BILJETTEN FIXAD!!

Igår bokade och köpte jag och Ulrika våra biljetter till Kina!!! Allting känns helt plötsligt så verkligt! Kan inte riktigt förstå att jag ska till Kina, Shanghai, för att stanna där ett år och plugga kinesiska. Jag är så glad, snacka om att ha kommit ännu en bit på vägen nu! Hela tiden har inget av detta riktigt varit påtagligt på något vis, och i början sa jag hela tiden att "Nämen jag kommer inte fatta att jag verkligen gör det här förrän alla pappren är ivägskickade till ambassaden". När det var fixad sa jag istället "Det här känns inte verkligt, det är väl först på flygplatsen när jag står där och ska gå igenom gaten som jag känner att detta faktiskt händer".
..Igår när jag och U var på Öppet hus på Universitetet fick vi först lyssna på bl.a. chefen över internationela kontakter på Universitetet, Ordförande i CSC (China Scolarship Council) m.fl. högt uppsatta personer. När Mr. Hong Zhang från Ambassaden (som jag för övrigt har haft mycket kontakt med på sista tiden) sa inför alla att "I år har 25 personer i Sverige anmält sig till att studera kinesiska i Kina genom det här stipendiet" FÖRST DÅ kändes det här verkligen på riktigt!! Det bara pirrade till i magen på ett vis jag aldrig känt och jag fick ett snällt leende på läpparna som egentligen bara ville brista ut i ett stort "aaaaaahh wiiiie". Det var magiskt haha! Jag kan tänka mig att man inte riktgit förstår när man bara läser här men när en av de viktigaste personerna i Embassy of the people's republic of China in Sweden säger att jag är en av 25 i hela Sverige som ska till Kina kändes det ändå ganska speciellt! :)


Senare pratade vi med Mr. Hong och han presenterade oss för både hans kollegor och vänner. Sen, haha, sa han "Oh come here, this is my hometown!" och pekade på kartan över Kina. "And this University is where I studied" och pekade på en broschyr. I samma sekund sträcks 4 händer fram fulla med gåvor till mig och Ulrika i form av nyckelringar, drömfångare och antecningsblock!
Ah, SÅ kinesiskt :D


Nu ska jag iväg och träffa Marie och vi ska till hennes kompis Emma och bli sminkade! :)

PEACE!<3

Oh sköna Stockholm :) Bilden är ifrån när vi åkte sightseeingbåt Kungsholmen runt.


An opportunity to practise our chinese?

Jag fick mail häromdagen från någon kines på ambassaden om att de har satt in ett möte för alla oss stipentiater den 27 maj. Imorgon alltså! Eller det verkar vara som något slags öppet hus, på Universitet mellan 10 och 17 får man träffa representanter från olika universitet i Kina. I mailet stod det så fint att det här mötet "gives you an opportunity to practise your chinese!" Jag vet inte, men jag kan med någorlunda säkerhet säga att varken jag eller Ulrika kommer prata kinesiska med kineserna där imorgon haha! Så bra kinesiska kan vi ju inte, jag kan typ som mest avancerat beställa glass och fråga om vägen till flyget eller fråga vad maten innehåller. Jag tror faktiskt inte att jag kommer få användning av något av detta imorgon.

Men det där kommer nog bli bra, jag är förberedd med penna och block och ska försöka ta reda på så mycket som möjligt!!

Förresten så har vi nu bokat ditresan!!! :D efter mycket om och men fick vi reda på att vi inte behöver boka en tur&returbiljett! Utan vi har tillräckligt underlag för att få stanna i Kina ett år utan en återbiljett! :) bra nyhet :)
Imorgon efter Öppet hus går vi till Kinaresor och lättar på lädret ;)

Sweet dreams!En mycket fin väg på Gotland. Jag mår på nåt vis bra varje gång jag kollar på den här bilden. Det är verkligen något man alltid måste komma ihåg- du ÄR bra, DU är bra, du är BRA !  Personen som skrev det där är bra :)


Long time no bloggande.

Ojojoj, nu har det gått jättelång tid sedan jag skrev här sist. Det har hänt så mycket att jag inte orkat blogga om det ens.. undrar hur det kommer gå i Kina när jag inte ens klarar av att skriva här regelbundet nu! Nu när jag är arbetsfri och borde ha tid till det.. :)

Hm sist jag skrev var jag så arg och ledsen över det med jobbet, det var jag ett tag till, mest besviken. Men det var bara att ta nya tag och ha humöret uppe. Jag sökte massa jobb, lämnade ut CVn här och där. Så kändes allt bra efter ett tag och jag fick tid till att göra massa som jag har tänkt göra länge, bl.a. massa inför kinaresan. Endast ETT ställe har hört av sig och jag har varit där en gång och provjobbat! Det var jättekul tyckte jag och imorgon ska jag faktiskt dit igen! Ska bli kul och spännande men lite nervöst såklart. :)

Ang Kina så fick jag kontakt med Martin på Nordic Centre som hänvisade mig till hans kollega. Båda var supertrevliga i mailen och jättehjälpsamma, det slutade till sist med att de vidarebefordrade mina frågor till en tjej vid namn Anna, henne har jag inte hört något ifrån än...

Jag och Ulrika sågs i måndags och skulle boka biljetten!! Men det blev problem direkt. Man kan visst inte boka endast en dit-biljett till Kina. Det är Kina liksom, ska vara så krångligt som möjligt. Titta bara på vad de valde för alfabet.. :)
Så nu har vi lags problemet i andras händer, nämligen Kinaresor fär Malou jobbar. Malou var ju med när vi åkte till Kina 2008 och hon har fullkoll på det där. Så nu väntar vi på att få höra från henne! Håller en tumme för att detta går bra nu!!

Ciao!
Nu är det vår! Fåglarna har vaknat och leker och solen tittar fram nästan varje dag och det är v a r m t  ute!! :) lycka :)


RSS 2.0