastadion

Solen började solen gå ner, paus i tennisen och vi tog en promenad på området utanför.


Vi stötte på det här gänget!

En tävling som endast kineser kan komma på! :p


Sen fann vi det!! Ansiktsmålning! :D


In på arenan igen, som blivit fylld av både mer stämning och mer publik! :)Vi hade fått ett gäng kineser bredvid oss som hade fulla fan-utstyrslar för Argentinas Juan Monaco och vi tillsammans med de på raden bakom drog igång vågen, vi lyckades få den ett helt varv runt arenan!! :D


J. Melzer vs. J.Monaco
Jämnaste matchen! Den höll på i 3 timmar och vinsten gick till slut till Argentina och J.Monaco


Dags för Sverige och Svenne grymt taggad!

Jag grymt taggad!

Alla grymt taggade haha!

Sen visade det sig att kineserna som numera satt bredvid oss skulle byta om och hejja på Sverige och Söderling i nästa match!! Så då fick vi en svensk flagga till slut!! :D
Lite dubbelhakor och så men glada var vi! Och sverige-tröja fick jag låna av dom haha!


Federer!

Robin Söderling


Sen rätt vad det var i ett break så kom vi med på stora storskärmsbilden hahah vi bara skrek och hoppade och skrattade! Haha!
Vi fick ansiktsmålning, vi fick flagga och vi hade nu även fått vara med på TVn! :D

Helt slut och helt glad :)


^

Söderling eller Federer?Idag gäller det!!


Massage och hårstyling!

Heej!
Nu kommer långt inlägg, men läs hela!! Det blir bara bättre och bättre!! Hahah :D

Massagen igår var helt underbar!
Direkt efter skolan hämtade JiHyun's chaufför upp oss på parkeringen. Ja hon har en egen chaufför.. För tre år sedan flyttade hon hit från Korea med sin dotter och sin man, som fått ett jobb här. Av jobbet fick han en bil där det ingick chaufför! Trafiken här i Shanghai är nämligen så annorlunda (läs: farlig) så det är nästan omöjligt för icke-shanghaibor att köra här. Smart! :) In i den svarta bilen med svartlagda rutor på väg mot lyxmassage. Kände mig som en gossip girl till fullo! ;)

Massagestället låg i Pudong (det finns fina/nya Shanghai- Pudong. Och så finns det inte lika fina/gamla Shanghai- Puxing). När vi kom in såg alla som jobbade där jätteglada ut och bara sken upp, kanske var jag en av få västerlänningar som gick dit? Vi fick sätta oss i en soffa och de kom med te till oss och tofflor som vi fick byta om till. Teet var jättegott! Det var grönt apelsinte fick jag reda på, mums! Det ska visst vara bra att drick te innan massage (antagligen för att man ska bli lite varm i kroppen!)
Sen gick vi upp två våningar där vi bytte om och sen la oss på var sin massagebänk i samma rum. Kinesiskorna tyckte det va jättekul att jag kunde kinesiska och jag kunde snacka lite med dom! Dock hängde jag inte med när hon frågade om det var lagom hårt eller inte, det enda jag uppfattade var "aaaa" ... ? JiHyun berättade att om jag tyckte det gjorde ont skulle jag bara säga aaa! så massören fatta :p

Hon började med rygg, axlar och huvud. Det var så skönt så jag ville inte ens tänka på att det snart skulle va slut, redan efter 10 minuter liksom!
JiHyun frågade om jag tyckte det kändes bra. "Jaa :D " Så svarar hon typ: "good, you can sleep!" Jag hade väl inte tänkt börja sova där!! Haha
Sen fick jag lägga mig på mage och hon masserade huvud och ansikte. La på tussar på ögonen och nån kräm i ansiktet för att få bort allt smink, sen lite massage sen på med en kräm, ta bort den krämen efter någon minut, på med en annan, osv.! Läänge. Det var så skönt och avkopplande, och den lugna kinesiska plinkplonk musiken gjorde ju saken bara ännu bättre! Jag somnade :)
Rätt var det var vaknade jag av jordens snark! Haha JiHyun låg där med huvudmassage och ansiktsmask och grejer och snarkade o sov gott!

Jag hade precis tänkt försöka somna om när jag hör hur det rullar in nån tung grej i rummet. Kisar lite åt sidan och ser nåt stort vitt.. Massören lägger på en tunn mask på ansiktet och kletar sen på nåt jättekallt! Jag blundar. Så börjar det låta som att nåt kokar!Bubblar! Så var det nån form av jättevattenkokare som spottade ut ånga, den stod lutad över mig och först fick jag panik, hade värsta ansiktsmasken med tjock konstig kräm över ögonlocken så allt blev svart. Då började jag tänka massa läskiga tankar...ledtråd: andra världskriget. Tänkte även lite på filmen "House Of Wax" med Paris Hilton :) tänk om krämen skulle stelna..!

