waka waka

Nihaaao här är klockan 05.00 och jag är just hemkommen från bästa utekvällen någonsin haha. Ulrika duschar så jag tänkte att jag lika väl kan skriva nåt här. Vi var på ett ställe som heter Muse och dit måste alla som kommer hit gå!! Sjukt bra. Alla låtar man ville höra kom. Jag önskade låt- och den spelades. Vi var ett gäng på 11 pers och alla bara dansade ända till 04.30 när stället stängde. aaah roligt :D Dock trodde jag att de skulle ha öppet till 07...det brukar ställen ha här. Eller, ställen stänger när det inte är så mycket folk kvar..är det massa kvar vid 7 fortsätter de att ha öppet. Idag var ju torsdag så då stängde de "redan" vid halv5 ;)

GODNATT!
Bild från Google på en del av Muse!

Hipp hipp hurraaaa för mamma!!



Så var det födelsedagsfirande på bloggen igen!!! :D

Graaattissss mamma på födelsedagen! Åh så trist att jag missar alla era b-days men vi får som sagt ha kramkalas sen när ni kommer! Hoppas du får en superbra dag idag och att de där hemma ger dig presenter och skönsång! :)
Din dag idag och jag tänker massa på dig :) Tänkte köpa en blomma till dig sen som jag kan ha här på rummet! :D


Det här är enda bilden jag har på en tårta på den här datorn så det fick bli den igen :)

KRAAAAM från mig och Ulrika!

<3




<3

谢谢,多谢!

Heej!
Tack för alla kommentarer på senaste inlägget!! :D Och oj oj tack för komplimangerna om min skrivstil! :D

Haha åka cykeltaxi här är ungefär som att åka båt, fast på land, och så är det är läskigt!! :p Jaa månfestival borde alla ha!! :D

Åå vad roligt att du skrev Malin A nr.2!! Ja men ta med dig Gugge och åk hit i december när min familj kommer haha! Hon verkar också rätt sugen på att testa på shanghailivet ;) Och tack för musiktips!! Allt va jätteskönt ju, åkte direkt in i min "soft-lista" :) Oskar dock har legat där länge, bäst! Hoppas allt är bra med dig med!

Hurru Marie nu tycker jag att du ska vara tyst :) Man måste kommentera vinet! Vett o etikett du vet. typ. :)

Vivian; Jag vet att det finns bussar som går härifrån men då måste man ju gå ända bort till busshållplatsen haha (typ 70meter men ändå!) plus att de inte går lika ofta :)

Ooh taaack Hanna! 你非常好心了! ^_^

Haha roligt att du läser, Magga! Nästa gång du cyklar till jobbet och det regnar- testa med paraply! Det är en utmaning kan jag lova dig! ;)


KRAM till er alla! Visar er lite bilder jag tog idag i skolan nedan. Nuuu ska jag göra en fiint inlägg! Ni ska allt få se för idag är nämligen ingen vaanlig dag! :D


Gården! Husen där kineser har lektioner.

Den lilla kiosken dit man går och köper vatte, iste, juice eller annat energihöjande mellan lektionerna. 很便宜! Mycket billigt! En flaska dricka ligger på ca.2Y :)


Det var en övning där alla skulle läsa historian på tavlan högt. När det var tjejernas tur att läsa började Kiat som jag satt bredvid att dansa med hela överkroppen och huvudet av någon anledning..jag kom helt av mig och började skratta medans jag läste. Läraren såg också vad Kiat höll på med och började också skratta. Sen säger hon att "som punishment för att han gjorde såhär:" * visar hur han gjorde * "så får du läsa allt helt själv nu!" och så suddade hon ut vartannat tecken. Haha :)


bästa läraren :)


Jasmine och Joanne från Filipp!

Klassrum. Utsikt. Folk. Korridor som på rasterna är fullll med folk.



USA-Evan snackar med de två thaikillarna i klassen som ger honom tips om bra ställen i Bangkok dit han ska på lovet. Moo till höger är tvåbarnspappa och äger restaurang i london och ska nu öppna en i Shanghai tänkte han, därför lär han sig mandarin :)



Mot matsalen för lunch! Utanför.


Utanför/Innanför


^

谁说我不喜欢学习?! :)

Senaste läxan: Skriva om sitt schema för en hel dag- från början till slut :)


Nu är det plugga som gäller! Ah, jag älskar att plugga kinesiska! Det är liksom alltid kul, för man märker varje gång hur mycket mer man har lärt sig sedan sist man satt ned och skrev tecken. Man lär sig så otroligt mycket varje dag här! :D

Måste bara visa lite bilder från häromkvällen när jag var med Tobi på en restaurang vid Wanda Plaza (shoppingcentrum 10 min cykeltur härifrån). Först funderade vi på hur vi skulle ta oss dit: gå (gratis), åka taxi (12Y) eller åka cykeltaxi (8Y). Har aldrig vågat mig på en cykeltaxi då jag tycker att de åker så himla fort haha. Men T lyckades övertala mig om att vi skulle ta en. Så vi viftade till oss en och hoppade på. Gud vad fort det gick och håret bara blåste och jag bara skrek haha! Var livrädd, dock lyckades jag ta en bild. Inte jättebra men tycker den säger ganska mycket om hur det var ;)


Till slut hade vi valt restaurang och det blev en italiensk då vi inte var sugna på kinesmat. Fanns massa pasta, pizza och annat att välja mellan. Pasta bolognese för 9Y eller en pizza för 20Y.. Pastan kändes för billig så det fick bli pizza vilken var mums!

Tobi funderade på att ta den här ^^


Då vinet var så himla billigt fick vi för oss att köpa en flarra! Det var inte så gott.. vilket jag sa till T och frågade om inte han tyckte samma. "Det var väl ok.. Hur många viner har du provat egentligen?" Alltså..jag är inte värsta vinkännaren men nog kan man ju känna om ett vin smakar vin eller.. typ tvål.
;text-align: center;">Vin är visst inte så stort i Tyskland, inte hos unga i alla fall.

När det började närma sig stängning kom de fram med mopp och grejer och hängde upp några slags handdukar överallt. Äckligt haha!
Vi var helt paffa vilket ställe vi kommit till. Aja, god pizza var det ju iaf!


Den restaurangen var annat än den i handtaget där man får utsikt som den här!

Sen gick vi hem, och tog vägen förbi GuangHua Tower då den vägen är snabbare (genom skolområdet). Klockan var ju natt men till vår förvåning var det fullt av människor på hela gräsmattan utanför tornen!! Vi fattade inget haha, folk satt i ring och snackade och sjöng och åt. Vissa satt själva. Då kom vi på- detta var natten till månfestivalens start så alla måste suttit där och firat. Det var fullmåne! Det var rätt ballt alltså, aldrig skulle nåt liknande ske hemma i Sverige kändes det som. Att folk hänger på skolområdet under lovet för att ha picknick.

Och ja det är ju gratis internet-uppkoppling på skolområdet så vissa verkar hänga där natten lång för att surfa gratis :p Alla de lysande prickarna på bilden är laptops som folk satt ensamma med! Haha Kina alltså :)


^

fortsättning Drinking Festival!

Hej hej! Jag glömde ju skriva om hela slutet av eventet haha. Det var faktiskt inte helt slut där vid skålen vid scenen.
Var lite trött när jag skrev igår men ja pappa, middag hade utlovats och middag fick vi!

När vi gick ifrån området hittade vi inte guiden och de andra "vuxna" från Fudan.. Alla var irriterade på vad vi blivit meddragna på, svensken (som jag inte minns namnet på..) : "Ooååh jag känner mig så utnyttjad..vi var ju bara här för att det skulle se bra ut på bild. Om de här har nån hemsida så lär vi ju synas överallt där nu. Jag är med på typ 500 bilder idag, seriöst. Och så till sist gör de drinkar som man tror att man ska få, så fick de där gubbarna dom, vilka var det liksom?! Vi var ju nån jävla andra sortering!!!"
Alla smet iväg åt olika håll för att slippa han guiden.. En som var med oss, en japan, satt under hela föreställningen och: Ooo so hungry! I want McDonal' ! Så han och några fler stack iväg till McDonald's och kvar stod jag som väntade på Ulrika som aldrig kom tillbaka efter sitt Starbucksbesök..
Till slut kom hon lycklig med var sin latte till oss och jag säger typ: Hallå alla har dragit, kom vi måste gå, innan den sura guiden kommer igen! Då de andra övertygat mig om att gå iväg vore det bästa.

Meen så helt plötsligt hoppar guiden fram precis vid oss och typ: lai lai! lai! kom nu! kom här!
Så vi hängde med honom tillbaka till lagerlokalen hela kalaset började i. Där hängde massa sura kineser runt och några satt och åt mat. Mat som låg i röda plastlådor liknande sådana som verktyg och skruv brukar ligga i. "Ni yao chi fan ma?! Chi fan?" Vill ni ha mat? Äta? frågar han mig och Ulrika. Eftersom vi hade planerat att inte äta middag hemma tackade vi och tog var sin röd låda. Det var inte mums med det helt OK mat! Så kommer han fram till oss med varsin goodiebag (de jag sett tidigare)! Yay! Haha

Så rätt vad det är kommer McDonal'-japanen in! Strax efter går surguiden. Då hade han visst gett sig jäkelen på att hitta resten av gruppen och gått till McDonald's, hittat Japanen, tagit honom på axeln och hämtat honom. Hahaha höll på att dö när jag hörde det haha. "Oh.. He come and get me!! From McDonal'! Didn't even order!!" Hahah! Stackars honom..som han längtat efter sitt McD!! Jag frågade var de andra var och han sa att de var kvar på donken, de hade kommit undan!! Hans kompisar ringde och frågade var han va: "I'm with the guide! He picked me up from McDonal'!! My god.. Now I eat..vegetables. uh..it's like vegetables!" Haha maten vi fick var ju både fisk, fläsk, ris och nån grönsaksgrej. Inte alls bara grönsaker som han sa, men han tyckte väl att det var så långt ifrån McDonal' man bara kan komma!
:p

Sen skulle vi äntligen åka hem men då kan guiden berätta att "ingen buss längre!" Det var ju därför vi stannade..för att få åka buss hem! ... Då ställer han sig och börjar dela ut pengar till alla. Haha..så skulle vi visst ta taxi hem. Vi delade in oss och såklart blev det ju så att jag och U skulle åka tillsammans med guiden och en kille från Nepal. När det inte åkt förbi en taxi på typ 5 min börjar guiden gå. Vi följer efter. Han leder in oss på värsta bakgatan. Det kändes riktigt kinesiskt, folk satt på små små pallar och åt mat längs med gatan utanför sina hem. Små shoppar med onödiga saker. Vi kom längre och längre bort från vägarna med trafik (och taxibilar!). "Han lurar oss! Han är mystisk alltså..det här är inte bra!" Sa jag och U i mun på varann. Sen rätt vad det är börjar guiden springa, kuta, (haha bästa springstilen hade han) och vi undrar va sjutton han höll på med?! Jahaaaaa han såg en ledig taxibil jättelångt bort och haffade den! Haha :D bästa guiden! ;)
Skrattande började Jag, U och Nepal springa vi med och i farten tog jag bilden på cykeln, och ja jag har ingen aning om vad det är i, Sara. Som du säger- den borde ju välta!

Galet, alltihop!




^

Drinking Festival

Hola!
Idag på andra lektionen frågade min lärare klassen om någon var intresserad av att gå på en vinprovning idag i Hongkou District som sedan avslutades med middag. Buss skulle hämta upp oss här på skolan och Fudan bjöd oss på det här. Det lät ju askul!! Jag räckte genast upp handen, kollar mig omkring.. så var jag den enda! Läraren: duoshao yao qu? .. yi ge...? hur många vill gå?.. en elev?
Blev värsta sur, kul grej så vill ingen gå! Så jag smsade Ulrika direkt som satt i klassrummet bredvid och fick med mig henne. Så 20 minuter efter vi slutat plockade en buss upp oss + ca.15 andra elever.
När vi väl var framme kom vi in i en liknande lagerlokal på gatuplan.. en kille satt och spelade sax.. 4 andra killar satt runt ett bord och drack.. några kineser höll på att byta om till stora dräkter liknande teletubbies. Jag fattade inget! Haha! Och ingen annan heller.. Alla såg ut som frågetecken och vi trodde ju guiden lett oss fel. Så ser jag- detär ju pyntat där inne!! (klicka på bild)


Pynt! = Event! = Vi har kommit rätt! Haha.. Så ser jag mig lite till omkring och får syn på:


På bussen sa de något om att vi skulle få nån 'gåva' i slutet. Där stod massa goodiebags med spritflaskor i..
Vi hade visst blivit meddragna på Shanghais årliga Drinkng Festival!! Så nu skulle vi sitta och provsmaka kinesisk stark sprit från små pappersmuggar i denna avskalade sunkiga lagerlokal. Haha vi kunde inte annat än skratta.. Vad tusan är det här?! Hur länge ska det här hålla på? Hur som helst, folk accepterade situationen och började prata med varandra och då kommer en kines fram och ger alla varsin vattenflaska + en liten pappersmugg. Så korkar han upp nån flaska och häller snabbt och o-elegant upp i koppen och säger på kinesiska: "Så- drick drick!" Träffade bl.a. på en ny svensk bland alla Fudanstudenter! Schysst kille och han förstod lika lite som vi av hela eventet so far.
Rätt vad det var skulle vi dra därifrån, men först fick vi varsin såndär påse. Dock var det inte de jag såg på bordet utan i de här låg det en flaska vatten. Detta var alltså bara till för att vi skulle gå runt med deras himla påsar på stan och göra reklam för dom! Kineser asså..!!


Vi kommer fram till ett stort torg där det står stort överallt "Drinking Festival 2010!" och jag blev lika full i skratt varje gång jag såg det.. Tänk att de har en folklig festival mitt i stan där de bjuder stadens alla invånare på sprit! För det var precis det de gjorde. Jag smakade en snutt av det vi fick i lokalen, den smakade soja blandat med vinäger, med sprit! Asäckligt. Efter det hade jag inte lust att prova mer. Drack av gratisvattnet ist.


