Barbra Streisand- dudubidoo!

Heej på er!
Vad fint att ni har kommenterat så flitigt på sista tiden trots att jag knappt skrivit nåt. Har verkligen inte haft nån tid över att sitta vid datorn.
Återigen vill jag tacka så mycket för alla fina namnsdagsgrattis jag fick den 10:e december av er!! Det värmer att ni tar er in på bloggen då och då och även orkar kommentera! Blir glad av kommentarer från precis alla, unga som inte jätteunga, så håll er inte för att kommentera! :D

Men så är det ju även kul att få svar om man nu har lämnat kommentarer och frågor. Jag hann med en liten julhälsning på julafton men nu ska jag se till att skriva ihop ett lite längre inlägg så ni där hemma får reda på lite.
Men först och främst ska jag svara på frågor! Har en bunt frågor ni frågat sedan en tid tillbaka som jag inte fått tid att svara på. Trist eftersom jag tycker det är så kul att ni frågar och undrar om saker och ting i den här delen av världen :)

My new style med brillor utan styrka haha.


Mamma skrev:

"Måste bara fråga, kommer man upp ända upp i handtaget, jag menar närmast himlen eller är man prick under? & Har Du hört om en läskig brand i ett höghus i SH nyligen?"

Svar:

Den baren jag har varit i kallas Hotellbaren och ligger precis under "hålet" i SH Financial Center. Det är gratis att åka dit upp och på 91a våningen ligger Restaurangen och på 92a ligger baren. Där är det dyra priser men jämfört med Sverige och Stockholm är det 'normala' priser. En drink kostar 88Y och öl mellan 50 och 80Y.

Branden hörde jag om. Flera av mina vänner hade skrivit till mig för att höra hur det var, om jag var ok. Så himla gulligt. Faktum var att jag inte hört nåt om det där innan dess så jag förstod först inget när jag läste meddelanden. Men branden ägde rum i ett distrikt där jag aldrig håller hus och jag märkte heller inget av den. Läste på Expressen.se att "branden märktes av runtom i hela Shanghai" vilket jag alltså inte instämmer i. Men läskigt och allvarligt lät det och hemskt att höra att ett 40-tal personer dog. :(


 

Claes skrev:

"Har ni några årstider eller hur ser klimatet ut över året?. Är luften OK i en så stor stad eller har ni problem med "smog"?"

Svar:

Här i Kina har vi årstider. Jag hade tidigare bara varit i Kina på sommaren men har nu även upplevt en höst och nu vinter! På sommaren är det omkring 30°C, 40°C i Shanghai. Luftfuktigheten ligger väl på en 60, 70, 80, 90%. Galet. Då känns gatorna smutsigare, att ta ett djupt andetag finns inte på kartan. När man är utomhus längtar man in till Luftkonditioneringen och kylan.

Höst i Kina var skönt. Riktigt skönt. Så som vädret var då är väl vad vi i Sverige skulle kalla sommar. Omkring 25°C, lite småvindigt och det var möjligt att vistas ute en längre tid. Frukost på balkongen blev det ofta och sitta på stora trappan utanför huvudbyggnaden i solen gjorde man gärna! När Sverige började gå runt i jacka gick Shanghai fortfarande i shorts :)

Vinter.. burr! Då det fortfarande är fuktigt i luften här blir vädret lite mer rått än hemma. När det blåser kalla (fuktiga) vindar i 5+°C blir det ruskigt kallt!! Kan inte riktigt förklara men det är en annan kyla än hemma. Om luften är renare nu än tidigare på året är jag osäker på men då och då kan man ta sig ett djupt andetag då det iaf känns fräscht. Det luktar inte smuts. Snö är mycket sällsynt. Snöar i stort sett aldrig här men ibland under december/januari kan det komma ett snöfall eller två har jag hört. (Jag har fått uppleva ett hittills!)