Det hela liknade varken världskrig eller vaxhus, jag fick arm- och handmassage under tiden och sedan även på hela benen. Ååh :) jag kände mig lyckligast i världen just då, massage är ju bland det bästa alltså!

Två timmar senare vaknar JiHyun och vår behandling är klar. Mitt ansikte var så lent, kände mig så fräsch! Ren i hela kroppen och i mitt ansikte! Jag såg pigg ut utan smink till skillnad från hur man brukar se ut. Uh.

Innan vi gick fick vi var sin kopp te igen och vi snackade lite med ägarinnan av stället. Sen gick vi ut och preciis på sekunden vi ställde oss vid trottoarkanten rullade bilen fram framför oss. Den där chauffören alltså. Precis perfekt timing varenda gång haha!! Skjuts till tuben och därifrån åkte jag hem, stannade till vid Centrum, Wijiaochang, och åt sen lunch på Subway och började även plugga där. DÅ FÅR JAG ETT HEMSKT SAMTAL!


"Malin!! Jag tror jag börjar gråta!..."
"Vaa?"
"Airi har klippt lugg på mig!!" får Ulrika fram storgråtandes!

Haha jag hörde inget mer av vad U försökte säga mitt i allt gråtande men jag förstod att det verkligen inte hade blivit en fräck frilla så jag slänger ner mina prylar i väskan och hoppar in i en taxi, hem till Ulrika!

Jag möter en förfärad Ulrika med mascara under hela ögonen och en stig helmer mitt i panna. Nu i efterhand kan vi skratta åt det men i det ögonblicket var skratt långt ifrån haha. Fram med kam, borste, hårfön, kam, hårspray, bosrte igen, för att försöka få stuns på det, fast det gick inte riktigt... Så i nästa sekund sitter jag och pratar med Toni&Guy och berättar att "My friend let her friend cut her fringe and now it's too short!!" Haha..Toni&Guy-tjejen kunde inte hålla sig för skratt och sa att vi kunde ju komma förbi så de kunde kolla på det.

Nästa stund sitter vi i en taxi på väg mot Peoples square- in på ett extensions-ställe! (?) - fort ut igen. Vi blev hungriga och åt Ajisen, där hann bådas humör sjunka lägre än lägst och vi var för sura på hela tillvaron för att kunna va med varandra. Jag hade en hög med läxor att göra tills idag så jag gjorde det på Starbucks och U stack till Toni&Guy. Där möttes hon av en frisör som bara skrattar, skakar på huvudet och ger henne ett hårspänne till luggen.  !!  Haha herregud..

Bilder finns på luggen men de får visst inte publiceras.

Imorgon ska vi på tennis, Shanghai Rolex Masters! Och just nu befinner sig de här två här i Shanghai!! Daniel och Viktoria var idag på Expo och snackade. Vi hoppas på att få träffa dem på tennisen imorgon! :D
Bilden tog jag från Skeppsbron den 19e juni i år :)


^

Fudan University since 1905

Yay! Har äntligen köpt en Fudan-tröja! :D


Jag köpte take-away till mig och U ikväll och på vägen hem gick jag förbi en butik där det hängde Fudan-tröjor utanför! Jag tänkte att Ulrika får banne mig vänta lite till hemma så jag gick in och provade och tanten fick leta länge efter en marinblå med dragkedja, till slut hitta hon!! Oh har länge velat ha en, typ ända sedan jag såg din, Vivian, på avskedsfesten haha!


78 ynka yuan ville de ha för den. Tänker på skoltröjor hemma som kostar typ 300..!


 

Ursäkta dålig bild och dålig bildkvalitet men ibland orkar jag inte använda någon annan kamera än MacBookens :) Nu vet ni hur den ser ut!
Vet ni, imorgon ska jag på massage! JiHyun i min klass, (hon som tog med oss till den tyska restaurangen för ett tag sen) har bjudit med mig på massage imorn! Hon är så himla go och jag säger att det är klart jag betalar för det men hon menar på att det är ju första gången jag går på massage här så hon vill bjuda mig på det! Haha :o Så jag sa att då får vi gå nånstans efteråt och käka lunch så bjuder jag henne. "Oh.. no no, you buy me a Starbucks coffee!!"