Vi drogs med genom hela folkmassan och får gå under en avspärrning för att sedan komma till en scen, där det stod massa vita stolar framför. Där skulle vi sitta! Hundratals kineser var där men ingen fick sitta på de vita stolarna. Det skulle vi göra! Haha! Återigen fattade jag noll. Vad är det här? En kinesisk kvinna med en saxofon intar scenen. Ingen verkar vara uppmärksam men hon kör ändå samma rader om och om igen till en dans hon såg ut att ha övat på länge hemma framför spegeln. Ae jag kunde inte sluta skratta. Jag tror inte att det hela var ett skämt..


och TV-team var där.. antagligen har jag varit jättemycket på Shanghais lokala TV-kanal idag..


Tanten är klar med sitt och så plötsligt sätts musik på. Nån form av mystisk låt med en text som gick typ: "Mmmm so sexy.. oooO" och in kommer tjejer i högklackat med var sin logga på magen från olika alkoholmärken och med en tillhörande flaska i handen och gick som på en catwalk! Hahah herregud.. Alla såg de sådär sura ut som bara modeller kan och vissa gick det lite vingligare för. Det var det värsta jag vart med om haha, allt kändes så pinsamt och halvdant.


Efter att typ 50 modeller gått in med sina flaskor gick det upp ett band på scenen. Det var killarna som satt och drack i lagerlokalen!! Och han med saxen!! De var faktiskt riktigt sköna, jazz, skönt. Ulrika däremot tröttnade och lämnade stället för Starbucks. :p


Sen kom det upp en bartender som kunde göra massa coola grejer med spritflaskor, jonglera med både brinnande sådana och med tomtebloss i! Marie- det borde du lära dig!!


Sen mitt under framträdandet kommer det typ 20 gubbar i kostym och sätter sig på raderna framför oss och alla börjar filma dom istället för bartendern..
Så rätt vad det är är killen på scenen klar och han har hällt upp nån drink i massa glas och upp på scenen kommer modellkineserna igen och hämtar brickorna och går ner till gubbarna och serverar dem var sitt glas. De äldre männen reser på sig till nån form av segermusik och skålar tillsammans "GANBEI!" och alla bara jublade sen skulle vi gå!
Hahah konstigaste eventet någonsin!!!


trevligt folk! något förvånade dock. Mexikanaren och hon tjejen..
Ulrika, Svensken och min franska 'Johhny'! Ser ju precis ut som Johhny i OC! :D





^



Oh juste måste bara visa den här bilden som jag tog på väg hem. Sånna här kommer lite då och då här på gatorna. De cyklar runt med skiten alltså haha! Förstår inte hur det går. Men det gör det. Haha :)




ZHUJIAJIAO

Det är alltid så svårt att få till blogginlägg när man vart iväg på stora äventyr. Antagligen för att jag har så sanslöst många bilder så det tar tid och blir svårt att välja ut vilka man ska lägga upp. Sen tar det ju tid att skriva också. Men jag tänkte att bilderna får tala för sig från den här trippen (staden uttalas [DjoDjiaDjiao] ). Lägger upp lite smakprov till att börja med :)

Kiat, Jag, Frankrike-Wehi, Tobi, Frankrike-Joseph, Korea-SooHuyn, Frankrike-Elodie och Japan-Eriko!              Osså var ju Gilles med som tog kortet :)

 

Gick igenom den lilla staden för att komma till själva byn vi kom att tillbringa dagen i. Det var liksom förort.

Förort men ändå så fint överallt.



Sen kom man till de små gränderna med shoppar, matstånd och alldeles för mycket folk :)


Så helt plötsligt var man vid kanalen som går genom hela byn. Folk bor alltså mitt i allt detta.

 

 


Donkeyboy - We can't hide

Idag har det regnat hela dagen..oavbrutet, och jag cyklade idag för första gången med paraply! :D
Har heller aldrig cyklat så långt med endast en hand på styret. I början var det lite knackigt och jag kände mig som en nybörjare på cykel haha! Sen kommer ju regnet framifrån emot en så man måste ju hålla paraplyet lite framåt, framför sig liksom. Så man såg ju ingenting!! Man såg bara paraply! De flesta kineser är ju skillade på det där men många krockade och jag höll på att ramla en gång, sen helt plötsligt kom det en bil från ingenstans! Och den stannade inte, så hade jag inte kikat upp hade han banne mig kört på min cykel! Ah hur som helst, det var kul att cykla så, lite annorlunda och inte samma gamla visa liksom. Att jag var helt dyngsur på benen, armarna och i håret är en annan femma :) Ansiktet hölls torrt och sminket satt kvar! Huvudsaken ;)

Det var jackväder idag. Tur att jag tog med mig min höstjacka :)

När jag kom in i skolan märkte jag att det inte var sådär mycket folk som det brukar ett par minuter i 8.. Inte en enda i rökrummet (som man måste gå igenom för att komma till min korridor).. Trodde verkligen att min klocka gick fel och att jag var värsta försenad (OBS! har endast kommit försent, 5min, en gång!!). Så kommer jag i klassrummet, så är det bara 3 stycken där inne! Några minuter över 8 kom ett par klasskamrater till.. Så var vi 8 stycken de första två timmarna. Åtta av 20!! Så himla dåligt av folk tycker jag att inte komma pga. att det är trist väder ute. Det var ju anledningarna har jag fått reda på såhär i efterhand. Jag vaknade också imorse och möttes av regn och kallt men jag gick ändå upp 06.30 och cyklade ändå iväg i spöregn.. Aja, det är synd för dom, själv får man ju bara extra mycket hjälp när det är få i klassrummet :)


Min och ulrikas plan ikväll var att laga middag själva, i dormitoryts kök, och den planen höll vi oss till!
I förrgår storhandlade vi på Walmart, däribland en kastrull och ingredienser för en vegetarisk nudelsoppa! Haha det blev faktiskt jättefint resultat! Och gott var det, jag vill inte säga jättegott, det blev inte riktigt så bra som jag fått för mig att det skulle bli. :p Nä, jag tror jag håller mig till min favorit-6yuans-nudelrätt från restaurangen här på gatan :) DEN är mums! Den ska alla som kommer hit och hälsar på få testa :D



Ingredienser, och gasspis var det och det tog sitt lilla tag innan vi förstod att man behövde vrida på kranen vid väggen för att den skulle fungera :)


Sånt här fint kök är det med sån här schysst belysning!


Ulrika körde lite segerdans när matlagningen gick så bra! när hon såg den här bilden tyckte hon att det såg precis ut som breakdance. vet inte riktigt om jag håller med.. ;)


Sen började bilderna bli helt asymmetriska som den här haha!! Säger bara 'Tre vännerna och jerry-style'!!


1, 2, 3 klart!


HAHA! Ulrika tog just och smaskade i sig ett plommon och förklarade hur verkligen gott det var, för mig som är allergisk. Så går hon ut på balkongen och ska njuta av sitt himla plommon..stänger skjutdörren efter sig. "AH, Aaaa AaAH! HJälp!" skriker hon helt plötsligt och försöker komma in igen men försöker med fel dörr haha "AAa! Det är ju förtusan blött på marken!!" ..Hahaha jag trodde hon hittade nåt djur eller nåt.


Galet, man fick kinesögon av att laga sån här mat ^_^




^

tänker tillbaka lite

Hej :)
Just hemkommen från skolan, Ulrika gick just härifrån. Idag lördag kompensationsskolade vi ju och gick efter fredagsschema. Betyder att jag börjar tidigt, slutar tidigt. Ulrika börjar sent slutar sent.
Anyway. Lite konstig dag idag, vet inte varför, ingen kändes på topphumör direkt. Eller jo Kiat är alltid glad :)
U måste fixa sitt visum idag som hon inte hunnit göra. Själv hämtade jag upp mitt häromdan så nu får jag stanna i Kina till den slutet på juli 2011, fint!

Hade tänkt att jag skulle iväg och träna nu innan, men nu vet jag inte längre..tappade lusten totalt. Kanske tar det sen ikväll istället innan middagen! Det är alltid skönt.

Känns som att jag inte har sovit så bra på sista tiden. Gubbarna här på gården har nämligen jobbat hela nätterna nu på sista tiden med kinesernas dorm. Ni vet som jag skrivit om tidigare. Jäkla borrar som ska borra igenom asfaltet längs med varenda hus (9 st. hus) och halvtrasiga grävskopor som kryper fram med ett skärande ljud. Uh känns som att man vaknar var femte minut. Förstår inte att de får syssla med det där vid 04, 05 på natten...Men som sagt, det här är Kina där allt är uppochned och tvärtom. Har provat med öronproppar men det hjälper inte. Min säng känns hårdare också, som jag tidigare berättat, man får träsmak om man sitter upp i den, och ligger man på sidan gör det ont på höftbenet efter ett tag. Hm..

Inte så roligt inlägg det här märker jag..men alla inlägg kan ju inte vara roliga :)

Förresten,
tack alla som orkar med att kommentera att de läser hela mina inlägg :D  Perfekt med gratis Wi-Fi, Anton! Nu kan du ju läsa min blogg och kommentera hur mycket som helst ;)

Vad kul att du tycker min blogg är fin Sebastian!! Som tack gör jag härmed reklam för er blogg här! :) Den är inte så dum heller..behöver bara piffas upp lite ;)

Och tack Christer för komplimangen om min bloggs design!! O du.. handskarna funkar till och med till nudlar ^^ ! Snart blir det ju vinter och kallt, kommer vara den enda med i kina med sånna vantar ;)
Ha det fint i Bohuslän och akta dig för sälarna.

Tina! Vad roligt att du läser också! Kul att du gillar min blogg :) Berätta- har du varit på nån mer bra konsert på sista tiden i Sthlm? Hoffmaestro på Grönan kanske? :)

Tiff: Visst är det härligt med lärare som verkligen ser till att det de lär ut fastnar! Du kommer bli en sån! :D


Hörde att det börjar bli kallt där borta i 'Svedala' (som Gugge hade sagt), hur kallt? Kommit nån snö än? Såg på blogg.se's startsida att det snöat i Sverige! Inte klokt när jag själv går här i shorts och linne fortfarande!
Idag däremot var det kyligare och byxor+långärmat.

Jag var på manikyr igår för andra gången i mitt liv haha! Första gången var i sist jag var i det här landet. Eftersom det bara kostar 68Y här att sitta i en timme och få händerna ompysslade tycker jag att man ska få unna sig det då och då :) Arm- och handmassage ingick också och så avsluta med lite nail polish :) Supersvårt att välja färg!!


Fick lite hemlängtan till västkusten och Strömstad när C nämnde Bohuslän.. Jag känner liksom den friska luften när jag tittar på de här bilderna! :) Här i Shanghai kan man aldrig riktigt dra ett djupt andetag.. Vi har det bra vi i Sverige :)





och så den här från i somras med marie! för härlig :)




Skyskrapor må vara fina och balla men Sverige är rätt ballt det med :)
Count Basie nu.


^

ZHUJIAJIAO!

Igår var jag i Zhujiajiao! Skriver om den byn imorn och ska visa massa fina bilder! Åh så himla härligt ställe :)

Godnatt! :)


^

Onsdag 22:a September

Nu är detta flera dagar sedan men jag har ju inte hunnit blogga nåt om vad jag gjort! Tiden bara springer iväg :)
Nu har ni sett lite bilder från campus och lite vänner! I onsdags fick vi tredagars lov! Det har nämligen varit mid-autumn-festial här! En festival som äger rum den 15e dagen i 8e månaden i den kinesiska kalendern och heter på kinesiska Zhong Qiu Jie, 中秋节, därav rubriken i onsdags: 中秋节快乐! Lycklig zhongqiujie!
Då fick vi vara lediga tre dagar från skolan, däremot är ledig här inte lika med ledig som man är hemma.. Nä utan här måste man kompensera för att man fick vara ledig genom att gå i skolan på helgdagar. Så nu ska jag gå till skolan imorgon lördag och på söndag. Såhär är det i hela Kina så inget att klaga på :)
Bild från google på månkaka. Typisk grej man firar festivalen med!

Som jag skrev så var planen att gå iväg och käka middag med Jonas Tillman som jag stötte på vid skolan dagen innan. Vi började snacka massa, det är lika skönt varje gång att få snacka svenska tycker jag. Det gör jag sällan med andra än Ulrika. När man är med de andra svenskarna här pratar man oftast ändå engelska så att alla fattar. Hur som helst visste jag ju om att Jonas också pluggar här men har aldrig sett honom, så det var roligt att få prata lite! Han berättade om ladies night det brukar va här på onsdagar då det tydligen ofta är gratis inträde för tjejer + mycket gratis i baren. Bara för tjejer alltså, jag älskar utelivet i Shanghai som sagt ;D

Dock blev det ändrade planer på onsdagen och jag och U åkte inte till stan under dagen, gick i en shoppinggalleria vid Peoples square och sen blev det middag uppe i 'Handtaget' Shanghai Financial Center! Mmmmums mat och mums utsikt!
Regn den här dagen. I taxin på väg!

där borta kan ni skymta Jin Mao Tower och 'Handtaget'!

Tuff byggnad som jag inte vet namnet på.


Äntligen framme i gallerian! Den kändes bann
e mig lika stor som alla andra gallerior här!

Blev stopp vid bucken direkt för en latte var. Vi konstaterade hur bra det är när det är sådär många som jobbar bakom disken, allt går fort och det blir aldrig en sek kö. Hemma i Sverige är det ju alltid typ max 2 baristor bakom disken som även tar liiite för lång tid på sig med allt.
Finn Sju Anställda.


Hittade en Monchichi-butik!! N
ostalgiskt!
Trodde inte de fanns längre, så hittar jag en hel butik med dem :)




Sen gick vi till en annan underground-galleria där jag fann min nya favvobutik! Hur mycket smycken som helst, allt 10:- styck! Se vad jag plockade på mig! :)
Därefter tog vi ett besök i Apple-butiken och på vägen dit såg jag fint poserande fotande kineser och den gamla godingen TV-tornet.
När jag kom in i Apple-butiken blev jag helt paff. Det var gigantiskt! OCH hur mycket kineser som helst och alla satt vid varsin Mac, iPhone, iPhone, iPad eller något annat från Apple! Hur många visningsexemplar som helst som hade både många appar och internet. Många satt och kollade sina mail på iPaden eller spelade kul spel på stora 27" datorskärmar :)


Shanghai Financial Center och Jin Mao Tower!


Har inte vart där inne ännu, måste snart! Älskar designen, riktigt ball byggnad!