Smog. Jag har hört att bara för 5 år sedan var det mycket sällan man kunde se blå himmel i Shanghai. Men nu är det ofta blå himmel över SH. Det blev även bättre inför- och under Världsutställningen Expo! Då ersattes många bussar med el-drivna sådana osv. Men nu är det tydligen så att direkt efter Expo så har miljön redan försämrats, då mycket i den kinesiska vardagen har "gått tillbaka till det vanliga", regler och bestämmelser som infördes i samband med expo gäller inte längre. Så konstigt tycker jag. För dem är det visst viktigt att det ska verka bra, men det behöver inte vara äkta.

När det är blåsigt ser det ut såhär runtom på campus, hela raddan!

 

Annika och Pappa:

JA! Det var vår ljusslinga på bilden :D den blinkar så fint här varje kväll på vår balkong! MEN vi har fått en konkurrent. Hennes balkong är maximal. Typ 5 ljusslingor på hela balkongen. Inte bra! Men äh, vår är mer stilren ;)


Oliver skrev:

"Ang. frukten sa kanske det ar Pomelo du menar: http://sv.wikipedia.org/wiki/Pomelo "

Svar:

Det stämmer alldeles riktigt! Det är Pomelo jag har skrivit om ett par gånger, så himla god frukt! Läs gärna om den om ni vill på länken Oliver länkade. På kinesiska kallas frukten yòuzi 柚子.

 

Jennifer skrev:

"Funderar inte du på att använda ett kinesiskt namn nu då? Konstigt att bli kallad ett annat namn än sitt eget dock..."

Svar: Jag har ett kinesiskt namn! Jag heter 爱玲 , uttalas ÀILÍNG. Det första tecknet är tecknet för kärlek, det andra kan betyda massor men min "privatlärare"/tutor sa att har man 玲 i namn betyder det ungefär ljudet av jade mot jade. Jade är ju något mycket fint och expensive så hela namnet blir ju ungefär som kärlek till något mycket fint. Haha det är bra tycker jag :)

Det var första dagen här på Fudan, på registreringen, så sa frågade kinesen man snackade med: "Can you please write your chinese name here?" ..."uhm I don't have any?" Nehepp då skickade de mig till ett fixa-kinesiskt-namn-bord där de skulle kolla på ett namn åt mig. Då gav de mig 艾玲 vilket jag har använt mig av tills bara ett par veckor sedan. Men jag tycker inte att det tecknet är så fint + tråkigt att skriva så jag har nu bytt till 爱 !

I klassrummet är jag Ailing, bland vissa kompisar är jag Ailing och jag är alltså registrerad på Fudan som Ailing, så så fort jag ska skriva på någonstans skriver jag under med de två tecknen. Kan skriva det superfort nu haha ;)

 

 Diana skrev:

Är du kvar i Augusti? Jag ska på tävling i Shenzen då nämligen"

Svar:

WOHO roligt att du kikade in och kommenterade!! :D Vad fint att ni 9D1:or ägnar en tanke åt mig då och då, jag gör detsamma för er :) Uh så längesen det var vi sågs! Skolan slutar här den 15e juli, så åker jag hem strax efter det, så tyvärr kommer jag inte vara här i Augusti.. tusan också! Men häftigt att åka till Kina och tävla!! Har du gjort det förut? Du e också cool!!! Kram!

 

Vivian (som hör till en av de mest kommenterande!!) skrev:

"Din kinesiska efter 4 år? no problem!!" & "Julgranen blev ju så fiiiiin!! o ni har verkligen lyckats me julpyntet!!  Hörde att det snöade oxå!!”

Svar:

Haha tack för att du tror på mig! Osäkert om jag kommer att plugga i 3 år till, men jag skulle vilja fortsätta mina studier i kinesiska, ju mer man kan desto roligare blir det ju. Så blir man så imponerad av sig själv när man kan ett sådant svårt språk mer och mer. Vet dock inte hur jag ska få ihop det då jag måste börja en utbildning nångång känns det som. Uh hatar att tänka på sånt här när man vet varken ut eller in..