Hon säger att den håller på i ungefär 1,5-2 timmar! Ser så himla mycket fram emot detta!! :)

Här är min lilla (stora?) nyckelring jag fick av min lärare häromdan haha!
Det är hon som alltid leker lekar med oss med konstiga straff.. I lördags skulle vi lära oss vänster/höger/fram/bak (jättekonstigt att vi inte gått igenom det tidigare..men det är som Jonas.T sa: "jag kan liksom vissa politiskt relaterade ord men vissa maträtter har jag ingen aning om" ..man lär sig inte alltid de viktigaste orden först..).
Så satt vi i en ring och så skulle man säga typ "Personen två steg till vänster om mig! * klapp klapp * och så skulle den i din tur säga liknande. Men sen blev det tvärtom- så om man sa "till vänster om mig" så var det den två steg "till höger om mig" som skulle resa sig upp.. Där var jag körd haha jag var helt lost, det blev liksom för mycket i min hjärna..det var som att all ny info bara la sig i kö. Hjärnan kunde ta hand om detta snart!
Laoshi (lärare) kom på att det e klart vi ska ha nåt punishment! Så om man inte svarade snabbt så skulle man ha en bok på huvudet ända tills någon annan gjorde fel. I slutet av lektionen visade hon upp lite nyckelringar hon köpt på din semester. En var finare än de andra - se ovan - och den skulle den som var sämst på den här leken få! Hurra! :)Har gjort en nötblandning! (cashew,russin och jordnötter) La den i en av mina nya burkar jag köpte på IKEA! Perfekt! Det var ett 7-pack med burkar i olika storlekar med fint mönster, typ 30:- :)

Observera min svarta ring, som alla kineser här tycker är "very big!" och "very expensive huh?"
En gång på en restaurang gick jag för att be om mjölk till mitt te, och kyparen bara stirrade på min hand..så sa han: your ring..very big! jag: Hehe..yes.. Han: very expensive!!? Jag: Haha noo not at all!! Så fick jag min mjölk och gick därifrån. Haha han måste ju trott jag var huur rik som helst haha! 49:- H&M!


Hårpiff jag införskaffade in Suzhou! Det är rolig-t :)
Förresten, Sara! Har du sett min snygga kalender?

 ^


Cashew och Spinning

Hola!
Sovmorgon-dag, börjar 12.35 :) Sitter och äter yoghurt och ostmackor. Har köpt IKEA-knäcke och nåt mjukt mörkt bröd från Walmart. Alltså färgen på brödet är mörkt, egentligen är det nog bara skräp, smakar sött. Men jag måste ha mjukt bröd på morgonen, det känns så snällt mot tänderna, jämfört med hård knaprigt knäckebröd sådär det första tänderna ska jobba med :)
Osten är såndär färdighyvlad på förpackning, ser ut som McDonald's-ost! Uh..i början var det hemskt, men nu har det blivit min vardag. Det finns ingen annan ost här! Jag saknar hushållsost! :)

Jag hittade häromdan, precis som Ulrika, naturella cashewnötter på Walmart! De stod på hyllan med "Dried vegetables" .. Är cashewnöt en grönsak?Nu tog jag och käkade en mango också! Frukt är så himla billigt här, och jag köpte frukt för 40 spänn häromdan haha fatta hur mycket frukt det var! :)


Jag älskar förresten vårt gym! Man blir så taggad när man är där, det är alltid fullt. Fullt av svettiga människor, vältränade som runda! Jag blir i alla fall taggad, ser en tjej och tänker att gör jag inte detta kommer jag bli sådär..kollar åt andra hållet- sådär fräsch ska jag bli efter att ha gått hit regelbundet i ett år!! Haha :)
De som jobbar där är unga och fräscha också!
Spinning här är mycket annorlunda från hemma! Här är rummet nersläckt och massa ljuseffekter i olika färger är på i rummet! Det är assoft! Man ser liksom inte allt runtom på samma vis, utan koncentrerar sig bara på sig  själv!

Jag har varit på en del spinningpass och nu har jag min favoritledare! En kille igår, han bar en utstyrsel som om han skulle cykla Tour de France och snackade både kinesiska och engelska med gruppen (de andra kör bara på kinesiska). Han log och var glad och taggade på så vis till gruppen, sjöng med och dansade lite emellanåt och gick runt och såg till att alla cyklade på rätt sätt! ASBRA! :D och så hade han väldigt fina muskler också, då det känns som att det är typ 1 på 100 av alla asiater här som har en vältränad kropp var det ju extra trevligt :p

Juste jag träffade en trevlig mexikanska(?) på gymmet! Hon pluggar också på Fudan och hennes brorsa är i Lund och pluggar business! Hon spinnade på vårt gym för första gången igår och efteråt var hon lika lycklig över att ha en sån skön ledare, han fick ju det hela att inte kännas lika jobbigt utan mer roligt! :) Så efter 45 min spinn körde jag löpbandet i 30 min!

Oh jag har äntligen funnit den här låter!! Som jag har letat i alla år!! Haha :D

Billy Paul – Your Song (Spotify krävs)

Nä nu ska jag piffa för skolan :) Ha det bra!

 

Jag köpte lite skivor igår, 25:- styck, jag gillar den här- The best of music 2011!Har länge velat ha den! :)

Haha var bara tvungen! Haägen Dazs-platta! ;) 

^


Hurra!

DEN ÄR ÅTERFUNNEN!!!

