"Som en ström som far mot djupet..drar längtan bort med mig."

KINA! Jag mailade ju Martin på Nordic Centre och har även fått svar nu! Det var ett positivt svar och han verkar väldigt trevlig och vettig. Hoppas verkligen att vi kan fortsätta ha kontakt när vi är i Shanghai. Vore en trygghet på ett sätt att veta att det finns några på skolan som man kan prata med- på svenska.

Mitt bloggnamn ShanghaiGinger:

Det var när jag var i Hong Kong med Vivian och vi gick på Kelly Chen’s konsert. Arenan blev snabbt fullsatt och jag tittade mig omkring. Hur mycket jag än såg mig omkring så kunde jag inte hitta någon som inte hade svart hår. Jag var en av väldigt få västerlänningar där (någon mer måste det ju ha varit?) men jag var garanterat den enda naturligt rödhåriga där inne då! Det var faktiskt rätt ballt haha. Jag var HongKongGinger då! :)Svårt att få en skarp bild i en stor arena men leta själv efter icke-svarthåriga ;)


The adventure of Application Form!

Jag och Ulrika har ju hållt på länge nu och kollat upp olika universitet i Kina som verkar intressanta. Först visste vi inte ens vilken stad vi skulle välja men efter ett tag var vi ändå övertygade om att vi vill plugga i Shanghai! Där har vi båda varit en gång (sommaren 2008) och vi tyckte om staden riktigt mycket då! Fudan University heter universitetet som vi har som förstahandsval. Vivian är där nu och pluggar och hon rekommenderar verkligen skolan! Hoppas hoppas hoppas vi kommer in där nu! :)

Den 15e april var sista anmälningsdagen och den 14e hade ambassaden våra kuvert tillhanda haha. Att man alltid ska vara ute i sista stund..!
Det var för övrigt ett tiktigt äventyr hela den grejen haha:
Efter mycket arbete med att fylla i alla formulär, skriva ansökningsbrev, göra kopior på betyg och provsvar från läkarbesök och lungröntgen så var vi äntligen klara med ansökan! Då var det bara att posta kuvertet så hade vi gjort vårt!
Ulrika sprang till jobbet på morgonen den 13e och i farten la hon på brevet. Sen snackar vi lite senare under dagen och jag nämner något om underskriften på application form. Ulrika bara skriker!! hahaha hon hade glömt att skriva under och det står klart och tydligt där att "The application is invalid without the applicant's signature!" .... en viss panik bröts ut hos både mig och ulrika!! (precis som för Maria Montazami när hon fick reda på att hennes läppstift hade blivit discontunued!)
Det hela slutade med att Ulrika ändå fick åka till ambassaden på Djursholm nästa dag för att tillsammans med Mr. Hong Zhang ta emot posten från brevbäraren, öppna sitt kuvert och skriva under application form. Jag tycker hela grejen är riktigt kul hahah så himla typiskt. Händer bara oss! Men Ulrika kan nog inte riktgit se det roliga i det, ännu :p

Mr. Zhang (uttalas [Djang]) sa även då till U att vi borde maila Fudan och bara visa vårt intresse för skolan och berätta att vi sökt dit. Så jag tänkte maila dem ikväll men vet inte riktigt till vilken adress..hemsidan är lite svår att förstå.. Så jag har mailat en kille på Nordic Centre (vars högkvarter ligger på Fudans område!!) som kanske kan hjälpa mig. Hoppas på att få svar idag!! :)

Nu ska jag fixa mig och sen åka till Ängbyplan för att hitta på nåt med Anton. Sen träning i Hässelby! :)

Ciao!


Chinese Bridge

Hejsan!
Nu tänkte jag att det är hög tid att berätta lite om varför jag har bloggen.

För nästan exakt ett år sedan, typ den 17e april 2009, fick vi i kinesiskaklassen höra om en tävling som skulle äga rum om två veckor för kinesiskastudenter i Sverige. Varje skola som var inbjuden fick amnäla 1 lag bestående av endast 3 personer. Dessa skulle tillsammans komma på en teater på kinesiska med temat "Kinesiska är kul!" som skulle vara i 5 minuter + någon form av kinesiskt framträdande på 5 minuter.
Under en lektion som jag missade valdes det ett lag med tre tjejer från klassen och jag brydde mig inte mycket mer om det. Hade ändå så mycket plugg att tänka på då.
Men så går det en vecka och de tre tjejerna får en viss panik och påstår att de inte fått ihop något bra och att de kommer förlora hela tävlingen och det är ingen idé att vara med!!!! ..tyckte de. Men man fick ju inte hoppas av tävlingen bara sådär!! Så vi var tvugna att välja ett nytt lag à 3 pers! Ett lag som bara skulle få en vecka på sig att hitta på- och lära sig en pjäs på kinesiska!!

Det var bara typ 1 som var intresserad- Ulrika. Sen sa Malin S. att "aa jo men okej då jag gör det, det behövs ju nån mer.." Och då tänkte jag att jaa vafan det är en kul grej jag är på jag med! Så utan om och men blev Jag, Malin och Ulrika det nya laget!!
Herregud nu var det stressigt helt plötsligt, om en vecka ska vi stå där i en stor aula på Stockholms Universitet inför både kinesisk ambassad och olika institut med kina-inriktning, och snacka kinesiska! Haha helt ofattbart (läs: skrämmande).