De båda skraporna ligger på Century Avenue. Nästan Avén här på bilden ;)


Så går man ett tiotal meter till och så ser tornet plötsligt ut såhär nedifrån! :)


Väl uppe på 91a våningen ligger den snygga restaurangen med trevlig personal och godaste maten.
Räkchips m. värsta goda tomatsalsan till bjöd de på som aptitretare ;) sen en månkaka till efterrätt. Sånna man käkar under mid-autumn-festival!
Utsikten!





Ännu en lyckad kväll till ända. :)
^


fler bilder!

skolområde!


vanlig syn överallt i Shanghai!


Den äldre delen på skolområdet!  / Där satt han och bara satt..länge!




det har börjat bli höst här..några löv har fallit, som f.ö. är stoora! Dock lite svårt att visa på bild.
(höst här är inte samma som höst hemma.. temp har sänkts från 35 till 25, mindre fuktigt ute och blåare himmel!) :)


mitt cykellås krånglade lite så jag stannade till hos en av alla cykelfixare här. Den här ligger på en av gatorna jag passerar på väg till/från skolan. Här finns det massa småbutiker där man kan finna det mesta. Mat, frukt, städprylar, cyklar. Det här är ju coolaste tanten! Helt skitiga fingrar och värsta meckig av sig, och så är hon typ halva min längd :)

Så här ser kinesernas dorm ut. Alltså studenter som är från Kina, vi utländska bor ju på International Students Dormitory. Kinesernas dorm är sunkigare och de har inte dusch på rummet.

Hänger alltid kläder på tork på deras balkonger. De har inte som vi- en tvätterska i huset som både tvättar och torkar åt en :)


Där borta kan man skymta vårt dorm! Den blå höga byggnaden.

Här är vår bankomat, som alla har varsin högtalare som berättar något för en på kinesiska, jag fattar inte vad. Och alla snackar samtidigt, i otakt vilket gör att det alltid är ett himla liv när man kommer till bankomaten :)
På vägen hem stannade jag till vid en tidningskiosk som finns här på campus för jag blev så sugen på att köpa nån tidning. Fick bli två Bazar för 20:- tillsammans och en China Daily för 1:-. Den sistnämnda är på engelska, de andra är bara på tecken så där fattar jag inte ett skvatt :) Men snygga omslag är det!





^


shanghai-liv


Här kommer bilderna :)
Guanghua Towers, huvudbyggnaderna till Fudan, där det även är gratis uppkoppling mot internet.


2nd teaching building där jag har alla mina lektioner!


Så här ser det ut mest överallt på campus, lång allé fullt med cyklar längsmed sidorna!


Min cykel!

Alla cyklar är inte lika fina som min.. Man kan tro att de här har stått här ett tag men mångas cyklar ser ut så, totalt igenrostade, ändå går de att cykla på! Mittencykeln här däremot utan sadel används nog inte.. :)


Självklart har vi en Mao här! Den är dock inte lika lätt att klä ut som vår hemma..

Guo laoshi! En mycket förvånad laoshi blev det på bild, Gilles stod beredd med kameran och lyckades verkligen fånga hennes bästa sida.. Det är för övrigt min favoritlärare! (vi har tre stycken) Hon är så gullig och riktigt duktig på att lära ut så att det verkligen fastnar!


Evan i min klass från San Fran.!


Tobias Tobi från Deutchland i min klass!


Sen fick vi lunch och vi gick till ett sushi-ställe nära skolan som Gilles hade varit på! Sådana här fruktvagnar finner man nästan var man är befinner sig här! Xigua, vattenmelon, kostar vanligtvis 2Y/500g.
En fruktgubbe med sån schysst pose är nog däremot inte lika lätt att hitta ;)

Sushistället visade sig vara ett hål-i-väggen-ställe där man beställer och så gör de rullarna åt en framför en! Precis bredvid ligger Chris shop där Ulrika tänkte köpa sin nyårsblåsa!


Chris shop!


Svensk Sven i Ulrikas klass!


Augusto från Málaga, Spanien! Påminner faktiskt mycket om Mallorca-Leif!

Kazakstan-Aslan som gick i min klass först men hoppade sen ner en nivå. Snackade aldrig med honom förrän den här dagen då han bara kom fram till oss och började snacka och frågade om han fick följa med oss på lunchen :)

Min tongwu rumskamrat Ulrika!


Tobi


Belgien-Gilles!
och oliver..tänkt inte ens tanken.


Mina rullar görs! 10 stycken för 6:- !


Färdigt!

Också vanlig syn, vagn med wokpanna där man pekar på vad man vill ha i sin rätt. Även här blir det omkring 5:- och det är faktiskt gott!


När vi fått vår sushi vandrade vi vidare ett par meter till en dryck-kiosk. Sånna här ställen finns också mest överallt det finns supermycket att välja mellan.

Som ni ser är priserna mycket låga, det gillar vi! Och vem vill inte testa en mongodrink ^^ Tobi provade!

Personalen var så himla glad hela tiden!!


Vi tog med oss vår sushi och dricka och hittade skön plats i skuggan!




FLER BILDER KOMMER IMORGON NU SKA JAG SOVA :) :)



natti
^

中秋节快乐!

Heej Alla!
Tack för alla fina komplimanger om bilderna! Och kul att så många orkar läsa allt jag skriver :) Blir så glad av era kommentarer :D
Annika, inte ska du gråta, ni kommer ju hit snart!! :D Åh vad jag längtar!! Ska bli så himla kul att få visa er Shanghai och att ha er här :) Saknar dig med såklart och en sån där kommentar gör ju inte saken bättre direkt ;)



Vad roligt att du läser, Kutscher!! Tänkte på dig häromdan och på gotlandtrippen och att jag saknar dig haha :)



Har inte skrivit om häromdagen då vi gick och käkade sushi på lunchen och sen gick jag runt och fotade på skolområdet så ni får se lite hur det ser ut!
Nu blir det ingen text utan bara bilder m. bildtexter :)
Fast nu måste jag gå så lägger upp de bilderna sen haha :)


Middag med Jonas Tillman m.fl. ikväll!! :)


Ciao!



hai keyi!

Hej hej!
Nu tänkte jag försöka sammanfatta vad som hänt den senaste tiden. Först måste jag bara säga tack till Petter för sköna musiktips!! Perfekt, min plugg/soft-playlist blir längre och längre. Fler tips!! :)



Hm kommer knappt ihåg när sista gången jag skrev var så var tvungen att kika på bloggen :)
I fredags efter skolan hade jag jättekul! Då bjöd JiHyun i min klass från Korea, med mig, Tobi och Rodolfo till en restaurang inne i Pudong. JiHyun är typ 35 år, gift och har en dotter och är supergullig mot en. Hon bor inne i Pudong (centrala Shanghai precis vid allt nybygge, Pearl Tower och Financial Center m.m.) och ville så gärna visa oss runt lite. Så 20 min efter vi slutat hämtade hennes personal driver upp oss utanför dorm och körde in oss till stan. Vi gick till en tysk restaurang, Paulana, med ruskigt fin utsikt över Puxing! Tobi var extra glad då det stod på hans språk i menyn ;) JiHyun ville bjuda oss på hela kalaset.. "I invited you to this so I pay!!" Sen hängde vi med henne till hennes 6åriga dotters skola. Hon går på en fin internationell förskola i centrala Shanghai så det var barn från hela världen där och alla talade perfekt engelska :)
Efter det stod chauffören utanför och väntade på oss så körde han oss till Starbucks där vi satt på en terass i solen och smuttade Frappe ;) Sen vandrade vi runt inne i Shanghai och upptäckte nya platser. Century park ska vara Shanghais största park, 10Y i inträde. Måste dit nån gång!

Det har för övrigt börjat bli riktigt skönt väder här nu! Riktigt sommarväder som man vill ha, haha. Solen ligger på varje dag och det är varmt och skönt (lite för svettigt ibland, dock är det ju så för alla då) och man kan få lite bränna! :D Inte så jättefuktigt längre!


Som många kanske har läst på Ulrikas blogg så blev det inte den där japanska restaurangen i fredags då amerikanerna vi skulle gått med var sjuka. Istället drog vi till Helens, ett hak bara 5 minuter från dorm! Riktigt trevlig lokal med bra priser och skön musik. Folket va skönt, mest liuxuesheng - utländska studenter som även bor på dorm så många kände man igen! Det var lätt att börja snacka med folk och en kille snackade jag massa med, Joonas från Finland. Han kunde svenska bra och var på ungefär samma nivå som jag i kinesiska. Så vi satt där och snackade både svenska, engelska och kinesiska med varandra. Haha :) Hai keyi {haj kö-i} är mitt favorituttryck utan tvekan, betyder typ "jo visst" "absolut" "det går bra" så det kan man använda mest hela tiden, om man så förstår eller inte förstår vad man snackar om. :D

Dock var det väldigt rökigt på Helen's, aldrig fått den känslan, att det sved så mycket i ögonen att man knappt kunde titta längre..på grund av att alla rökte. Skit. Så vi drog efter en öl tillsammans med Hiro och Yohei. Först landade vi på G+ där det var technokväll, där stötte vi även på Joonas och lite andra från Helen's lite senare. Men vi ville byta ut technon mot Lady Gaga och Katy Perry så vi drog till M2 som vi hört ska vara bra. Riktigt ball lokal men det verkade va samma DJ som på G+.. lika mycket techno där :( Alla blev på lite purket humör och vi åkte hem till slut haha.

Först försökte vi få tag på taxi så hitta vi den här. Kineser ser verkligen till att vila så mycket de kan var de än är. Ska fota bänkarna i parkerna här, inte en enda ledig för det ligger en kines och sover på varje. Alltid!!

Till slut fick vi en och jag fick prova Yoheis fina mössa haha.

På G+ när det plötsligt kom eld runt hela baren och bartendern började jonglera med 4 brinnande flaskor!!
Sen går en kille upp på baren och börjar välja ut vissa i "publiken" som får sig en liten klunk! Haha, utelivet här är så olikt Sverige det bara kan bli! Och inga inträden! I like! :)




Lördagen var riktigt kul den med! Kl.12 stod tre bussar och plockade upp oss stipendiater och körde oss in till Pudong. Först var vi på Shanghai Science & Technology museum. Vi såg en 3D film på Cosmonova-liknande ställe, sen gick vi runt där inne. Med uppbyggna regnskogar med gigantiska plastormar som kunde öppna och stänga munnen, robot-world-rum m.m passade nog stället ändå bäst för småbarn.
Efter detta hade vi lite free time för egen sightseeing sen bar det av till Shanghai Oriental Pearl Tower! Jag har ju varit där en gång förut men det var när det var ljust ute, nu fick jag uppleva ett mörklagt Shanghai från ca. 300m höjd! :)
I bussen möttes vi av Playboy-klädsel!

Sunny delar ut en 20lapp till var elev som lunchpeng haha. Sen fick vi även var sin biljett till Expo!! :O :D


På väg!


På museet! Kalas haha, regnskog!


Haha // Och jag fick se en såndär äcklig klonad mus med innopererat människoöra!

Ut från museet och 'in till stan'!


Ball Applebutik där ingången är precis i mitten av ett runt torg. Petter, här borde du jobba! :D Ipad har just släppts här så det är kö runt hela grejen för att få komma in.


Super Brand Hall. Här finns allt. 4 våningar med "gator" till korridorer. Så himla stort, kändes som att gå runt inne i city i Stockholm. Fast inomhus. :)



Jag gillar alla asiaters olika fotoposar:




Solen började gå ner och det blev dags för Pearl Tower time!
För övrigt; huset som ni ser håller på att byggas är tänkt att bli nästa högsta byggnad i Shanghai. Det ska bli högre än Financial Tower ("Handtaget")!


Byggnaden i mitten är ett mycket fint hotell upptäckte vi idag när vi såg bilder inifrån i en tidning!


I hissen på väg upp!! Liknar bilden en annan på den här bloggen kanske? ^^
Japp, min header är en bild härifrån 2008!


Inte högst upp, men fin utsikt ändå. En av de röda lamporna som man ser lyser på TVtornet typ var man än befinner sig. De gröna prickarna ni ser där nere är den upplysta allén som leder till 'handtaget'.

Båtarna har massa lampor så det ser fint ut på vattnet.
Ryssen som jag aldrig kommer ihåg namnet på som bara dyker upp överallt. T.ex. när vi tog den här bilden haha.





Cool rund "bro" som inte fanns här för två år sen..där borta till vänster ser man Apple-butiken, fortfarande kö!


Se, Marcel, armbandet alltid på!! :)









Någon som orkade läsa igenom hela inlägget? ^^



^



Kom igen nu rå!

bild från google


^


Ps. Har så himla mycket att berätta men får ju aldrig tid. Snart så! :)



GRAAATTiiiiSSSS PAPPA!! :D


Nej det är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag, hurra hurra hurraaa!
Åh idag fyller pappa år! Har tänkt på dig hela dan och hoppas att du har en superskön dag! Jag gick i skolan idag..hoppas att du slapp jobba! :)

Önskar jag kunde ge dig en grattiskram men du får den när ni är här. Då får vi fira dig, och mamma också!
Lägger upp den här bilden på oss två, tycker den är så himla fin :)

Jag med bästa pappan på bästa resan- Barcelona!


Bästa weekend-resan- Hassela!


K R A M ! !





Svar på (gamla) tal..

Haha jaa Anton det verkar som det.. jäkla skit ;)
Jessica och Anton, tack för musiktipsen!! Alla var supersköna! :D perfect!
Jessica och Anton, tack för musiktipsen!! Alla var supersköna! :D perfekt både att plugga och blogga till! :D

Alla som läser här: Fler tips please på bra musik och softa artister!!


Isabella!! Åååh vad kul för dig att komma iväg!! Låter som en kanontripp, då får du träffa din man i alla fall! ? :)
Haha jaa ölflaskan som Todd håller i är superstor! Faktum är att alla ölflaskor här är så stora och så kostar de 3 spänn haha. Här kommer folk till förfesten med endast två sådana i handen så är festen gjord haha.
Haha i Hong Kong snackar de ju kantonesiska och jag kan bara mandarin. Men jag vet att "mgai" betyder "tack" haha, kan ju vara bra att veta ;)
Du måste gå till Avenue of Stars någon kväll och se på ljusspelet på skyskraporna på andra sidan vattnet!! Jag hann aldrig med det när jag var där men det ska va väldigt ballt säger alla! :)



Mamma och Pappa, ledsen att jag inte hunnit svara på era långa fina mail men jag skickade ett sms till er! Har ni fått det? Blev jätteglad för mailen och har läst om dom flera gånger :) Lovar att svara snart.