Nykeln är tillbaka!
Den skyldige är lexikonet! Jag skulle kolla upp ett ord igår, och mitt i ligger kortet! Ulrika låg och sov då så jag kunde inte jubla högt, utan var bara tyst och tog kortet och log jättestort, kikade lite mot Ulrikas håll och- just då öppnar hon ögonen! Hahah hon vaknar till att jag sitter där och ler jättestort med nyckeln i handen och kollar på henne.. Vi kunde inte sluta skratta :p


^

bästa skägget i stan! haha!


Skypeade just med den här filuren! Roooligt :D och vi gjorde snyggaste skäggen.

Oh juste, den här killen fick vi också lite skypetid med! Du är tokig!


你好吗?

Jag blir galen.. jag har tappat bort min nyckel! Vi har sånna där magnetiska kort som nycklar till rummen här och min är spårlöst borta alltså!! Har aldrig tappat bort någon nyckel *peppar peppar* och så gör jag det här såklart.. Eftersom ingen här nere i receptionen kan engelska är det jättesvårt att förklara för dem vad som hänt. Det står alltid någon som jobbar här vid entrén som man ska visa nyckeln (bevis på att man är boende på dorm) för och förut idag när jag kom hem från skolan försökte jag tappert med min kinesiska och det blev väl något i stil med: "Det här är min rumskamrats! * håller upp Ulrikas nyckel som jag lånat * ..min- vet inte var den är! Kanske på rummet. Jag vet inte.." Hon kollade lite surt på mig och sa nåt till sin kollega.. Sen sa hon nåt till mig och det enda jag uppfattade bar "bashi kuai!" Hm..80 spänn kostar det om man vill ha en ny. Har verkligen letat överallt men hittar den inte. Tänk om nån annan hittat den, då är det ju bara för den att smita in i vårt rum! :O  MÅSTE fixa ny + ändra kod eller hur man nu gör.

Jag och U har försökt skriva ned var vi varit de senaste dagarna och när jag hade den senast. Och det sjuka är att Ulrikas nyckel var försvunnen i 3 dagar och enligt våra anteckningar måste min nyckel ha försvunnit någon gång under dagen, samma dag som Ulrikas nyckel återfanns den morgonen..! (?)
Ja herregud..

Testade för övrigt att räkna mina besökare från förra veckan, det var 219 stycken sammanlagt! :D jag är stolt haha! Ska börja göra det nu tänkte jag, veckovis, det är rolig statistik ju :)

–––––––––––––––

Jag har fått en fråga från Gugge som lyder såhär: "Jo undrar en sak: - hur ser kinesernas tangentbord ut???"

Jo, kinesernas tangentbord är inte flera meter långa med ett tecken på varje tangent, som man kanske kan få för sig ;) De ser ut som de flesta andra tangentbord, dock fungerar det på ett helt annat sätt när man skriver.

T.ex. så heter hej! på kinesiska ni hao! Men det finns flera kinesiska tecken som uttalas ni respektive hao. När man ska skriva det på datorn trycker man in n-i och det kommer då upp ett antal tecken som uttalas ni. Är det det första tecknet man vill använda så trycker man in 1an, det andra 2an osv. Sen gör man likadant med hao. Gör man rätt ska det bli: 你好!

Alltså måste man veta vad det ska vara för tecken för att kunna få en vettig sammanhängande text på kinesiska, då ord som uttalas likadant kan ha totalt olika betydelse. Hao t.ex.. Betonar man det på ett sätt betyder det bra. Uttalar man det på ett annat kan det bli nummer.


Ni hao betyder Du bra.. lägger man till ett ma på slutet blir det istället en fråga; Ni hao ma? Du bra? och man frågar hur någon mår! Kinesiska är ett mycket speciellt språk..när man kommit in i det och kan lite måste jag erkänna att det faktiskt är ganska logiskt! :)


Kul med frågor!! Fråga gärna om det är nåt speciellt ni vill att jag skriver om, berättar eller visar bilder på!! :D

Kram adiooos!

love Mac's photo booth!
^


Nadal, Federer och Söderling!

Vi började dagen med lite frappe, kaffe och tonfiskbröd på bucken!


Sen kom vi äntligen till Zhong Shan Nan Lu 28 Hao där vi kom att köpa dessa:Haha! Det är biljetter till tennisturneringen Rolex Masters som drar igång på söndag här i Shanghai!! Alla stjärnor kommer dit och vi har biljetter till dagen då alla kvartsfinaler spelas i 2,4 miljarders-bygget Qi Zhong Stadium {Tshi Djong}!! Vi räknar med att de stora håller sig till kvarten åtminstone ;)

Rad 11 sitter jag, Ulrika och Sven på. Rad 11!Arenan, vars tak går att fälla ihop ifall det skulle börja regna! 8 minuter ska det ta för det att stängas helt.Såhär är det på många ställen i Shanghai; man står och kollar åt ena hållet och ser nytt och modernt. Så vänder man sig om och det är som om man åkt flera årtionden bak i tiden.