Tack så mycket för beröm om julpiffet i rummet haha! Vi gör så gott vi kan för att göra det här trista rummet till nåt fint och mysigt :)

JA! SNÖ! Det snöade en gång för någon vecka sedan nu. Det snöade hela dagen, från början till slut ungefär. Så det hann lägga sig ett vitt täcke på träd, gräsmattor och trottoarer här på campus. Jag såg många som aldrig sett fallande snö förut. De bara stod och kollade upp i luften och tig tag i snöflingor. Det var en fin syn. Våra vänner från Madagaskar gick ut i kallingar och gjorde snöänglar när de nu upplevde snö för första gången. Snögubbar skymtades här och där runtom campus, stora som små, på gräsmatta eller fönsterräcke. Så fint! ^_^


Yvonne i Vetlanda skrev:

"Vi åker ner till Elin i Sydafrika”

Svar:

Wow! Jag hade ingen aning om att Elin är i Sydafrika och pluggar! Fy vad häftigt! Var är hon och hur länge ska hon vara där? Vad pluggar hon? Roligt att höra hursomhelst och hoppas att ni hade det mysigt tillsammans där nu! :)


Och slutligen Maggas fråga:
"Hur många timmar är det på ett dygn hos er? Ni verkar hinna med precis allt!”
Svar:
Jag har sedan första dagen här konstaterat att tiden går fortare i Kina! Det är morgon och rätt vad det var så var det kväll, och så morgon igen. Alltför ofta säger man att ”ånej nu är det måndag imorn” sen nästa dag känns det som att man står och säger att ”tänk, nu är det helg igen!!” Inte klokt, tror nog att det är ungefär 12 timmar på ett dygn här och ca.3 dagar på en vecka!! :)Kramar till alla, hoppas ni ville läsa långt :)


<3

GOD JUL! Merry Christmas! 住你圣诞快乐!

ÖNSKAR

Torsten, Marie, Sara, Annika, Ulrika och JAG

er alla där hemma!


Tusen jul-kramar!!!

<3 <3 <3Haha :)

"Sweden is Paradise!"

Hej hej hej!
Som jag har sagt tidigare så blir det inte mycket tid över just nu att blogga på så jag har massa som jag inte hunnit berätta för er. Får strunta i en del men jag vill skriva lite om nya personer jag träffat!

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så befann det sig massa kineser som pluggar svenska, på Luciafirandet i måndags. Jag snackade med en del av dem, Lucian t.ex. har pluggat i 4 år så med henne kunde jag prata svenska och hon svarade på i stort sett flytande svenska. Kunde inte tänka mig att det bara tar 4 år för en kines att lära sig svenska så bra!! För det första är det två komplett olika språk; tal, skrift, grammatik och meningsuppbyggnad. Allt är olika! Frågan är hur bra kinesiska jag skulle kunna om jag pluggade i 4 år...


De flesta kineser använder sig av ett
västerländskt namn för att göra det enklare för
västerlänningar att både komma ihåg och uttala namnet.


En annan tjej jag snackade med på Luciavakan, Lucy, sa att hon skulle vilja ha lite hjälp med svenskaplugg nån gång då och då. Precis som jag vill ha med kinesiskan! Så vi bestämde att vi ska ses nån gång snart igen! Hennes svenskaklasskamrat kallade sig Anita, men jag hörde "Annika" och då skrattade de. Men jag sa att det kan man faktiskt heta, det är ett väldigt svenskt (och fint) namn och min lillasyster heter det! Lucy sa att hon vill byta sitt västerländska namn till ett svenskt så då sa vi att hon kan ju ta Annika! "OK!:) " Haha :)

Efter kalaset gick jag till en koreansk restaurang nära skolan tillsammans med Sven, Fredrik (Sverige), Hujiazhu//Sylvia (Kina) och en annan kines som jag inte minns namnet på. Båda pluggar svenska. Precis när vi kom in i restaurangen träffade de en klasskamrat "Whitney" (från svenskaklassen) så när hennes väninna gick joinade hon oss. Hur gullig som helst och verkade helt lycklig över att träffa riktiga svenskar.
Hon hade varit ett halvår i Umeå och pluggat och även träffat en svensk kille där! Hon vill åka till Sverige igen, hitta ett jobb där och få va med sin pojkvän. :) Så fint!