Ta hand om er ni med kram och puss till alla.




今天早上你在哪儿吃早饭?

Glömde ju berätta om gårdagens olycka!
Jag började skolan 12.35 så jag hade en lugn skön morgon här, och hann göra massa. Sen strax innan jag ska gå skulle jag bara plattånga min lugg lite. Tänkte att jag en sista gång skulle försöka hitta ett uttag i badrummet- det måste finnas ett eluttag i ett badrum! Så hittade jag ett! Man behövde bara lyfta på en plastlucka. Problemet var bara att det hängde lite löst så man var tvungen att hålla i kontakten mot eluttaget för att det skulle funka. Så jag håller i sladden med vänster hand och i själva plattången med höger hand. Jag är vänsterhänt och plattar därför alltid med vänster hand, så det var lite svårt med höger. Kändes liksom som att allt var åt fel håll, så rätt vad det är slinter jag och * ppsscchh * på min panna!! Så 5 min innan jag skulle gå hemifrån står jag med värsta röda brännmärket på min panna! Åh :( På med ännu mer smink för att försöka dölja det men det gick inte så jättebra..
Jag har locktångat min haka, plattångat min öronsnibb och nu även plattångat pannan! Det omöjliga hände :)



Christer ! Jag har ju glömt att visa, potatishandskarna fick självklart hänga med!! :D
(ja, kameran gör det spegelvänt och lagom cool pose) Trots rätt dålig bildkvalitet så ser ni kanske även mitt fina brännmärke på pannan.


Var nere hos tvätt-tanten här på dorm förut. Man lämnar sin kasse med tvätt till henne så tvättar, torkar och viker hon dina kläder för 15:-! Värt! Hon kan inte ett ord engelska och fattar inte min kinesiska så det liknar mest charader när vi båda står och försöker förklara vad vi menar. "den här -- inte torktumla!!" "den här-- tvätta ensam, mycket skört material!" Haha :)

Igår var jag och U vid Wanda Plaza och tog en shoppingsväng. Jag fick uppäcka en ny del av H&Mbutiken där och köpte en fiin partyklänning + lite partypiff! Imorn, fredag, planerar att gå till en japansk restaurang inne i stan där man betalar 160:- så får man dricka och äta hur mycket man vill! Efter det karaokebar i närheten! :D Har aldrig varit på karaokebar någonsin så det blir spännande, vet ju att kineserna alltid går all in när det gäller karaoke haha.
Vi har lärt känna ett gäng amerikaner, assköna! De är alltid på att hitta på grejer, så himla kul! Det var de som kollat upp den där japanska restaurangen.

Wanda plaza.  Ett coolt område bara 10 min från oss! Här finns allt! Coolt hus mittemot också med fint ljusspel på!

Gillar kinesernas humor i reklam..

På väg hem köpte vi Gossip Girl säsong 1-3 i ett stånd på gatan. 20 spänn kostade den! Bild tagen i taxin, här har man en tv-skärm på sätet framför sig. Dock kunde vi inte spela Gossip Girl på den. ;)


Oh juste kom på ännu en grej jag glömt berätta om. Igår vid 2 smsade Ulrika mig och sa att det visst var något möte för alla stipendiater på Fudan. Hade ingen aning om detta så jag smsade Tobi för att höra om han hört nåt om det men han hade heller ingen aning.. hur som helst satt vi kl.3 i en stor aula tillsammans med ca.100 andra stipendiater på Fudan.
De berättade för oss vad det är som gäller för scholarship students på Fudan University och hur prioriterade och speciella vi är för dom. Haha.. Mötet var bara för de med Full scholarship vilket innebär att man även får boende på 留学生宿舍, dormitoryt, betalat. De flesta som satt där inne bor alltså här på dorm, så de sa något i stil med: "Ert boende nu är kanske inte lika fint som de i era hemland, men Fudans dormitory är ett av de finaste i hela Kina. Ca.2000 elever ansöker om att få bo där men långt ifrån alla får plats och 100 av alla rum är reserverade till er. Bara er! Tänk på det. :)"
Jag har inte sagt annat än att jag tycker om vårt "宿舍 sushe" och nu uppskattar jag det än mer! :)

Anyway- de kunde också berätta att på lördag var alla vi i aulan bjudna på gratis sightseeing i Shanghai, bl.a. Pearl Tower m.m. och lunchen får vi pengar för! Haha :D Sen på söndag är det mid-autumn-festival och det ska vi visst fira med coctail-party med mat och dryck här på dorm! Haha, för varje dag som går blir jag mer och mer glad över att jag deltog i tävlingen den 29e april 2009! :D

Fick bli lite NK:s Gröna Havtorn igår till plugget! :D mums


Nu är planen att pallra oss iväg till ett stort shoppingcentrum inne i stan och försöka hitta lite mer till våra garderober! Ulrika: "Känns ju som att man fortfarande bor i en resväska. Samma kläder som när vi bodde på hotellet för 100 veckor sen! Nu måste vi göra nåt åt det här!" Haha sant ju! :p


^


Utkast: Sept. 15, 2010

Hej hej!
Ligger här i min säng med datorn i knät och känner mig helt slut. Tror att helgen sög musten ur mig totalt sen har jag inte riktigt hunnit återhämta mig sen dess.. mycket plugg. Gugge, jag drömmer inte riktigt på kinesiska än haha men man tänker mycket på kinesiska nu kan jag säga..det man gick igenom på lektionerna ligger liksom aktuellt under resten av dagen också. Och eftersom i stort sett ingen ute på stan kan engelska måste man verkligen försöka lyckas med att göra sig förstådd med the poor chinese I know.. Det känns som att min hjärna aldrig riktigt slappnar av hehe :)

Dock fick den vila i lite drygt en timme igår då jag cyklade iväg till gymmet vid 5! U ville hellre ta en powerwalk (vilket jag avrådde henne ifrån att göra då jag själv knappt kan i den här smutsiga luften, alla tutande bilar och moppar överallt, allt folk.. men hon ville allt testa ändå) så jag fick pallra mig till gymmet själv. Det gjorde inget. Man behöver lite tid för sig själv också. Inga problem att hitta dit (det är många stora korsningar och överallt ser det typ likadant ut. Allt i den här delen av stan är uppbyggt på samma vis.. Ska ta kort nångång på väg dit så ska ni få så) däremot kände jag när jag var ca.3 från mål att det var nåt konstigt med min ena pedal..stannade och kollade, den hade liksom spruckit. Plastgrejen runt metallgrejen om ni fattar, är helt itu. Det går att cykla men om hela plastgrejen lossnar blir det nog svårt.. :p Måste fixa det imorn, orkade inte idag..

Uh, jag måste köpa mig en kompakt digitalkamera.. det är för osmidigt att bära med sig systemkameran överallt!! Men åh vilken ska man välja då.. någon som har tips på en bra? :)

Efter skolan idag cyklade jag, Tobi (tysk-tobias), Kiat och Rodolfo till skolmatsalen och använde för första gången våra studentkort! Jag laddade på det med 100:- häromdan, det är enda betalsättet i matsalen nämligen. Jag har berättat om det här stället tidigare om men det är nån som inte läst det- Det finns typ 25 olika restauranger/kök i byggnaden och man väljer en där man pekar på vad det är man vill ha (finns sjukt mycket att välja mellan på varje ställe) sen håller man bara kortet mot en sensor så dras summan bort. Min lunch idag var en full bricka med mest vegetariskt; ris (får man alltid gratis), stekt potatis i kryddor, strimlade rotfrukter, blomkål o mumsdressing och nåt stekt pitabröd-liknande bröd med diverse grönsaker och nåt kött inuti. Allt detta för 4,70 yuan! Och gott var det! Jättegott! Det köket måste jag till igen :)

Kiat som jag trodde var typ 20 år, kunde idag berätta att han var 28! :O jag blev något paff.. Strax efter gick det förbi en munk, då säger Kiat: "you know what...about 4 years ago, I used to be a munk! :) " Haha paff x 2 ! Han berättade massa om hur det var, med alla 200 regler och att man bara får äta ett mål om dagen, inte har några underkläder, måste sitta ner och kissa osv. Att snacka med en äkta ex-munk va coolt.

Nu har det börjat bli lite svalare här..man möts inte riktigt längre av den där tjocka varma luften så fort man går ut. Därför tog jag på mig lite tjockade leggings imorse då det såg ut att även kunna börja regna. Tror ni inte det blev asvarmt idag bara för det...både fuktigt och soligt och varmt. Härligt..

Juste måste ju berätta lite mer om trafiken här och trafikregler. Eller ja, man kan nästan säga att trafikregler existrerar inte. Alla ba kör! ;) Nämen faktiskt, alla kör på, plattan i mattan hela tiden och om de ser nån en bit bort mitt i gatan då är det bara att börja tuta. Tuta tuta tuta, vilket betyder: Flytta inte på dig utan fortsätt i samma riktning!! Här kommer jag, var beredd på det!! Ungefär :) Faktiskt väldigt läskigt när man cyklar..


Oj oj nu måste jag gå ner och möta Ulrika i lobbyn som just slutat skolan. Hon säger att vi ska på ett möte kl.3 i någon byggnad en bit bort.. ett möte för alla stipendiater! Hade ingen aning om det. Såhär är det i Kina..alltid överraskas man av något.

Ciao så länge!

pure life

你们好!Hej på er!
Jag och U pluggade hela kvällen igår sen drog vi till en italiensk restaurang i närheten. Vi var inte ett dugg sugna på kines-mat. Så det var perfekt, blev en salmon-cream-pasta för mig. supergod! Tog även iste till maten och som ni kan se på bilden så får man alltid ett sugrör i med en såndär knorr. Var man än är och hur fin eller ful restaurang det än är haha. Väldigt party men lite väl checkt är det väl ändå.. :)

Invigde även min nya tekanna i samband med plugg! Gjorde mitt chai! Jag var i heaven. Så himla längesen ^_^

Provet gick bra idag! Riktigt bra, hade lärt mig alla 60 tecken så jag kände mig säker på det. Himla skönt faktiskt!! Det var en rolig dag i skolan idag med, väldigt intensiv dock. Hade glömt bort att göra en preview av det kapitlet vi skulle gå igenom på lektionerna idag.  Gör man inte det blir det väldigt mycket nytt att ta in på lektionen, därför bör man se till att göra det. Men men det gick fint ändå. En av våra lärare är lite galen..det var hon som sa att vi var tvungna att sjunga om vi svarade fel. Idag skulle alla lägga en egendom på en bänk, sen skulle man komma ihåg vilken som hörde till vem. Svarade man fel skulle nån av ens klasskamrater snärta till en på pannan haha! :S
Det blev ju såklart på mig hon visade hur alla skulle göra när nån svarade fel.. :)
Och juste igår kom jag på att jag hade lagt mina CocaCola-burkar på kylning häromdan i frysen för jag ville få dem kalla fort. Nu var de helt buckliga och ändarna bara putade ut. Kände att det var ett Kodac Moment!






Tack för alla musiktips! Har inte hunnit lyssna än men det ska jag absolut göra!! Och tack Jessica, nu vet jag vad jag ska göra om jag vill ha kul! ;)

Oh, Nimborns! Hoppas ni mår bra hemma på våning 4, kul att ni kikat förbi!!




^


Preparty - pre

Godmorgon!
Prepartyt igår blev minus pre.
Folk droppade in från ca 20.30, det var bara Jasmine som var där från min klass, resten var från Ulrikas. Härliga hela bunten. Allt som allt blev vi 16 pers tror jag. Ganska många för att vara i vårt lilla rum :) Ganska coolt när man tänker på att det var folk här inne igår från hela världen! Folk från Sverige, Finland, Mexiko, USA, Filippinerna, Japan, Madagaskar(!), Italien!
Alla gillade vårt rum jättemycket! Alla sa typ: "Wooo I really like your room!" :D blev lika glad varje gång haha, vi har faktiskt lagt ned både mycket tid och en del pengar på att få det sådär bra som vi ville! Andrés från Mexiko: "Wow, When you get in here...it feels like home!! When I get in to my room it feels like I'm...in the dorm.." Haha :)

Anyway, folk trivdes bra här så vi hängde här och det blev ingen utgång men vad gör det :) Lyckad kväll!

Vi var ju på IKEA igår för att inhandla lite grejer till kvällen, vilket var en rätt dum idé. Vi kom inte hemifrån särskilt tidigt men vi fick ändå för oss att vi hade gott om tid, kanske till och med skulle hinna med en tur till H&M efter. Haha när vi kom ut från IKEA var klockan halv6 och kl.8 var det sagt att folk var välkomna. Panik! Vi fick till slut tag på en taxi, men vad vi inte visste då var att det skulle vara kö hela vägen hem. hela vägen! Chauffören tröttnade även han till slut så han växlade upp och la sig i den streckade mittenfilen, gasade och körde förbi hela kön, tvärnitade när det blev för smalt och trängde sig in mellan två bilar. Det gick ju bra! Gud haha jag bara höll i dörren med ena handen och i Ulrika med den andra.

Hur som helst hade vi nu köpt mattor till balkongen så man inte blir skitig om man står där, vaniljdoftljus, gästhandduk, sminkspegel till hallen, knäckebröd, svenskt godis; Bilar,Salta sillar och Skruvblandning, så fick faktiskt även en svensk smultronvodka hänga med hem (som sen visade sig inte vara god).
Idag är det ta-det-lugnt som gäller! Massa plugg inför testet imorn och så kanske ett Gossip sen :)


Vad händer i Sverige? Vad gjorde ni i helgen? :) Har någon tips på skön pluggmusik? Eller annan skön musik, blir liksom att vi alltid sätter på samma musik på Spotify..

Och jaaa Marie, börja blogga! Självklart kommer jag läsa, läser massa bloggar nu när man inte kan hänga på facebook :) Do it!





Uri (som Hiro säger), Jasmine, Jag (Mori som Hiro säger), Hiro, Airi (också från Filippinerna)


Första gästen, Japanen från Us klass som vi aldrig minns namnet på :p


Tod från North Carolina och Mexiko-Andrés!