Jag tar fram kameran och genom linsen ser jag ett gammalt Kina, så som man sett på TV hemma i soffan.
Middag ikväll fick bli från gatuköken igen! :) Ris-låda och grillad majskolv! 5 respektive2 yuan.

 

Godnatt!


^


klippt och klart

Heej!
Jag har glömt att berätta om något stort som hänt! Haha, jag har klippt mig. Vill inte säga hur många månader det var sen sist jag klippte mig, men måånga var det! När det kommer till att byta frisör blir jag så himla orolig då jag inte vill riskera att hela frisyren blir förstörd. Därför tvekade jag på att gå till en 10-kronors-frisör här. De flesta ställen kostar en tia eller två för vanligt klipp. Då ingår även ofta huvud- och axelmassage PLUS att de rengör öronen med tops (?!). Visst är det generöst med service till det priset men jag tycker mest det känns oroväckande haha. Salongerna ligger ett steg in från gatan, det ser ut som att de inte sopat undan hår från golvet på en vecka och själva frisörerna har frisyrer som man aldrig ens skulle tänka tanken på att fixa.
Så det fick bli toni&guy för mig i en fin galleria där både Gucci och Louis Vuitton höll hus!Före-bilder, togs på SubWay :p tusan också..skulle ju sett sådär sur och ledsen som alla ser ut på före-bilder!

Very disconnected hair!!!


Där var alla supertrevliga och gulliga och inte ett hårstrå på golvet såg det ut som! Först fick jag sätta mig på en stol framför en spegel och vänta på att min frisör skulle komma, usch så slitet mitt hår va. När vi kom in sa Ulrika: Oh, han ser bra ut, snygg frisyr, hoppas det blir han! Det blev inte han men min Malcolm såg också rätt bra ut och hade snygg frisyr! "Malin? :) Hello, nice to meet you!"  Aaah kände mig redan nöjd med mitt val haha! Sekunden efter kommer en annan kille på andra sidan stolen och frågar vad jag vill ha att dricka, och räcker fram en meny!
Jag fick berätta hur jag ville ha det och Malcom kunde berätta vad som var möjligt och inte möjligt att göra med mitt hår, och hela tiden "It's very disconnected!" mitt hår..
En annan kille hämtade mig och jag jag gick in i ett annat rum där han tvättade håret. Tror han höll på i 10 minuter, mmm älskar när frisören tvättar håret, och den här killen verkade ju endast ha det som jobb, så han var ju rutti! :D

När jag kom tillbaka till Malcolm stod mitt te färdigt i en kanna på ett bord bredvid och en liten skål med frukt-tärningar, dricka-killen hällde upp i en kopp med lock och jag kunde inte annat än le, ooh så lyxigt det hela kändes! Då jag betalat betydligt mer än 20Y för det hela så såg jag till att njuta varenda sekund. Malcolm var riktigt proffsig och kunde berätta att han är från Singapore och har jobbat som frisör i London också.

Under hela klippningen stod det en kille ett par steg bakom och agerade assistent och tog fram kam, hårprodukter, tog av locket på hårprodukterna, räckte över fönen och höll o sladden under tiden osv. Han sa inte ett ord under hela tiden men han log jättemycket, såg helt lycklig ut när han skulle hjälpa till att hålla en hårslinga, kanske hade de aldrig haft en rödhårig västerlänning där tidigare haha!
I slutet fick han till håret sådär bra som bara frisörer kan och som man sen aldrig själv lyckas få det och jag gick därifrån myycket glad :) Tack Ulrika som lyckades dra med mig till frisören efter allt velande!!

När vi skulle ta en efter-bild utanför kom helt plötsligt Malcolm ut haha, klart han skulle vara med på bild! Men såklart blåste mitt hår ivägen precis när kortet togs..!När vi kom ut var det mörkt och dags att åka hem och jag kände mig fräsch i håret! Ansiktet är blankt ja, men det är det typ alltid i det här landet...!^

krya på dig kusinvitamin..!


Suzhou 苏州


Ja igår var vi alltså i Suzhou [Sodjou] . En stad som ligger ca 8 mil från Shanghai. Den är känd för sina alla stenbroar runt om i staden, pagoder och olika trädgårdar. Vi åkte dit med höghastighetståget vilket gjorde att den 80km långa sträckan tog oss 25 minuter att åka. Vi kom upp i 330km/h av tågets högsta hastighet 350km/h, dock lyckades jag inte fånga det på kort men har bildbevis från minuterna innan!