Killen som var med, som jag inte minns namnet på, sa helt plötsligt: "I really wanna go to Sweden, maybe move to Sweden, because.. Jaker bör!"
Vi svenskar: "Ehm förlåt vadå? Du bör åka dit? Jahaa bör, Jaa du bör åka dit!"
"Neej.. *suck* " Så tar han fram en penna och skriver på servetten: JAG ÄR BÖG

Haha det var roligt, det kom så plötsligt och otippat och varför säga det i samma mening som "jag vill åka till Sverige" ? Men då kunde han berätta att i Sverige är det ju sagt att alla ska behandlas lika, så han ville verkligen dit! "I imagine Sweden is Paradise! Everything is good in Sweden!!"


Haha tack tack! Vet inte riktigt om jag skulle kalla Sverige för Paradiset men det är ett bra land, vi har det gott, kom ihåg det ni där hemma. Jag tänker på det extra mycket efter allt jag sett här i Kina. :)


Whitney, jag, Sven
Sylvia, Bögen, Fredrik
Sylvia

Whitney


^


Advent, Lucia och Julgran - Julstämning!

Jag fick se ett Luciatåg i år jag med, trots att jag befinner mig i ett icke-firande Lucia/jul-land :D


Jag gick till Nordic Center här på Fudan som hostade ett Luciaparty/inflyttningsparty. De har nämligen precis flyttat till helt nya lokaler i den gamla delen av Fudan. Superfint hus och de hade ordnat med pepparkakor, glögg, annat smått och gått och såklart lite vårrullar! Många viktiga personer var där, från svenska konsulatet m.m. och så jag o Sven ^_^

Kineser som pluggar svenska i Shanghai gjorde detta fina Luciatåg och de sjöng alla sångerna på svenska, så himla fint! Så läste de dikter emellanåt, vissa med bättre uttal än andra. Hur som helst var jag riktigt impad!!
Åh det var sådan fin känsla att stå där, bland massa kineser, och lyssna på svenska sånger sjungna av kineser haha :) Kunde knappt hålla mig från att sjunga med men när jag lite försiktigt sjöng med hördes det alldeles för väl då det ju inte var någon annan i "publiken" som sjöng med..
Fudans svenskalärare Maria deltog även i tåget tillsammans med sina två barn. Därmed hade vi även en liten tomtenisse i huset :)

(klicka på bilderna för förstoring)GRAN-TIME
TADAaa...Nä.. så spännande såg den inte ut till en början och jag blev lagom besviken, 99:- fattigare.. men sen märkte vi att man skulle vika ut varje gren i sig till 4 grenar. Då blev det bättre! Kolla så fint vi fått det nu! Vår julhörna! <3
och du är här och firar med oss, Louise! :)
Vår fina hemmagjorda adventsljusstake som inte är så fin längre..lite, deformerad? :)

Kan ni gissa vad det här är?? :)
<3
från
爱玲


Hipp hipp hurraaaa!!


Jag har just fått reda på att den här flickan fyllde år igår!!

Stoort GRATTIS i efterskott till Gugge!! (som nog är en av mina mest trogna läsare och "kommenterare"!<3 )
Hoppas dagen blev jättebra med tårta och paket och mys :)


Så fyllde visst även Magga år igår! Jättemycket graaattis till dig med!! Har tyvärr ingen bild på dig men jag hoppas ändå att dagen gick i ljuvlighetens tecken och att du inte saknar 52:an alltför mycket än ;)Kramar till er från mig och Shanghai!
<3

prutande och språkvänner, det är Kina det!