Airis finska kompis, Airi, Japanen med sin whiskey.
"I'm whiskey-guy!"


Våra mattor till balkongen, 6:- styck. rätt fult men värt!
Ah så kom mina fötter med på bilden, med mina 3-storlekar-för-stora tofflor från hotellet! :)

Knäckebröd och Lakrits! Det sistnämnda gick inte direkt hem hos någon annan från hela världen haha, förutom finskan!


Tog den här bilden nu under morgonen för att visa hur de jobbar på med doktorandernas dorm. Kineser springer runt här och jobbar dag och natt och nu har de just grävt upp hela marken framför.. Det är inte såhär dimmigt här, linsen immade igen när jag gick ut :p Säger bara stackars alla med glasögon i det här landet haha



^



Yuki yuki yukiiii

Igår var roligaste kvällen! Haha helt galen.
Började med att vi genom sms-kontakt med diverse folk från våra klasser bestämde att vi skulle ses vid halv9 nere i lobbyn. Men då jag och U insåg ganska snart att vi inte skulle va färdiga då sa vi till de andra att de skulle åka så kommer vi senare. Vi tar det lite extra lugnt och tänker på det våra mammor och pappor sagt- "Tänk nu på att inte stressa utan ta det lugnt. Det har vart mycket nu senaste tiden!" Haha, så vi tog en till Bacardi, sminkade på lite till och rätt vad det är knackar det på dörren.


Då vi fortfarande inte har någon spegel i rummet kom jag igår på att man kan ju använda PhotoBooth-kameran i datorn som spegel! Platt-time!


Det här var typ 45 min efter att vi egentligen skulle setts i lobbyn, så är det Tobi!! Haha det var honom + 2 till från min klass vi skulle ha träffat innan då de också bor på dorm. Så har de ändå suttit och väntat på oss där nere i alla fall!! :O Vi blev helt paffa och de kunde då berätta att Jilles är på väg hit, så vi skulle inte träffa honom inne i stan längre. I väntan går vi in i shoppen på entréplan och köper 3kronors-öl och 11kronors-bacardi. Då kom Hiro förbi! (japanen jag berättat om som vi träffade någon av de första dagarna) Han verkade lite på kanelen (som Hanna hade sagt) och vi frågade om han var drunk, han tog av sig glasögonen och kollade i sin handflata, den var uppenbarligen suddig: "Oh..yes I'm drunk". Haha! Men han skulle allt hänga med oss ändå, han va astaggad!

Kiat!!

Så satt jag, Ulrika, Tobi, Kiat, Jasmine (urgullig Filippinare från Manilla i min klass) och Hiro väntade på Jilles. Men han kommer aldrig, däremot kommer USA-Tao som vi träffade igår med ett annat gäng amerikanare. De hade koll på bra ställen man kunde dra till så vi, ett gäng på 20 pers hoppade in i 4 taxis in till stan! Utan Gilles.

I min taxi satt jag, U, Jasmine och Hiro och vi önskade vi hade en party-taxi, ni vet. ;) Men chauffören hade ingen musik så vi bad Hiro i framsätet sjunga nån japansk sång. Nationalsången! Och han drar av en japansk sång utan dess like. Om det var nationalsången eller inte vet jag inte men tog i gjorde han i alla fall. Hahaha jag kunde inte sluta skratta, det blev ljusare och ljusare toner och jag såg att chauffören hade svårt att hålla sig för skratt han med. Hahah vi har en film på det hela faktiskt men eftersom Youtube inte funkar här kan vi tyvärr inte lägga upp den.

Däremot har vi den här bilden..Hiro ville allt göra ett till framträdande med japanska nationalsången. Dock på en soptunna den här gången så alla fick se och höra! hahah

Vi blev avsläppta vid fel ställe av chauffören men kom till slut till "Mirror". Ett schysst ställe där man betalade 100:- i inträde, sen var det open bar hela kvällen! Så det var bara att gå fram till baren och säga vad man ville ha och hur många så fick man det. Inte fram med plånkan en enda gång, hah! :D Enda dåliga var att det var många som rökte där inne. usch luktade som en askkopp när jag kom hem.. :( Men men här är det ju inte rökning förbjuden nånstans så det kommer väl vara samma varje gång....

Efter mycket dans och några danståg senare blev klockan 2 och vi bestämde att vi skulle dra vidare till ett annat ställe, "Phoebe", där andra hälften av gänget var. Där fixade Tao in oss gratis och det var det ballaste stället jag varit på någonsin alltså!! Huur stor lokal som helst med feta kristallkronor i taket, upphöjningar överallt so folk stod och dansade på. Oändligt mycket folk kändes det som. Och braa musik! Alla låtar man ville höra kom. Vi höll på att smälla av när Shakiras "Waka Waka" kom på! !!Vi fick dansa vår waka waka-dans! Då stod jag och U med två koreaner (en av dem misstänker vi var gay) uppe på en av alla scener mitt i folkhavet och vi bara hoppade av glädje och de lärde sig snabbt vår dans haha.

Jag, Jasmine och U:et i väntan på de andra.
På Mirror, haha Kiat hur lyckas han?!

Så himla mycket tankar i mitt huvud då haha, här står jag på ett uteställe i Shanghai med två koreaner, ett gäng klasskamrater från min kinesiska-klass och typ20 andra främlingar och dansar på en scen till waka waka. Känns som igår som jag, Ulrika och Louisen stod hemma i min matsal och laddade inför "Sommar"! Haha :)

Sjukaste var ändå när vi helt plötsligt är tvungna att gå ner från den lilla scenen, vi fattade inte varför. Stänger de? Hela stället släcks ned, blir tyst. Sen går tre strålkastare på mot scenen vi just stod på. Där står tre manliga asiater med oranga krulliga peruker, rödvit-randiga skjortor knutna ovanför naveln och skakar höfterna och dansar galet till nån asiat-pop-låt hahah! Jag höll på att smälla av, raggarsträngar på små kineser som bara släppte loss inför typ 1000 pers!

Roligaste kvällen nånsin nästan haha. Och alla var så härliga att gå ut med, precis alla dansade. Lika mycket, hela tiden. Känns som att man känt de här människorna i flera år redan :)
Hiro, Jag och Jasmine!
Vet inte varför vi inte har några bilder på de andra, typ Tobi, Tao eller Jilles men det blir ju sådär ibland. Kameran åker fram vid ett tillfälle- tar massa kort- sen inga fler kort. :) Ikväll kanske! :)


Idag blir det en sväng till IKEA sen är ju planen att gå ut ikväll igen! :S Herregud, vi ska ju ha pre-party här hos oss haha. Wish us good luck haha.

KRAAM


^

Sayonara Baby!

Här sitter jag och smaskar i mig nyrostade jordnötter! Eller nyrostade.. köpte nyrostade igår på Walmart, värsta lådan för 7,71:- det kallar jag mums! Nu har jag massa rooooligt att berätta!!


Igår och idag var bra skoldagar med roliga lektioner. Jag gillar min klass, alla är så glada av sig haha, hjälpsamma om någon har svårt med en uppgift och alla undrar ofta typ samma frågor. Så himla bra!! Sen har även alla lika svårt att komma ihåg/kunna uttala sina kinesiska namn som vi skaffat oss. Haha, får ju för mig att alla asiater använder sina namn men även de har ju fått komma på ett kinesnamn med tecken och allt. Kiat från Thailand e skön, han bor här på Int. Students Dormitory också så vi har börjat ta sällskap hem och han är så himla fnissig och jättekul att snacka med haha! Åh jag vill visa bilder på alla men har inte haft med mig kameran till skolan nån dag än, inte så smidigt att bära runt på en tung systemkamera tillsammans med tung skolväska i 35°C värme..

Igår fyllde SuMei (Kath från USA) år och hade med sig tårta och kakor till klassen! Gulligt! Här är tårtor väldigt billigt..värsta piffiga tårtorna för omkring 50Y, sådana som hemma i Sverige kostar typ 300:- ! Ska se om jag hittar en gammal bild från Kina-08-mappen på den här sortens tårtor!

Hur som helst, när vi precis börjat äta av tårtan på rasten så sätter Kiat i halsen och börjar hosta och kan inte sluta så den andra Amerikanskan ska hjälpa honom och säger åt honom att hålla upp händerna, så börjar han skratta mitt i allt hostande och USA-Fabiola tror att han skämtar: "Oh you were joking?" Kiat med sin thaibrytning: "NOooo nobody joking with a cake!!!" Hahaha jag kunde inte sluta skratta haha.

Dock finns det såklart en del mindre bra grejer med själva skolan..
Det värsta måste nog vara toaletterna, och jag som är så kinkig med just det. Usch på sånna ställen ska det ju vara fräscht. Men nu har jag äntligen fått uppleva det som alla som varit i Kina snackar om: "ränn-toaletterna"! Haha kommer inte på något bättre ord men jag ska försöka beskriva för de som inte vet. Man går alltså in i rummet med toalettbås (som ser ut som alla andra allmänna toaletter världens över) dock är det ingen toalett där inne, inte ens en såndär pissoarliknande toalett inbyggd i marken som jag visade en bild på i det här inlägget. Nä utan det är först ett steg upp där man möts av en ränna som leder från förra båset, genom mitt och in till nästa. Så man ställer ena benet på ena sidan floden och det andra på andra sidan sen är det bara att huka. Där ca.40cm under en åker det förbi både det ena och det andra :) Finns heller inget papper utan det ska man alltid se till att ha med sig själv. Såg en japan igår som gick runt med en hel rulle i väskan. :p
Klassrummen är av det lite äldre slaget och bänkarna är inte gjorda för västerlänningar kan jag ju säga. Sven i Ulrikas klass har beskrivit väldigt fint tycker jag hur lektionerna och klassrummen är haha, spana in hans blogg!

Själv har jag sånna här förpackningar i väskan hela tiden. Fint motiv jag valde nu sist jag handlade va? ;)

Så har jag ju glömt att skriva att häromdan när vi hade Lin Laoshi (lärare Lin, som för övrigt är jättelik SaraB!! Fast i kinesversion haha) så skulle vi leka en lek. Den gick ut på att man en efter en skulle räkna från 1 och uppåt. Men man fick inte säga 17, 27, 37 osv. och heller inte 7, 14, 21, 28 osv. Då skulle man istället vara tyst och klappa händerna. Vi börjar och det går bra: yi, er, san, si, wu, liu, klapp, ba, jiu, shi . . . Men så rätt vad det är råkar någon säga ett förbjudet tal och Lin Laoshi börjar fnissa högt och klappa händerna och säger något snabbt på kinesiska. "Va?" "Okey, so now- you sing a song!! Here!" och pekar bredvid katedern. Hahahah så om man gjorde fel skulle man visst gå fram och sjunga en sång inför alla!
Jag börjar fundera på vilken slagdänga jag ska dra av om jag gör fel.. Det gick bra för mig men när vi var på typ er bai ba shi liu (286) tappade jag bort mig totalt och bara sa nästa tal men det var ju såklart 7 om man delade det med något så alla jublar och jag går motvilligt fram och ser ut över klassen. Vad stor gruppen såg ut helt plötsligt!! "Hm..well I'm gonna' sing a Swedish song.." och börjar "Bä bä vita lamm la la la la laa! Har du någon ull ja jag har någon ull!" Haha blev ju helt fel text och lite för höga toner men vad gör det haha ingen annan vet ju hur den ska låta. (den andra svensken var inte där den dan) Hahah ja herregud.. man ska ju prova allt säger de! ;)

Efter lektionerna och många skratt senare gick vi ett gäng till en restaurang och åt lunch. När vi väl har satt oss och beställt kommer Augusto (spanjoren som jag nämnt tidigare) in i restaurangen. Jag vet inte vad det är eller hur tusan det går till men varje dag sen skolstart har vi av en ren slump hamnat på samma restaurang som Augusto! Varje gång! Antingen är han först eller tvärtom. Haha och varje gång blir alla lika paffa och skrattar när vi inser faktum. haha!

14:- fattigare (betalade för Tobis' lunch också då jag var skyldig honom lite) går jag därifrån mätt och glad på väg till Guanghua Tower för att hämta ett viktigt papper. När vi väl kommer dit är de såklart på lunch och åter om 30min. Så vi åkte upp till cafét/restaurangen på 15:e vån. och drack juice och te. Sen kom vi in på huruvida filmer dubbas eller inte i vars land. Då kunde Augusto berätta att det mesta är ju dubbat i Spanien, även Rambo-filmerna så i scenen där han säger "Hasta la vista Baby!" var de ju även där tvugna att ändra för att få det att låta exotiskt så där säger han (med sin grova röst) tydligen "Sayonara Baby!" Hahahah jag tycker det är så himla kul haha

Guanghua Towers. Man vet aldrig hur det slutar efter ett besök där.

Vi fick till slut pappret i alla fall, gick till nästa building 5 min bort för att fixa studentkortet (typ student-ID). Där köade man föst i 10 min till ett rum där de tog ett foto av en (alla andra i kön stod och kollade på. Utom japan-killara som bara tittade på sig själva i sina fickspeglar och fixade till vartenda litet hårstrå) sen vidare till ytterligare en kö till nästa rum där man fick själva studentkortet fixat. Först höll det på att bli MALIN AV?N men jag lyckades säga att det var fel och skulle vara ett E istället :)

Nu pinnade jag och U iväg till ett annat hus 15 min bort och fixade med en annan grej, men då behövde vi vårt kineiska bankkort. Något sånt hade vi inte hunnit fixa än..! Så efter att ha köat 15 min i onödan var det bara att dra vidare till banken 5 min därifrån. (Klockan var nu strax efter 3 och vi började 08.00 = något sega) Väl där fick vi direkt fylla i lite papper och jag hann tänka "nice att vi fick gå före hela kön där borta, hade verkligen inte pallat ännu en kö." Men sen skulle vi visst ta en nummerlapp.. 2203.. * kollar på skärmen * 2160  !! Åååååhhhh! Då blev både jag och U på dåligt humör och blodsockernivån låg på minus. Jag plockade fram kinaböckerna och började plugga till provet på måndag. Kinespoliserna var fascinerade över att jag skrev tecken.. Så drog jag till med en fras vi repeterat massa under lektionen idag: "你今天晚上要干什么?Ni jintian wanshang yao gan shenme?" till en av poliserna haha och han kunde svara att "ikväll ska jag dricka kinesiskt te!" och höll upp sin tekopp. Haha, ibland kan ändå kineserna göra en glad ;) Två och en halv timmes köande senare lämnade vi banken med ett kinesiskt bankkort. Hurra!