Framme i Suzhou och de hälsade oss välkomna, Sūzhōu zhàn huān yíng nín! På stationen kändes luften frisk. Kanske för att det 'bara' var lite drygt 20°C och att det fläktade svalt :)


Det första man möttes av när man gått igenom en gång på stationen var en rulltrappa upp till gatan på båda sidor om en. Det sjuka var att det såg exakt likadant ut. Kollade till vänster, till höger, vänster igen. Till och med kranen liksom!


Ganska snart köpte vi mat för att slippa leta efter det väl inne på parkerna vi skulle till. För mig blev det sånna där pumpagrejer på spett, supergott. De tillagar dem framför dig och kostar inte många yuan. Åt även en typ omelettliknande grej med nån nudel/grönsaksröra inuti. Även den gjordes på beställning och kostade 5Y. Gillar take-away-påsen ;) Ursäkta min luddiga beskrivning av vad det är, men jag är ju faktiskt inte säker på vad det är. Spelar ingen roll om jag frågar henne: "zhe shi shenme?" "vad är det här?" För jag förstår oftast inte svaret haha. Uppfattar dock om det innehåller kött eller inte. Föredrar inte då man kan ana vad det är för standard på köttet på sådana ställen..


Första anhalt var Tiger Hill.Vårt mål var  denna pagod.

På vägen dit fick vi upplev många fantastiska platser.. "The bridge of death" till exempel. Allt här i Kina på sådana här områden har så sjukt balla namn haha

Andra till vänster låter väl för härlig?! ;D

Stenen som alla verkade samlas runt. Smekas och klappas skulle den. Todd och Yohei ville testa om det var awesome. Det var det.


Skylten jag råkade pajja..Fotade och sprang fort därifrån, bort mot molnen smälta i te-doften!
Rätt vad det var var vi framme vid pagoden. Den gick man inte gå in i och utsikten från den höga kullen var inte mer är det som syns i bakgrunden på den här bilden:

träd. Haha vi kunde ju inte sluta skratta.. 30:- fattigare har vi fått en sån här fin bild.

Ulrika, Jag, Ula, Sven, Paul, Todd, Yohei!

En bit bort fanns det en liten damm. I den fick man varken simma, fiska eller "whiffa". Förstod inte det sista ordet och frågade Todd och Paul, båda från USA, vad det betydde. "God knows.. never heard of that word..!" fick jag till svar haha!Måste säga att Tiger Hill var en besvikelse.. Aldrig kom det nåt riktigt häpnadsväckande.. Det finaste var väl bambuskogen man gick igenom.Folk hade ristat in i varenda träd såg man när man kollade nära :)

Sen tog Ulrika bilden som kom att bli min nya profilbild på facebook :) I like!


Ut i byn igen och gå i gränder m.m.Paul och Todd shoppa loss....


mums..!


Vi hoppade på en buss och åkte en knapp timme för att komma till 'Master of the Nets Garden'.Sen delade gruppen på sig och jag, Ula, Todd och Paul gick runt i stan,city i Suzhou tills det blev mörkt! Hann även med en trevlig middag på restaurang med god mat. Bullfrog beställdes in men jag vågade inte!

Såg ett brudparv vid en restaurang. Ser hon inte ut som en liten bakelse eller vad haha ^_^


Tyckte det var så fint ljus här just nu i en fin miljö så jag bad Ula ta kort på mig. Hm..Det är så olika hur folk tänker när de ska fota..själv hade jag tänkt mig lite mer av en sådan här bild:
Tillbaka på tågstationen som var gigantisk och huur mycket folk som helst. Tågresan hem gick på knappa 20minuter!! :O
Köpte frisyrpiff för 4Y ;)
Finn Fyra Foreigners!Läs gärna Svens blogg för att ta del av fler storys och där det även finns lite mer information om diverse platser vi besökte :) ah osså Ulrikas blogg också för tusen andra bilder!


^

jiaozi hen hao chi! 饺子 很 好 吃!

Hej hej! Här sitter jag och äter dumplingar, jiaozi. Just hemkommen från Suzhou! Är helt slut, det har varit en lång dag idag. 08.15 träffade vi Todd, Ula och Yohei nere i lobbyn. Sen anslöt även Paul och Sven. Bilder och storys kommer när jag inte är trött :)
Var så hungrig när jag kom hem så var tvungen att köpa lite food från matstånden här utanför, ikväll igen haha :) Det är så gott ju!! 10 nybakade och nylagade jiaozi för 3Y! Så får man välja o man vill ha dem 'la' eller inte, starka eller inte. Wo bu yao la!

Åt dessa igår med efter IKEA (ja, vi åkte dit igen haha. Det var ju kanelbullens dag i Sverige!!!) och då fotade jag dem, spana! Och spana snygga fatet jag köpte precis utanför IKEA av en kines, endast 8Y!

ofc!


Oh juste, köpte även frukt nu efter jiaozi-shoppingen. Här är alla mandariner gröna istället för gula, man tror att de är omogna när de i själva verket är helt perfekta! Mmm :)


Cykeltaxi- ett transportmedel i en klass för sig!

