You've got mail!

Igår fick jag äntligen hem brevet från skolan!! Den faktiska bekräftelsen (admission notice) på att jag kom in på Fudan University. Överst på pappret står det stort Fudan University. Första meningen är:
"Dear Malin, We are pleased to inform you that, having examined your application materials, we have decided to enroll you to study as a Language Student in Chinese Language from 2010-09-01 to 2011-07-15."
Kändes riktigt coolt att läsa just den meningen :D
Sedan är det även bifogat ett papper från CSC, China Scholarship Council, där de skriver:
"Dear Madam,
We are pleased to inform you that you have been awarded the Chinese Government Scholarship y
to study in China. Please refer to the Admission Notice for the values of the scholarship, host institution, major and study period.
China Scholarship Council extends our warm welcome to you and wishes you good health, a pleasant stay and a great achievement in China!

China Scholarship Council."
Jag bara sken upp när jag läste det stycket haha! Måste nog erkänna att jag allt kände mig lite speciell där :)

Bild från google över Shanghai. Ganska olikt Stockholm :)Idag ska det jobbas igen! :D Är med Emma och Ida idag, ska bli riktigt skoj! :) lalala känner mig så glad just nu!! Och så håller jag och Ulrika på att planera avskedsfesten för fullt! Det är också kul :D

P.s Jag vette tusan hur jag lyckades få röd text + annat typsnitt i förra inlägget! :S

 

"Om du aldrig provat hur kan du då vara säker? Jag börjar tro att. Jag börjar tro att vi kan gå genom eld!" Oskar Linnros <3


Rui Tai Jing An Hotel!

Jag och Ullan har nu bokat hotell!! Känns så himla skönt, nu slipper man tänka på det varenda dag! Det blev hotellet med ovanstående namn! :) Båda tyckte det verkade bra så det fick bli det! 5 nätter bor vi där i något av de här rummen;Det verkar väl schysst?! :D
Och det här ska tydligen ingå:

Rum (alla rum inkluderar)

 • Babysängar finns tillgängliga
 • Badrockar
 • Badrumstelefon
 • Badrumsvåg
 • Direkttelefon
 • Elektroniska/magnetiska nycklar
 • Fjärrstyrt ljus/draperi/gardinstyrning
 • Fönster kan öppnas
 • Gratis vatten på flaska
 • Hushållsarbete
 • Hårtork
 • Internet (bredband)
 • Internet (gratis)
 • Kaffe-/tebryggare
 • Luftkonditionering
 • Minibar
 • Mörkläggningsdraperier
 • Premium-TV-kanaler
 • Rökning tillåten
 • Satellit-TV
 • Skrivbord
 • Sminkspegel
 • Strykjärn/strykbräda (på begäran)
 • Tidning ingår
 • Toalettsaker ingår
 • Tofflor
 • Uppbäddningsservice
 • Väckning
 • Värdeförvaringsskåp på rummet (passar för bärbar dator)

Det enda dåliga är väl att rökning är tillåten på rummen..men det är det ju i hela kina överallt så det vore ju konstigt om annat angavs. Kommer fortfarande ihåg så himla väl när i satt på den där restaurangen i Nanjing och kineserna vid bordet bakom oss rökte och rökte och rökte och liksom fimpade rätt på bordet och golvet..det var något nytt så att säga.

Nu kommer Anton och vi ska kolla OC! :)så var man tillbaka i stockholm igen..

Jag gör som Ulrika- klistrar in det här stycket som ploppar upp på Google om man söker på våra namn. Tycker det är så kul :DSödraelever vann ettårs stipendium i Kina


Den 29 april arrangerade Konfucius-institutet en tävling på Stockholms Universitet för högstadiet, gymnasiet och universitetet, där de skulle tävla i en kinesisk dialog och ett uppträdande.


Från Södra Latin deltog Ulrika Ohlson, Malin Avén och Malin Säll, alla från SP 3a. De framförde en egen påhittad dialog och en kinesisk dans. Det fanns tre prisnivåer och den lägsta innebär att eleverna får resa 10 dagar till Kina i höst. Det priset fick bl a Malin Säll.

Andra-priset var ett års stipendium i Kina, vilket Malin Avén fick.