Varje eftermiddag de kommande dagarna stannade vi i typ 2h på skolan och skrev manus, vi fortsatte hemma hos mig under hela helgen. Det var riktigt knepigt, sjukt svårt. Vi fick enormt mycket hjälp av Vivian som kan snacka kanto så hon har väldigt lätt för mandarin. Manuset blev klart och då var det bara att öva, öva, öva. Få till rätt uttal. Kunna säga allt med känsla och verkligen sätta sig in i rollen som kines! :D Gud vad vi var duktiga! Faktiskt, nu när jag tänker tillbaka på det. 

Men så var det ju en sak till.. Ett framträdande av kinesisk karaktär. Vad tusan skulle det kunna vara? 
Vi kom på direkt- "Vi kör solfjäderdansen som vi gjorde när vi var med och firade det kinesiska nyåret för ett år sedan!!!" Haha, vi var nämligen med och dansade med ca. 20 kineser utanför Östasiatiska museet, Vid T-Centralen och i Kungsträdgården. Och alla kom fortfarande ihåg dansen så vi fick på något vis tag i låten (tack vivian!!) och sen var det bara att börja öva, öva, öva på det med.
Så varje eftermiddag den följande veckan stannade vi och först övade teater, sedan dans. Sjukt kul :D


 
Solfjäderdansen i februari 2008.

Helt plötsligt var det onsdag den 29e april och det var Dagen med stort D!! Vi for iväg från Religionsutflykten med klassen och drog till Universitetet.
Aulas va asstor.. Satt ca. 200 pers där och det var när jag insåg hur stort detta faktiskt var som magen vred sig och jag bara ville åka hem!! Uh så läskigt. Vårt lag fick våra platser nere nära scenen bland alla andra lag. Vissa mer seriöst utstyrslade än andra. Sen var det dags- vi skulle förbereda oss för vår show ;) På med mikrofonkit på kinden och fram med all rekvisita!
Teatern gick ruskigt bra, allt flöt på perfekt för alla tre! Dansen gick.. helt ok ;)

(Oj så långt inlägg detta är.. aja..) När allt var slut satt vi och väntade på att de skulle ropa ut vilket lag som vann hela grejen. Sen hände massa som vi inte förstod nåt av- det visades massa namn på skärmen och dessa skulle gå fram och ta emot pris. Sen var det så två gånger till så ALLA fick alltså pris!! Alla fick varsitt lexikon och ett gosedjur och ett diplom. Trodde vi att det var!!! När jag står där på scenen och tar emot applåder tillsammans med alla 30 andra deltagande så läser jag igenom "diplomet". Där står det följande:

"För framstående resultat i den första nationella Chinese Bridge-tävlingen i Sverige, tilldelas ni härmed Ambassadörs-priset (ett statligt stipendium för ett års heltidsstudier i Kina) som uppmuntran till fortsatta studier."

Jag fick hjärtklappning. Haha! Heelt otrolig känsla där alltså. Det var lycka. Jag ville bara ställa mig och hoppa upp och ned och skrika av lycka haha men samtidigt förstod jág inte- hade jag fått fel? Nä.. alla fick ett sådant pris, i tre olika grader. Ulrika fick också detta stipendium. Malin fick åka iväg på en asball grej i Peking i två veckor under den hösten!
Jag kommer aldrig glömma den 29 april 2009! :) <3

Och nu gäller det!! I höst åker jag och Ulrika!! China here we come :D Vore kul om du följer bloggen!
Ah och juste jag är ju typ ginger så därav ShanghaiGinger ;)


                                   


very, very nice

Så! Nu har jag suttit himla länge med det här, man blir som beroende! Men det är riktigt kul faktiskt, nu känner jag mig nöjd för idag. Fick till det där på kommentarsidan, nu är det mesta svart, vitt och rött. Tycker det ser snyggt och enkelt ut, behagligt att titta på också.

Älskar klockar för övrigt!! Snodde med mig den från min gamla blogg haha.
Nästa gång jag sätter mig och fixar med det här måste jag få bort länkarna i huvudmenyn! Haha just nu kallar jag "måbra" och skit för 'schyssta sidor' haha men jag förstår verkligen inte hur man ändrar!

Nu kallar sängen, imorgon ska jag försöka författa en vettig inledning till vad den här bloggen egentligen är för blogg! :)


happy pills

Jag håller på att fixa designen på min nya och numera fina blogg! Hittar hela tiden nya tips om vad man kan göra. Jag har på något vis en bild någonstans i bakhuvudet hur jag vill att min blogg exakt ska se ut. Första var jag inne på att ha ett mörkt tema men sen kom jag på att det ju är 10 gånger snyggare med ljusa färger med mörk text! Så så får det bli! :)
Känner mig riktigt nöjd än så länge faktiskt. Mycket har jag själv listat ut hur man ska göra, känner mig riktigt duktig då när något blir bra! ;)

Nu måste jag få bort den där fula rosalila färgen som syns inne på varje kommentarsida!!

Älskar svartvita bilder på träd!


ShanghaiGinger

Jag har nu skapat en blogg där jag kan breefa mig lite hela tiden rörande mitt kinaäventyr..! Enjoy!


RSS 2.0