Ikväll käkade jag och Ulrika middag med Todd i hennes klass och hans kompis Paul. Båda från North Carolina. Det fick bli Ajisen Ramen 10 min härifrån, dock fick vi lite ont om tid så vi tänkte att vi tar taxi dit! Cykeltaxi eller vanlig taxi? Cykeltaxi är ju mindre och om det blir kö kan den köra förbi bilarna!

Åh så läskigt det är!! Går så satans fort!! Haha vi bara skrek och skrattade hela vägen! Så himla läskigt haha! Spana bara in "chaufförens" ihopkutade ställning för att minska motstånd när han kör haha!

 

 

Efter middagen tog vi en promenad inne på campus. Har jag nämnt att vi har en Mao?! ;) Majestätisk!!Min andra nya hårspännerosett åkte förresten på ikväll! :)

 Godnatt!


^


bu yao!

Hej hej! Då inga kommenterar utan bara går in och läser/kollar bilder blir jag inte sugen på att skriva..därav ingen uppdatering på ett par dagar. :)

I förrgår var det slappdag för hela slanten; gå upp sent, hemma hela dan, sen köpte vi take'away från matvagnarna här utanför på gatan. Hade aldrig provat på dem förut men nu gjorde vi det och det var sååååå himla gott!! :D Alla spätt kostar 1Y styck, grillad majskolv 2Y och 10 jiaozi för 3Y! Vid vagnen mittemot stod Todd och beställde mat så vi käkade tillsammans på vårt rum sen kollade vi Inception. Kvaliteten är ju som den är på DVD här. Filmat med filmkamera och lite hostande kan man höra i bakgrunden då och då :)

Igår hade vi först sminkskola hemma. Jag övade på att lägga schysst makeupp på ulrika. Provade svart sotat på ena ögat och lila nyanser på det andra. Måste säga att jag är nöjd med resultatet, vilket U också var! :D
På kvällen käkade vi middag med Jonas Tillman och hans tjej Maria! Hade inte träffat henne förut, båda är jätteschyssta! Vi gick till ett koreanskt ställe de visste om nära dorm. Det var mums och vi beställde in lite olika grejer som alla åt av. Oftast så man gör när man är ute och äter i Kina, Korea med.

Köpte även äntligen en såndär 4-sidig nagelfil, naglarna blir så väldigt fina! 39Y på Sephora. Kvalitet kostar! ;)


Idag blev det brunch i French Concession! Ett svenskt gäng fick det bli bestående av mig, U, Jonas.T, Maria och Sven!
Det var galet god brunch! Mmm :) 120:- betalade så fick man äta och dricka hur mkt man ville från buffén. En brunch-buffé som var i Amerikansk style. Vädret var tipptopp och idag var bättre väder än på länge!
Sen drog vi till en annan fake market som vi hört om. Den var 4 våningar den med men kändes så smutsig och sunkig jämfört med den jag var i häromdan.. Men jag köpte lite piff, ni ska få se! ;)
Och hela tiden kommer det fram kineser till en med små kort med bilder på väska, iPhone, "Lolex"-klockor m.m. och vill att man ska hänga med dem till deras små krypin med fake.. "Bu yao!!" "jag vill inte ha!!" svarar man fort men de följer efter en en bit tills de förstår att man inte alls är intresserad.På tisdag blir det Suzhou!! Får se om verkligheten stämmer överens med vad google visar :)

~

Fler bilder från idag!


Sasha's. Skönt ställe med skön musik, god mat och västerlänningar!Jonas! Observera 'åkbandet' man fick om man var buffé-kund! :)


Maria!


Sven!


Alla!


Första portionen! Mmmm :)


Sen såg vi att Missile Miles langar fiesta loco på Sasha's!!

Rolig bild ~ Vakter utanför Amerikanska ambassaden, han såg mig ta kort innan jag ens hunnit trycka på "avtryckaren" och pekade på mig att jag inte fick ta kort!! hjälp :p ~ Kioskbibliotek!


På väg mot fakegallerian! Den här bilden är verkligen Kina.Väl där. 6 våningar. Ska tydligen vara den största fake market i Shanghai. Jonas var inte alltför excited då shopping tydligen inte var hans favortisyssla :)


"Beautiful thousand classical decoration" Haha. Här prutade vi till oss piff till håret, diadem och rosetthårspännen!Tillbaka hemma! Här är ingången till dorm och alla våra (internationella studenters) oändligt många cyklar utanför!! Gissa om det är svårt att hitta sin på morgonen på väg till skolan! :)Jag posar fint med en av mina nyinförskaffade rosetter :pStor bild men nu ser ni hur fin den är haha, I like!


Snyggingar!

^

Nationaldag!