Första priset innebär att delta i en internationell tävling och representera Sverige i Kina i höst, samt ett ettårsstipendium och detta kammade Ulrika Ohlson hem tillsammans med sex andra elever. Stipendiet ger dem gratis kurs på ngt kinesiskt universitet, boende i studentrum och bidrag till mat motsvarande 1700 kr/mån.

Stort grattis!


Haha tack :)


På lyxrestaurangen på Macau haha! :)Jag åkte alltså hem från landet idag. Så himla trist. Usch hade noll lust. Sen var det egentligen inte särskilt spännande att komma hit.. lite ensamt liksom. Men jag stack till Oliver vid 12 under kvällen och hängde lite där med diverse folk. Det va ju kul att träffa alla igen men hade jag fått välja hade jag hellre varit på västkusten. Där är bra :)
Men men nu ska här jobbas för fulla muggar som i och för sig ska bli väldigt skoj :) Dock har mickan slutat- trist!!Bra, Bättre, 6e juli!!

Den 6e juli måste ha varit en av de bättre dagarna i mitt liv!
Först fick jag reda på att jag kom in på Fudan, mycket lycklig gav jag mig ut på stan för att fixa diverse ärenden (banken och sånt). Sådana ärenden som inte brukar va kul men då kände jag att jag kunde göra vad som helst och inte tappa humöret :D  Sedan lite senare under dagen berättar pappa att han har lagt undan en MacBook Pro till mig. Han hade bestämt sig för att jag skulle få en, om jag ville ha en sån.  !! Klart jag vill ha en MacBook!! Jag har ju gått här och velat de senaste veckorna om jag vill ha en PC-laptop eller Mac-laptop.
Det blev en Mac :)
Nu sitter jag här, med min MacBook i knät och bara ler :D ååh jag är så glad. Så himla glad. Just nu känns allt jättebra. Därför blir jag hela tiden sugen på att planera inför festen jag tänkte ha innan jag drar. Så himla sugen på att fira alltihop haha!
Imorgon åker vi till Strömstad igen. Ska bli så väldigt skönt att få komma dit igen. Kände att jag inte fick nog av den staden under den veckan jag var där med Marie :) (bilder från dess kommer f.ö. upp snart! Måste bara föra över lite foton till denna datorn!!)
Imorgon spelar även Timbuktu på Skagerack! Jag vill vill vill se honom.. tveksamt om det är möjligt men det vore för härligt :D Sist han lirade i Strömstad kramade jag honom och berömde honom för hur bra han är och att han bara ska fortsätta med vad han gör! Haha :p
Förresten- besökar-rekord här idag igen! Hurra!

FUDAN UNIVERSITY!

JAG KOM IN! JAG KOM IN! Kom jag verkligen in på mitt förstahandsval? JAA ahahah jag kom in på Fudan University i Shanghai!
Herregud, jag kan inte sluta le. Vill bara studsa upp och ner och skrika haha. Eller ja, in fact, är det redan gjort. Sprang till Annika och berättade så fort jag sett mailet :D så stod vi och hoppade och kramades och skrattade och skrek haha. Detta var alltså typ 10 min sen men känns ändå som en hel evighet sedan haha.
Helt galet. Jag ville så gärna in där. Har vart så orolig och nervös den senaste tiden. Som jag skrivit innan på bloggen har jag aldrig riktigt kunnat säga att detta känns verkligt, inte till 100%.  NU gör det det. Garanterat. Inte klokt, jag är så glad. Lyckligast i världen just nu tror jag haha :)

Ps. Nu kan jag använda pin:en som jag fick på eventet på universitetet i juni haha ;D


time flies!

Ojojoj vad tiden går och vad längesen det var jag skrev. Det har hänt rätt mycket.. Bland annat har vår kronprinsessa fått sin prins, Annika har konfirmerat sig och jag och Marie var en vecka i sköna strömstad! :)

På kinafronten har det inte hänt jättejättemycket. Jag går mest nervös om dagarna och undrar när beskedet kommer om vilket unversitet jag kommit in på..!! uuh läskigt!
Jag och Ulrika har tittat jättemycket på hotell i Shanghai ju men inte riktigt kommit fram till vilket vi ska boka, så vi ska ses ikväll igen och kolla igenom våra alternativ ännu en gång haha :)
(Sen blir det vampyrafton och Eclipse!!) :D
Kungen och Drottningen!! och Madeleine!
~


RSS 2.0