Som sagt, varje dag här är blir till ett äventyr. Går inte en dag utan att något särskilt konstigt eller galet händer. faktiskt, haha.


För er som inte hört det- vi hittar av någon underlig anledning cheerios lite då och då överallt i vårt rum!! Fick just en under foten! Vet liksom inte av mig att jag någonsin spillt ut från yoghurten..




Ikväll ska vi fira att det är helg så ett gäng från min klass och ett från Ulrikas klass ska till nåt ställe ikväll. Le rouge eller The rose eller nåt och vi vet inte om det är karaokebar eller klubb eller vad det är men det blir nog bra hur som helst!

Btw, varför funkar inte Spotify för mig?? Är det nån gräns på typ 3 veckor utomlands eller? Det funkade ju till och med två dagar sen..


^

Ett inlägg till er :)

Heeej alla! Vad fint med så många kommentarer! Precis som jag önskade, blir så glad :)
Visste inte hur jag skulle göra med svar, här eller efter kommentarerna. Kör ett litet svar-inlägg som tack för massa roliga kommentarer :)

Först måste jag bara säga Graattiiisss till Marie som har köpt sig en lägenhet!!! :D Yay! Där kommer jag hänga ofta sen om ett år haha, nämen fy vad roligt, Vill se bilder !! :)

Precis som Sofia, Hanna och alla andra verkar vara så är jag lika nyfiken på det där med MTV-Dance! Det kan ju vara hur galet som helst, eller så är det helt seriöst. Häromdan när vi var och tränade så kikade vi in i en sal där ett hip-hop-pass pågick. Det gick mycket seriöst till och de körde steg för steg och det bästa var att det var en kinestant med på typ 60år och såg ut att vara ungefär lika lång som sin ålder med slappa byxor, keps och hela köret. Haha ascool, hon var bara lite långsammare än de andra :) Så.. dansen på söndag kan ju bli hur som helst..!

Karin, Gugge! Vad roligt att ni också läser! Känns fortfarande riktigt bra med klassen och som sagt, gör ju inget att jag och U är i olika klasser, snarare tvärtom! = lär känna flera!
Oj det var bra gjort att läsa igenom hela bloggen och haha att jag blivit en favorit! Tack, vilken ära! :D Kul att du tycker allt verkar toppen och roligt att höra lite om vad som händer i swe. Låter bra att min Oskar spelas på radion hela tiden och vad härligt med sånt där svenskt sensommarväder :) Vilka skolor går Linda och Malin på, vet säkert men har isf glömt!
Juste valet ja! Hur har alla där hemma gjort nu då? Röstat än? :)

Härligt att höra att allt  verkar bra för Anton och gänget på Bali, en olycka skedd men hoppas allt blir bättre och bättre, det blir det nog :)

Sara, jag har faktiskt framkallat det där fotot en gång i stort format. Ligger nog i min påse med kina-foton. Du kan ju ta det och rama in om du vill!! Ett projekt som tog mig två år att sen aldrig genomföra (om man kan säga så) :) Och gu vad kul med n0llegasquen, det kommer ju bli asbra! Ska du göra nåt speciellt då? Meh ni måste ju komma och hälsa på. Boka biljett snart!!

Annika: ^^

Det här inlägget får vara slut här så skriver jag ett till sen om den här dagen. Den var galen. Ett jäkla rally från 08.00 till 18.00! Lägger upp en bild på min tekanna jag köpte idag! Kom ju på att det funkar ju att hälla upp varmt vatten i en sån tillsammans med te för en kopp (ulrika dricker inte te) sen är det ett filter i locket så när man häller i muggen hänger ju inte tebladen med! So smart! 30 yuan kostade den, ska testa imorgon! :)

 



^


Godnatti!


Achtung!

你 们 好!Jag har äntligen installerat kinesiska på min dator nu så det är smidigt att ändra så att jag kan skriva tecken! Skönt! Fick faktiskt en läxa idag, att kunna skriva x meningar på datorn i tecken!
Så nu har jag gjort det och känner mig jätteduktig! :D

Jag gillar min klass mer och mer! Alla är så fina och snälla mot en. Känns som att de flesta är lika mig! Jag har länge gått och trott att "vad skönt, de flesta verkar ju vara som mig, typ 19!" Så vartefter har jag ju fått reda på att de flesta är runt 22, 24, 28 år. Så jag är yngst i klassen men det gör ju verkligen inget, känner mig inte yngst direkt haha.

Jag har en konstig känsla hela tiden, att jag liksom längtar till skolan! Delvis kan det ju vara för att allt är nytt och nytt folk osv, som man kände i början av 1an i gymnasiet. Men det känns ändå på ett annat vis här, här är det ju 100% fokus på kinesiskan, inte 10 andra ämnen samtidigt :)
Känner fortfarande igen det mesta vi går igenom på lektionerna men märker att det börjar bli mindre engelska, högre tempo och en del nya tecken för mig. Rolit!

Idag gick jag 8.00-11.35. Skön dag men något trött i slutet, då behöver man ladda på med energi verkligen! Så efter skolan gick några i klassen (jag, Jilles, en tysk Tobias, två 美国人 (amerikanskor), svensken i min klass Rodolfo, Thai-Kiat och spanjoren Augosto) till en superbra fräsch italiensk restaurang nära skolan. Stället räknades väl som lyx i den här delen i Shanghai men 45:- för en jättegod pasta till lunch är helt ok för mig :)
Galet varmt idag! 很 热!Hela vägen hem gick vi med solen mot oss och när jag kom hem såg jag att jag fått en tan!! En liten solbränna hade jag allt fått på mina fötter efter skorna! :O :D

Kan ju säga att det inte är lätt att få färg i den här landet! Inte ofta solen ligger på på det viset. Däremot har det varig förvånansvärt ofta som det varit klarblå himmel! Vivian, jag förstår inte ad du menar med att vi inte kommet att få se blå himmel på 1 år? :)

Facebookproblemet återstår, Mac är en jäkel på blockade sidor alltså :) Har fått hjälp från både filippinare, thailändare och tysken men utan framgångar.

Ikväll stack jag och U:et ut vid 8 för att hitta middagsställe. På vår gata finns ett kul ställe. Antingen käkar man BBQ eller från menyn. BBG-maten pekar man på vilket spett man vill ha så grillar de direkt åt en. Vi tog varsin ris med grösaker-rätt och var sin majskolv grillad på spett i god marinad! Allt som allt blev det 20Y! :D

Nuuu ska jag kolla igenom anteckningar sen är det 8.00 imorgon igen! :)
Ta hand om er. KRAMAR

Achtung. Dagens ord :)

Min fina smyckeshållare jag köpte igår!!

Schysst middagsställe, vi satt vid uteserveringen på färgglada plastpallar ;) mys

^

"I'm so happy"

Det är en fin men konstig sång av allas vår Salem :)

Men hörrni det vore kul att veta vilka alla besökare på min blogg är! Det är ju bara en bråkdel som faktiskt kommenterar. Tusen tack för det men vore skoj också om ni andra lämnade en kommentar, typ berättar vad som händer i Sverige eller nåt annat som är kul för mig här borta att höra :) skriv skriv skriv :)


En av mina favoritbilder faktiskt. Från Nanjing 2008!



^

你是哪国人?

Heej! Just nu är jag så himla trött så orkar inte skriva så mycket. Men idag var det ju skolstart!! :D Hur kul som helst var det faktiskt, träffa massa nytt folk, sätta sig in i kinesiskan igen- gå i en klass!! :D
De flesta i min grupp verkar vara på samma nivå som mig. Fast vissa märker man inte alls kan lika mycket (lite?) som mig utan de är asiater och har därför bara lättare att förstå språket men de har svårt för uttal och toner.

Vi hade 6 lektioner á 45min idag med 3 olika lärare. En speciellt inriktad på uttal, en på att läsa och en på att skriva. Alla lärare var supergulliga och pedagogiska och bra. Den sista snackade bara kinesiska med oss, men det sköna var att man förstod i princip precis allt hon sa, för hon talade tydligt och hade en avslappnad stil :)

Lunch käkade jag med en belgisk kille från min klass, Jilles {Jill} och några från Ulrikas klass. Jilles visste om ett asbra ställe nära skolan, det var som ett gatukök; en vagn med en wokgrill i och massa skålar med olika ingredienser. Man pekade på vad man ville ha i och sen vilken sorts nudlar/ris man ville ha. Så fick man sin måltid i en liten take-away-grej + pinnar för FYRA YUAN!! Helt otroligt ju! Man har ju nästan lust att be dem behålla växeln haha. Det var jättegott och inge konstig i kistan har man blivit har jag och U konstaterat. Ett riktigt superhak alltså :D

Träffade och sa hejdå till Hanna, Jessica, Frida och McGyver ikväll inne i stan och åt middag tillsammans. Imorn åker de till Australien!! Lycka till och ha det superbra, det kommer nog bli kanon :)

Jag vet inte hur många gånger U har sagt idag att hon längtar efter att vi ska träna, jag kan inte annat än hålla med! Ska bli så himla kul och skönt att få röra på sig på riktigt igen. Och självklart kul att gå inviga gymkortet :D
På söndag blir det MVT-Dance!! Hahahh vad är det egentligen..?!

Hm det blev ganska mycket text iaf.. Har inte tagit några bilder alls idag heller och vad är ett blogginlägg utan någon bild liksom.. En liten hejdå- och godnattbild från mig alla till er alla, tagen med min fantastiska McPro-webkamera :)

Hejdååå!




^

truls

Hej hej här sitter jag och äter mango! Fin stor kärna va? Hahah :D Men på riktigt, de har världens godaste mangos här. Stora och billiga. 5 spänn tror jag den här kostade. Mums!

och ja, handen ser något konstig ut... :p

Ikväll körde vi en soft kväll inne i stan. Vi gick åt var sitt håll, fixade det man ville, gick i de affärer man ville. Himla skönt! Älskar att gå på stan själv :) Köpte äntligen en handväska. Har ju bara haft en tygkasse hittills vilket känns lite läskigt när det alltid är så mycket folk omkring en. Hittade en helt OK för 65:- i en rolig affär med massa billigt skräp :D Funkar tills vidare iaf :)


Sen vandrade jag till Sephora och köpte handkräm! Behövs verkligen så mycket som man tvättar/spritar av händerna här! Fick en liten tvål som free gift! :)


Sedan mötte jag upp U och hon överraskade mig med jordens största påse med massa kuddar i! "Kolla Malin! Jag kunde inte stå emot. Blev helt störtförälskad i dom!" Så nu är hennes säng ännu finare :)
Käkade god middag på, ja ni kan nog gissa var, som tog hundra år då vi fick massa skrattanfall hela tiden åt allt möjigt!

Sen gjorde vi det!! Vi köpte ett gymkort till slut! Efter mycket om och men bestämde vi oss för att det blir bra med ett årskort på H&H Gym. Så vi pinnade dit och började förhandla direkt, vi ville få ner priset ytterligare. Ca 30 min senare gick vi därifrån 2300:- fattigare och ett årskort för gym+olika klasser och en träningsbag rikare! Den lyckades vi få med på köpet :D Den är snygg och bra, check it out!



Ulrika avslöjade vid middagen att hon allt hade en liten surpris till oss ikväll! Fick nyss se vad det var haha :D "Japanska lyxiga mochi mochi sweets"! Mumsens och duo xie!! :)





Godnatt folk, sov så gott när det blir kväll för er! Här ska drömmas gott! :)
Saknar mamma pappa sara annika a lot :)

^




MALIN AV?N

Så står det på alla papper här där mitt namn finns med, t.ex. scheman som alla ser och så. :) Härligt, enda personen på Fudan med ett frågetecken i sitt efternamn, exotisch!


Imorse var det ju öppningscermoni i Guanghua Tower. Vi tänkte att det kanske håller på i nån timme max. Två timmar senare går vi gäspandes ut genom dörrarna från aulan. Det var en fin tillställning där de ville berätta om allt viktigt inför elevernas studier på Fudan. Men det var ju väldigt mycket viktigt. Det mesta upprepades även x antal gånger. Så fanns det en tjej som tolkade det kineserna sa till engelska, och en som översatte till japanska. Vilket innebar att vi behövde höra allt 3 ggr.


Hur som helst fick vi gå iväg och köpa läroböcker efter! Så nu har jag 3 böcker och 2 CD-skivor för the listening part.
Egentligen ska jag ju inte betala för böckerna pga att det är full scholarship, men jag var tydligen tvugen att göra det så länge och sen lämna in kvittot i ett rum på 9:e våningen för att där få tillbaka pengarna.. Som sagt- kineserna är krångliga av sig.
Man fick se namnen på de andra i sin klass och så stod tecknen för vilket land de kommer ifrån. Mycket japaner, en svensk (!), någon spanjor, lite amerikaner och massa andra tecken som jag inte kan läsa än. :) Ska bli jättekul och spännande att börja imorn. Men såklart väldigt nervöst också! Hoppas de inte går alltför fort fram nu i början!

Lunch idag blev yoghurt med cheerios på rummet + bröd med ost. Ulrika blev stark!



^

Kommer ni ihåg introt till Sunset Beach? ^^

Hm.. Rubriken till blogginlägg är alltid svårast att komma på. :)

Jag: Men du Ulrika, vi måste ju åka till Xian någon gång och kolla in Terrakottaarmén!
Ulrika: Jaa, men du det är ju värsta coolt att de har tagit hem några tillfälligt till Sverige ju! De väger ju inte lite liksom..
Jag: Nähä... hur mycket väger de då?
Ulrika: Asså Jättemycket!!