 Fyrverkerier i Shanghai just nu!!! :)

 
^


harder better faster stronger.

Måste berätta lite mer om igår!
Efter skolan åkte jag och U in till stan. Hon behövde åka till Pudong och hämta ut sitt visum, jag ville shoppa lite :) Så vi hoppade in i varsin taxi och jag visade ett visitkort till en fakemarket jag blivit tipsad om! Chauffören hittade rätt direkt och stannade precis utanför ingången. Jag kom in och möttes direkt av fake-klockor, fake-väskor, fake-smycken, fake-skor. Till och med fake-Mont Blanc-pennor hade de. Allt fanns där fast i fake! 4 våningar
fusk haha.

Shoppade loss totalt och är nu två par "converse", NewMoon-filmen och Inception-filmen, två "pashmina"-sjalar, ett bar ballerina, två "OPI"-nagellack, en "MIUMIU"-väska rikare. Och sist men inte att förglömma är att jag köpte mina livs första Christian Louboutin skor! Eller okej, "Christian Louboutin"-skor var det. Haha och allt i hela gallerian ser så himla exakt ut originalen. Förr var jag jättemycket emot fake men nu när jag bor i Kina där det mest är fake har jag nog börjat acceptera det haha.
Spana bilder nedan!

Kvällen: Vi började här i vårt rum, då kom Todd, Kiat, Ross, Airi, Yohei och Andrés hit så hängde vi här ett tag. Vi bjöd på lite Bai Jiu som vi fick på "vinprovningen" haha (den utan en enda flaska vin i sikte på hela kvällen). Det var lika äckligt igår, eller jag smakade inte ens, räckte med att lukta på det! Todd hade med sig nån koreansk alkoholhaltig dryck som Kiat tyckte vi kunde blanda med yoghurt.. Hm.
Hur som helst- sen drog vi vidare till lokalbaren Helen's här nära dorm. Väl där stötte vi på typ halva Ulrikas klass. Träffade även en svensk, Anton, som är Jonas rumskamrat! Jonas svensken som jag träffade på Drinking Festival. Sen kom även Jonas och hans kompis Nathalie! Så vi var världens gäng där och drack 10yuan-öl och 15yuan-drinkar. Efter nån timme där var det taxi in till stan som gällde.

Vi; svenskar, japaner, koreaner, amerikaner, thai, turk, filippin och madagaskar tog oss till "Shelter". Ascoolt ställe. Så underground det bara kan bli. Man gick och gick och gick i en tunnel längre och längre in bort från gatan, sen rätt vad det var så var man där. Stor källarlokal med braaa musik och massa folk. 10 spänn i inträde sen kostade drinkar typ 25. Sen kom även USA-Evan i min klass dit med hans room mate Kevin. Kalasmycket dans sen bestämde vi oss för att dra vidare till nåt annat ställe.
Åh alla här är alltid så taggade på att dansa! Inga tråkmånsar som aldrig vill dansa utan hellre sitter ner. Killarna kör gärna lite solo-dans i mitten. Yohei har sin Michael-Jackon/robot-dans och Todd har sin..sexinåntingdans haha! Galet. Har ännu inte fått se Andrés mexikanska höfter dansa loss men hoppas på att få göra det haha efter smakprovet vi fick på förra prepartyt.

Det var nu vi kom till "Muse". Dock så stod det en skylt vid entrén att p.g.a. nationaldagsfirande (det är nationaldagen i Kina idag) så ville de inte släppa in folk efter kl.02. (?) Vi argumenterade för att vi borde få komma in och att de måste förstå hur mycket pengar de kan tjäna på alla oss! En av kineserna börjar gå, säger ingenting utan vinkar åt oss att följa efter. Han ledde oss in bakvägen!! Haha, genom en bakgård och in i en hiss och när dörrarna öppnades så ba duff va man mitt i det! :D

Bästa stället av de jag varit på här i Shanghai! Helt klart! Bästa DJn också. Kom just på att jag ännu inte varit på samma ställe två gånger här..finns så sjuukt många klubbar.
Aja, tack alla för fin kväll!!

Idag är det som sagt nationaldagen här! Tycker inte det har varit nåt särskilt ståhej inför..det var mer inför månfestivalen haha. Vi tänkte gå ut och fira genom att äta riktigt kinesiskt i stan ikväll :) Sen kanske kolla på nån av filmerna jag införskaffade igår!

Nu har det tagit mig lite drygt 3 timmar att skriva det här inlägget.... Började skriva till frukosten, vid 4, då hade vi inte ätit på 22timmar kom vi på..inte konstigt att vi var hungriga.

Ingen kamera med ut igår så har därför inga bilder alls, får räcka med de på mina prylar jag köpte. Måste btw köpa en kompakt digitalkamera! Någon som har tips på nån bra??

ps. bara en månad kvar nu! ;)^

RSS 2.0