Ibland får den här kvinnan verkligen till det! ;)

Vi bestämde oss för att dra in till stan ikväll.. eller stan och stan, ett centrum som ligger en 12kronors-taxiresa från Fudan! Där finns det mesta, Starbucks, H&M, Mango, Sephora, Brödboden 85c, McDonk m.m m.m!
Däremot stannade vi upp på väg till alla butikerna vid en såndär vagn som säljer DVD på gatan. Vi hittade både OC, Gossip Girl, och Prison Break, alla säsonger. 20:- styck kostar de. Men av erfarenhet vet vi att sånna där inte alla gånger är som man hoppats på. Dålig bildkvalitet, dåligt- eller inget ljud osv. så vi stoppade två unga tjejer och frågade dem om de trodde det var OK att handla därifrån. De sa att "nooo you can download this!! For free!" Så hon tyckte alltså att vi skulle ladda ner det själva istället för att köpa det där. Jag sa att jag inte visste från vilket sida så hon gav sin msn så vi kunde snacka där sen och hon kunde hjälpa oss, haha :D


Jag saknar min OC-box :)

Innan vi drog till centrum stötte vi på Hiro och Tomo precis utanför dorm. De stod och snackade med en annan kille, så vi hängde med dom ett tag och till slut frågade han var vi kom ifrån. "Är ni svenskar?!" Så var han från Danmark och vi kunde snacka svenska med varandra :D

Vi kom till slut iväg i alla fall och då drog vi till ett gym vi läst lite om. Vi måste ha ett gymkort då skolans träningslokal inte är så bra. Stället vi kom till var superfräscht, trevlig personal, och massa olika träningssätt erbjöds. Basic yoga, hot yoga, slim yoga, yin yoga! Vad det nu innebär haha, nämen även spinning, pilates, step, karate, kick boxing, tai chi och MTV-dance finns och mycket mer! Det sistnämnda är jag mycket nyfiken på :p
Man får allt detta + fri tillgång till gymmet alla dagar i ett år + gratis träningsbag för lite drygt 2000:- = 250:-/månad ... Hm kan inte bestämma mig om jag vill signa upp mig för ett år eller inte.. Månadskort ligger liksom på 500:- så jag kan ju inte precis köpa ett sånt varje månad! Den största fördelen med det här stället är att det ligger såpass nära vårt hem att man kan ta cykeln dit. Det är ju skönt ju! Hjälp mig nu, vad ska jag göra?!

Imorn är det Opening Ceremony i Tornen! Ska bli kul, då är alla utländska studenter där!
Och juste Vivvi, Jag har äntligen köpt platskrokar som jag kan fästa din fotogrej med! Sugpropparna ville inte fästa någonstans..

För de som inte är så vana vid bloggar- de små bilderna trycker man på så blir de stora! :)

Åh jag saknar Maries fotoram, hade passat perfekt i vårt fina rum här! :)


^

Lady Shanghai

Badmintonen gick bra, våra 10-kronorsracket var perfekta! Efter det gick vi och käkade i skolrestaurangen igen. Då vi inte fått studentkortet än så kan vi egentligen inte handla mat där, men det var en jättesnäll kille som lånade ut sitt kort till oss så gav vi honom pengar :)
Vi tog en jättegod nudelrätt, megaportion fick man verkligen! 6:- kostade den! :O Ser fram emot att kunna gå dit och käka lunch varje dag ^_^ Vi kan ju även gå dit och handla middag då de stänger vid 8. Jag har för mig att jag skrivit om den här 'matsalen' förut, det är ju typ 20 olika kök på rad längs en vägg så väljer man bara vilken man vill köpa ifrån och pekar på det man vill ha. Den som vi köpte ifrån idag gör maten på beställning! Känns så fräscht! Och gott är det :)
Vi åt tillsammans med killen som lånade ut sitt kort, Feng Wei, och han kunde berätta att han visste hur man tar sig in på Facebook! Han lovade att lära oss det och kanske hjälpa oss med kinesiskan om vi vill det, så kan vi hjälpa honom med engelskan! Bra ju! :) Många är så himla snälla här, erbjuder sig verkligen att hjälpa till!


Jag köpte ny mascara igår, I like! Köpte även ballaste tidningen i stan! 3 yuan. Ska rama in den sen, svart ram. Snyggt!

Carrefour-inlägget!

Här kommer ett mycket intressant inlägg.. Bilderna som inte fick följa med föregående inlägg. Som sagt, på Carrefour finns det mycket av precis allt!



Paraply!


Pappersmuggar till festen kanske? Bara att välja och vraka.


Pennor.


Små ansiktshanddukar!


Bindor ^^ fanns liksom inget slut haha
Fanns även nån slags natt-tjosan som var 45cm långa, jäkla långt asså.. :s


Tandborstar


Också oändligt många olika..


Nudlar!!


Kakor av alla dess slag..


Oreos-hyllan. Mums, eller hur Louise ^_^

Vår vän hänger i Shanghai just nu! ^^


Vår vagn blev jättefull :)


Baozi!


Här är också bara att välja och vraka vad man vill ha till middag.


13 spänn för 3st 50cl.




Nu ska vi iväg och spela badminton! Ciao! :)



^

Have you got some nuts?

Nihaoo!

Igår kom vi hem så sent så vi orkade inte direkt sätta oss och blogga då. Under dan hade vi fullt upp hela tiden också så skrev aldrig då heller. Ska försöka sammanfatta allt nu. Har massa bilder!
Vi hade fortfarande en del saker att fixa till rummet, så som sopborste (har fått gå o torka med pappersservetter på golvet nu när vi ska städa), pennställ + pennor, värmeljus m.m. Så först käkade vi på kära Ajisen igen och sen tog tog vi taxi till Carrefour (15 Y) och shoppade loss!
För er som aldrig varit på ett Carrefour- där finns det mycket av allt!

Det var skönt väder igår och blå himmel! Varmt men inte så fuktigt utan man kunde bli bländad av solen och det brände lite kände man, precis som när man är i någon semesterort ;)

Undrar hur fångsten från det här vattnet smakar.. :)


Såhär ser 90% av alla bostadshus i Shanghai ut! Fast oftast är de lite högre.


Jag tycker det är roligt att de lagar den istället för att bara fixa en ny :p


Sånna här små fruktstånd ser man också överallt!


..och tidningsstånd!! <3

Kläder hänger lite här och var på tork. Spelar ingen roll och det så är precis intill stora gatan vid railway station.

Ajisen Ramen! Ulrika testade min favorit-rätt och bara njöt! Deep fried pork med ris, miso-soppa och starka gurkstavar för 29:-! För mig fick bli en kanna mixed fruit ice tea för 10:- till.

Efter lunchen behövde vi kissa och frågade efter toalett. Vi gick en lång väg i en sunkig galleria och kom till sist hit. Då var vi plötsligt inte så kissnödiga längre.. :)


Vid 6 drog vi hem från Carre för att packa upp+fixa oss för planen för kvällen var att möta upp gänget inne i stan och åka upp till baren uppe i "handtaget" Shanghai World Financial Tower!!
Det var så himla ballt där!! Först åkte vi en hiss upp till 91a våningen där vi möttes av utsikten, alla andra skyskrapor i Shanghai var ju plötsligt under en!! Till och med "TV-tornet" Oriental Pearl Tower! Ruskigt coolt!
Och inredningen sen haha och designen, också alla rätt. Oh älskade det stället redan då. Men då bytte vi istället hiss för att kunna åka upp högst upp. Så fort dörrarna öppnades möttes vi av livemusik (på engelska!) och ännu bättre view! Och där var det inga pikétröjor på kineserna inte utan istället skjortor med långa ärmar!





Det ser olika ut nedifrån beroende på vilken sida man ser det ifrån!


Vi var helt lyckliga haha :D


Skyskrapan är 496 meter hög och med en bar på 93e våningen har de därmed världens högsta bar!

När vi kom bad vi att få ett bord för 6pers sen kom de med menyer, en skål med popcorn och en ficklampa så att man kunde läsa menyn haha :)
Priserna var verkligen bra för att vara en sådan fin och lyxig bar! Strawberry Daiquiri blev det för min del, Mums!

Sen tog popcorna slut och U säger: "men hörrni vill vi inte ha lite nötter eller nåt?" alla: "joo!" Så Ullan ska fixa mer och hojtar till sig kinesservitören och droppar omedvetet den legendariske kommentaren, med skönt svensk-engelskt uttal: "Excuse me, have you got some nuts?" och visar med båda händerna hur högt hon tänkte att glaset med nötter skulle vara. HAHAha!

Alla vi andra vid bordet blir först tysta och kollar på varandra sen viker vi oss av garv och Ulrika fattar först inget, inte heller servitören (som tur var) utan han tror att alla började skratta åt honom så han kollar ner på sig själv ifall det är något konstigt med hans kläder. Hah det gjorde ju saken bara ännu värre att han ställer sig och börjar kolla in sig själv. :D


Dubbelt upp!

Efter skrattattacken gick några av oss på damernas. Vi ser skjutdörren som det står Women på och jag försöker öppna den men det gick ju inte! Plötsligt märker jag hur U och Jessica öppnar en annan dörr så det jag stod o drog i vet jag inte vad det var, inte en dörr i alla fall så vi börjar skratta och ska just gå in genom dörren då en tjej kommer ut och blir vettskrämd av vårt garv "OOH MY GOD you guys scared me!!" Sen började vi snacka med henne och det visade sig att hennes syrra just börjat på Fudan och vi hängde massa med dem och bytte nummer och de sa att de gärna hjälper till med kinesiskan! OMG-Mina bjöd oss på öl och vi dansade massa, till slut lyckades vi även få till ett Tåg!! Vi körde tåget i världens högsta bar! Hahah :D


Mycket lyckad kväll med bra sällskap!



^


Fröken Sköld

Och juste, Hanna: Självklart sitter drömfångarna uppe!! Bland det första som åkte upp ju :D
Big love på dom och på er som pysslat ihop dom åt oss! Inga mardrömmar so far, peppar peppar knack knack :)




^

"teenage dream"

Idag har varit en lång dag igen :) Lång men riktigt kul!! :D
Som sagt var det problem med vår AC så vi gick ner och hämtade upp ett gäng kineser som skulle kolla på den, tror du inte den funkade prima då.. såklart!!
Sen cyklade jag iväg till Foreign Students Office igen för att hämta påskrivna CSN-papper. Under tiden började U städa vårt rum. Något vi tänkt göra länge, skura inne i badrummet o så.
Men när jag väl kommit fram och pratat med dem där så påstår de att de inte kan skriva på brevet eftersom vi är stipendie-elever och redan får utbildningen betalad. Det ligger väl någonting i det men de på CSN har ju sagt att det ska gå ändå, och vadå i Sverige betalar man ju (i de flesta fall) inte för någon utbildning men får pengar ändå. Aja jag har mailat CSN nu och hoppas på positivt svar..
Modell över Campus! Det höga huset i den andra bilden kom inte med på den vänstra bilden men är iaf vårt hus! Internationella studenternas hus!


Vid halv 6 drog vi iväg på ett event!! Det var på Svenska Konsulatet i Shanghai där de ikväll hade valmingel och man kunde rösta! Då jag det här valet är över 18 får jag rösta och kunde ju såklart inte missa den chansen, så vi drog dit utan att riktigt veta vad det hela skulle innebära eller hur det skulle vara. Det var nämligen Fredrik som vi träffade igår som sa att det skulle vara valmingel på konsulatet idag så vi tänkte att det måste vi ju gå på!

Vi bestämde oss för att ta taxi dit och stoppade taxi efter taxi och visade adressen vi skulle till men ingen visste var Anfu Lu låg...! Till slut stannar en vinröd taxi och trots att vi vet att man ska se upp för vinröda taxis tog vi den ändå då han kunde snacka engelska. Han, ca 45år gammal, visste på en sekund vart vi skulle och började köra. Det var lite skakig körning..och Ulrika säger: "Okej aldrig mer vinröd taxi, malin.....!" Det var tyst..inget jobbigt tyckte vi två, men tydligen chaffisen så han sätter på CD-spelaren på låg volym, vänder sig om till oss och ropar MICHAEL! AAO! och höjer volymen till max och Michael Jackson i hela taxin och vi sitter helt vettskrämda hahah och kunde inte sluta skratta. Chauffören sjunger med i hela låten fast han kunde väl inte riktigt alla ord utan sjöng med sådär som man gjorde när man var liten och bara hittade på de engelska orden, fast han gjorde det med kinesisk brytning!! Hahah! Vi märkte sen att det va lugnt ändå och sjöng också med för fulla muggar och han blev ännu mer taggad när vi hängde på och körde massa YEAH! och AAooH emellanåt hahah! Ulrika bara skrek till mig för att överrösta musiken: "HAHA! DET ÄR JU VINRÖD TAXI SOM GÄLLER!!"
Haha tusan också kommer aldrig kunna lyssna på Michael längre utan att tänka på den här taxiresan och den kinesen!

50:- senare blev vi avsläppta vid rätt adress och taxikinesen vevade ner rutan när han åkte och vinkade massa och "bye byyyye!!!!" Haha härlig kille det där!
Valminglet var trevligt, jättemycket svenskar där! Man blev så glad haha det var ju ändå ett tag sen (en vecka) man såg så många svenskar på ett och samma ställe ;) Kineserna tär på en kan jag säga.
Öppen bar och lite olika svenska snittar bjöds på och sen röstade vi! Yay :D Så vuxen jag känner mig :)

Efter detta äventyret hoppade vi in i taxi igen och åkte till hostelet som gänget numera bor på! Frida, Hanna, Jessica och McGyver har nu intagit Shanghai och vi käkade på Ajisen Ramen med dem. 9 spänn för en gurk-förrätt, 19:- för en stoor nudelsoppa och 6:- för en cola. 34:- för en bra middag! Vi hängde kvar tills stängning och när vi lämnade restaurangen märkte vi att alla utgångar från gallerian ut till gatan var låsta! Dock kom det strax efter andra som ville ut så vi kom till slut ut :p
Ett besök på Bund blev det och titta på fina skylinen igen. Så ballt!

Nu är vi hemma och bloggar och skrattar åt allt galet som hänt idag, hela taxiköret är ju nåt som bara händer oss två känns det som!! haha


Ha en trevlig kväll där hemma! Här är det redan natt :)



不客氣

Hej Hej Moshi Moshi!

Jag vill kunna lite fler japanska fraser! Vi har blivit lite polare med två japaner här på dorm som heter Tomo och Hiro! Båda är jättekorta och jätteschyssta haha, de bor på 23e våningen med den bra utsikten! :)

Imorse var vi uppe i tid och cyklade strax efter 10 till Guanghua Tower för att där göra ett muntligt test. Alla foreign students var där och man hade blivit tilldelad ett rum man skulle gå till. Där behövde man ett visst papper som vi fick igår men jag hittade ju såklart inte det i min mapp..! I korridorer här i Kina finns det aldrig luftkonditionering så svettig och varm som jag var, var det bara att sticka iväg igen. Ner en våning för att försöka förklara för dem att jag ville ha ett nytt papper för att sen fylla i det igen.. Hur som helst fick jag till slut komma in i test-salen igen, då skulle man sitta ensam med en kines och snacka kinesiska. Jä. Så skillad är man ju inte direkt så att man kan föra värsta konversationen utan problem.
Men det gick bra, hon frågade typ vad jag hette (AiLing numera), var jag var ifrån, hur länge jag läst kinesiska, om jag tyckte provet var svårt igår och lite sånt där :) Jag fick läsa lite tecken ur en bok för henne sen frågade hon om den boken skulle passa mig att ha som läromedel. Jag tyckte att den kändes som en bra nivå, jag kände igen det mesta där jag läste just då men en del tecken kom jag inte ihåg. Hon sa att i början kommer det antagligen att vara lite enklare och jag känner igen mycket men sen kommer jag snabbt att "find it more difficult". Just nu känns det bra men vi får väl se på måndag då skolan börjar på riktigt!! :) Ska bli riktigt skoj! Längtar!

Jag och min 自行車 zìxíngchē! :)


Efter det här lilla äventyret hoppade vi på cyklarna igen och tog oss till Foreign Students Office för att fråga om våra CSN-papper hade kommit, var ifyllda och skickade till Sverige än. Först verkade det som om hon inte förstod, sen fattade hon helt plötsligt och gick till sitt skrivbord, en sekund senare kommer hon fram till oss igen och tror du inte hon håller pappren där då! Jo visst hade de fått dem och de låg s å prydligt i en låda. Haha! Inte klokt så vi fick säga till dem att vi ville att de skulle fylla i dem också och sen skicka till Sverige, men så mycket orkade de visst inte göra utan vid 14-tiden idag ska vi hämta upp dem och posta dem själva.

Det är för övrigt så hiiimla varmt på vårt rum just nu, eller för att citera Ulrika "ASSÅ det är pruttvarmt här nu jag dör" och jag håller med, det har nämligen varit nån kines här och pillat på vår AC så den funkar inte utan när man sätter på den bara skjuter den ut kallt vatten!! :S Som sagt- alltid ska det vara något...!


Hejdå Sayonaraaaa!




^



Förresten, varför finns det ingen Delete-tangent på Mac?! Eller finns det kanske bara att jag inte upptäckt den tro? Hjälp! :)

Igår såg jag en McDonald's-kiosk mitt på ett torg.

Nu har ni sett hur vi bor, hoppas ni tycker det är fint..det tycker jag :D
Jag vet att jag har nämnt det förut men, det är så varmt här alltså...omkring 35 varje dag. Vissa dagar blåser det mer än andra. På rummet finns AC men så fort man kommer ut i korridoren där det saknas, är det som att hela kroppen immar igen, man blir helt fuktig på armarna, i händerna, ansiktet och benen. Till och med håret känner man blir det. Plattång kan man ju glömma här!

Det har ju hänt så mycket sedan den dagen vi flyttade hit och då vi var på IKEA..så jag vet knappt var jag ska börja. Men fullt upp har vi haft i alla fall!
Registration för Fudan University har vi hunnit med, den tidigare registreringen var ju endast för dormitoryt.
Den dagen var f.ö. galen. Så himla jobbig. Så lång!
Först skulle vi vara i Guanghua Building (de två tornen). Där på 4th floor satt det lappar utanför varje rum med siffror 1 - 7 så var det bara att börja beta av steg för steg. Fylla i papper med uppgifter först sen ta med dem till nästa rum där det visade sig att jag var tvungen att ta ett blodprov för att se om man kanske hade nån viss sjukdom på H.. ENDA sjukdomen som inte stod med i den där jäkla Physical Examination för 3000:- som vi gjorde innan vi åkte. 250 spänn till kineserna och vidare till nästa rum.

I varje rum var det bänkar på en lång rad med typ 10 kineser bredvid varandra och alla hade v a r s i n sak att göra, typ sätta sin stämpel och sen skicka vidare pappret. Allting tog så onödigt lång tid!! Vid en station frågade de efter mitt kinesiska namn. Kinesiskt namn! Jag har väl inget kinesiskt namn! Men enligt dem var jag visst tvungen att ha ett så vidare till komma-på-ett-namn-kinesen två bord bort så fick hon komma på nåt bra med fina tecken. AiLing heter jag nu om jag ska presentera mig för en kines ;)

Det hela slutade hur som helst med ett test en våning upp. Man satt vid varsin dator och fick ett prov med massa frågor nivå för nivå. Det sjuka var att det stod BARA i tecken. Alla uppgifter, alla alternativ, allt. Galet, men jag förstod en hel del, låångt ifrån allt, men första och andra leveln var no problem! Resten förstod jag mestadels frågorna på men är det nåt tecken i alternativen man inte förstår har man ju ingen aning. Och jag har lärt mig att är man osäker ska man hellre låta det va än att chansa..då kanske man får rätt och kommer i en högre klass än vad som kanske passar en.
Detta provet var ju till för att de ska se vilken nivå man ligger på, jag är glad vilken grupp jag än kommer i, känner att jag har tappat såpass mycket det här året efter studenten då jag inte pluggat kinesiska..

Jag kom ut från skrivsalen när jag var klar och mötte där U. Hon hade haft ett rent h***ete hela dan (läs hennes blogg så förstår ni). När hon gjort testet gick vi iväg och köpte en cykel till mig! :D Den är en svart superfin brand new. De stod på gatan och sålde nya fina (de kan inte varit stulna haha) och 300 betalade jag för den. Jag frågade efter ett lås till den, det kunde jag få for free. Sen kom jag på att ringklocka måste man ju ha! Och korg! Allt det fick jag också gratis! Så köpte jag ett extra lås för en tia :) Har inga bilder på cykeln än men ni ska få se :) Är lite orolig för att den ska bli snodd :/ men men peppar peppar bara att hoppas på det bästa. Åh det är så skönt att kunna cykla på 5 minuter till Tornen istället för att gå i detta klimat i en kvart. :)


Te-drickande ur min fina Stockholm-mugg jag fick av Monica strax innan jag åkte den 24e :)

Idag vaknade vi vid 11 och satte då på ett Gossip-avsnitt ^_^ tror jag blivit beroende av den där serien! Familjen- när ni kommer hit, skulle ni kunna ta med er första säsongen då som ligger på min dator? :) Har lite andra önskemål såsom lakrits och en tekula/engångstepåsar!! Detta landet ska ju vara te-landet men hr finns banne mig inte en enda tekula någonstans. De kör på tekanna eller färdiga påsar här :(

Min frukost idag. Mmmm :p

Sen skulle vi gå Tornen och därefter till banken och fixat kinesiskt bankkort. Men vi kom bara till tornen där vi besökte Nordic Centre och började snacka med en annan student på Fudan, en svensk faktiskt. Vi hängde lite med honom och så kom även hans kompis Nick från England/Australien. Så vi fyra åkte upp på 15e våningen och käkade på restaurangen där, great view över hela Shanghai och helt OK mat. 20 spänn för cully-kyckling och 15 för en fin nypressad pineapple-juice med knorrat sugrör :)

Oh juste, på tal om billig mat. Igår åt vi i studenternas matsal. Aldrig sett så stor matsal, och två våningar var det!! Längsmed hela ena väggen var det restauranger där man pekade på det man ville ha så slevade de upp åt en. Allt var mums och kostade ca 1 yuan per rätt. Så 10:- blev det för min och Ulrikas lunch tillsammans! Värt!!

Och juste, en annan grej! Vi var uppe på 23e våningen i vårt dormitory (högst upp) igår och blev helt paffa över utsikten, vi var där när det var mörkt också så extra fint då!! Heeela centrala Shanghai syntes, med TV-tornet och Financial Tower och allt :o Nice för de som bor där! :) Då träffade vi även två assköna japaner, Hiro och Nåt annat namn jag inte minns.

Nu dusch sen sova!! Hoppas ni orkade läsa igenom allt! Sorry för sjukt långt inlägg men finns ju så mycket att berätta när det gått så långt tid utan internet och blogg :)
<3

Hahah! Vad som blev efter Ulrikas Cola-chock idag.. Hon öppnar burken som bara stått i kylskåpet och den börjar spruta, och slutar aldrig, så U får i ögat och ser inget och kastar då iväg burken så den ligger istället på golvet och sprutar och har sig och snurrar runt å allt och båda vi bara står och skriker och hoppar och vet inte vad vi ska göra så jag offrar mig tlll slut och går fram till den, får cola över hela mina ben och slänger den i papperskorgen. Men då hade det redan hunnit komma på våra nya sängöverkast, på väggen, kylskålet, garderoben och till och med ända bort på Ulrikas nya vita kudde! Hahaha so sad men jag kunde inte sluta skratta!

Fin-piff på mitt sängbord! :)

The Dorm!

Detta blir långt, finns mycket att berätta!

31/8-2010

Idag har varit en lång dag! Efter Starbucks hoppade vi in i en taxi, till Fudan. Resan tog lite drygt 30 min och kostade 60 spänn, här är framkörningsavgiften 12:- sen ökar det med 2:- i taget. Lite skönare än de 49 + 10 hemma!

När chauffören stannar så har han kört till skolområdet och inte till dormitoryt!! Det innebar en promenad på typ 2 km med en 30kg tung resväska i 35°C, ca 90% luftfuktighet! Uh! Vi fick hjälp av nån vakt där som ledde oss hela vägen haha, måste sett rätt kul ut.

 

Svettiga var vi och fick lämna in papper och pass till receptionen där vi fick fylla i och skriva på papper.  Min rumskamrat blev en bra, snäll, skön tjej precis som jag ville. Det blev faktiskt Ulrika :o  Vi fick bo med varandra! Först kollade vi bara på varandra med öppen mun och sa inget. Ingen av oss visste om det var bra eller inte. Som vi har gått och oroat oss och faktiskt funderat på om det kanske skulle bli så att vi två fick bo med varann. Jag visste inte vad som skulle bli bäst, finns ju både för- och nackdelar med det. Men just i den sekunden kände jag mig nog  ganska lättad. Man kan nu slappna av på ett helt annat sätt hela tiden. Ulrika sa: ”...Men, det var kanske meningen ändå. Det skulle bli såhär!!”  Haha, vi började direkt planera hur fint vårt rum skulle bli med massa fint piff från IKEA!

 

Så upp på rummet och på vägen fick var sin stor svart sopsäck (som vi båda först trodde var sopor och inte fattade varför kineserna skrek åt oss att ta med oss dem) med täcke, kudde, lakan och termos. Termosen var ju inget att hänga i granen så den lämnade vi direkt tillbaka.

Rummet var fint! Verkligen! Jag hade ju en skapat en bild av hur rummet kommer va, litet, enkelt med kakelgolv och svarta hårstrån överallt x( Men inget av det stämde :D

Kolla bilderna, det var bra rum ju! Ae jag kände mig så lycklig just då. 10 minuter tidigare stod jag nere vid registration och darrade av nervositet. Kunde ju knappt skriva på pappret :s Nu kändes allt helt plötsligt så himla bra. Det här har varit vårt äventyr från början, blir nog kanon om vi fortsätter tillsammans! :)

 

Fram med Macen och på med Oskar Linnros och packa upp! Sen skriva inköpslista!!

 

Helt ok badrum med stoor spegel och stor bänk.


Ullan på vår balkong, inte bästa utsikten men ändå :)


Våra fina fräscha temosar! + svenska pepparkakor att fira med!


Snabbt fick vi det något bättre genom att bädda med våra nya fina lakan + göra fint i hyllan :)


:D

(NK-te uppe till höger)


Sen bar det som sagt av till IKEA för att köpa piff i form av sängöverkast, fin kudde, soptunnor, fotoramar, förvaringlådor, blommor, tavla, lampor, nytt duschdrapperi, badrumsmatta och badrumsförvaring, garderobsförvaring, ljus m.m!!

Kvittot blev ganska långt men det är det banne mig värt, ett år ska vi bo här och man vill känna att man har ett skönt hem, där man trivs!

Spana hur snyggt det är nu!! :D

 

Ulrikas

 

Mitt!



Badrummet med bra förvaringskorgar + nytt duschdraperi!



Min garderob blev fin med såndär bra förvaringsgrej! Behövs bara lite fler galgar :)



Ulrikas tavla! :p



Våra blommor och ljus!


:) ska bara köpa värmeljus också


Vi kände att vi var tvungna att fira igen så vi stack ner till shoppen här dorm-huset och köpte varsin Bacardi Breezer :D Ja- det finns alkohol där, galet. allt från lättöl till vodka och whiskey.


Louise, du sitter i en ram! :D



Som sagt hann vi inte fixa internet idag, antagligen imorn. Finns två olika alternativ, antingen 6mån med halvfart för 279:- eller 6mån med dubbel så snabb uppkoppling för 399:-.  Får nog bli det sistnämnda, finns ju inget värre än segt internet!! Och eftersom stipendiet ger oss boende för ett år gratis, skolmaterial gratis och en viss summa varje månad, kan man ju lägga en slant på internet. Internet och piff :)

 

Idag åker Anton och Sebastian!! Lycka tilllll!!! Ses i december i Shanghai!! :D


 

Ajuste, sen köpte vi även ett kylskåp på skolan till rummet, 150 spänn var för ett år. Bra!

Och.. enda dåliga med rummet är väl sängen, ligger i den nu och skriver och får träsmak i baaken ;( Så hård!!

 

Kram till alla där hemma!



^

 


INTERNET!!

Heeeej alla!! Äntligen fungerar internet här i vårt rum! Vi köpte en internetsladd + bredband häromdan men det har inte fungerat av nån anledning. Nu var en kille här i typ 40 minuter och fixade och trixade och bytte sladdar och nu fungerar det, för mig. Ulrika har såklart fortfarande problem. Alltid är det något :(  Måste hitta sladdkillen igen!
Hur som helst, jag skrev ett inlägg samma dag som vi flyttade in på Campus men då vi inte hade internet gick det inte att lägga upp. Så det kommer nu och så uppdaterar jag senare igen! :) Hoppas ni i Sverige mår bra och vad fint att jag haft så många besökare trots ingen uppdatering :)



RSS 2.0