Waah jag har så mycket att visa och berätta så jag vet inte var jag ska börja..

Visar er istället lite just nu!
Ja här sitter jag iklädd min nyinförskaffade mössa och äter nudelsoppa till middag!
I LIKE! Både nudelsoppan och mössan :)


Prutade igår till mig den här mössan, en annan mössa och två feta halsdukar för 100Y sammanlagt! Så 25Y styck. Det är rätt bra tror jag, (kineser skulle såklart kunnat få det billigare, det kan de alltid..) mina kompisar har lyckats få halsdukarna för 40Y/styck som lägst. Så jag är nöjd!

Nu är det bara gosig vinterjacka som saknas.. Det blir bara kallare och kallare här så jag måste verkligen fixa en nu. Kryllar av fina jackor här så det borde inte vara nåt problem. Det jobbiga är väl, att de finfina lite speciella, inte H&M-jackorna, kan man finna på markets där man ska pruta. Och pruta är mycket ansträngande och inte jättekul in the end.. :)


***

ZHOU XIAOLIN
En extra rolig grej som hänt på senaste tiden är att jag fått kontakt med en kines som pluggar på Fudan. Jag hade lämnat mitt nummer till en som jobbar på Fudan och sa att "om du vet nån kines som vill ha en language-partner så får de gärna höra av sig!", ungefär. Sen skickade den här läraren två nummer till mig varav en av dem jag kom att kontakta.
Hon heter Zhou Xiaolin (Zhou = efternamnet. uttalas ung.: djow schiaolin) och är 24 år. Pluggar english linguistics här och har nu betat av 1,5 år av hennes 3-åriga utbildning. Minns tyvärr inte namnet på staden hon är uppväxt i.. men nu bor hon iaf också här på campus, på kines-dorm!

Idag var andra gången jag träffade henne. Vi hade först bestämt att ses borta vid 食堂 / shitang / canteen / skolmatsalen, men idag regnade det (första gången på måånga många veckor) så hon föreslog att vi kunde vara i hennes rum eller mitt rum.
Jag har länge vart nyfiken på att se hur kinesernas dorm ser ut, så det blev en träff där!
OJ vilken skillnad jämfört med mitt 房间 / fangjian / rum!!

Xiaolin bodde på 5e våningen, precis som jag! dock hade de inte hiss i huset så det blev till att vandra. Sen gick man in genom dörren, då kom man till en slags hall där det fanns ett tvättrum/badrum och så var det tre dörrar till tre stycken dubbel-房间. Där stod även en såndär stor blå vattendunk med tapp. Denna har de alltså att dela på, 6 pers.
Tvättrummet luktade fukt (läs: mögel) och toaletten var en hål-i-golvet-toalett..! Allt kändes redan så fräscht!

Hon visar mig in i hennes rum. Hennes rumskamrat är inte här just nu, för hon har åkt utomlands för att plugga ett av sina år på Fudan. Hon befinner sig inte var som helst utan på Uppsala Universitet i Sverige!! :D
Xiaolin vill bli lärare när hon "blir stor" och planerar också att åka till Sverige och plugga ett utbytesår! Tänk om jag kan träffa henne i Sverige sen!!

Hur som helst- jag går in i rummet som är rätt litet, och ser väldigt kinesiskt ut. Ungefär som jag tänkt mig, sa väl något i stil med "Oh vilket mysigt rum, lagom storlek" eller nåt haha!.. Så tog jag av mig jackan och drog av mössan, men då hejdar hon mig: "Eh, du kanske ska ha på jackan, det är inte så varmt här..vi har ingen AC/Heater". Jag känner efter och märker att det var ju svinkallt där inne :O Så på med mössa och jacka igen. Fick låna ett par gosiga tofflor.
Skulle kolla om deras säng hade samma madrass som vi, eller ja, min ex-madrass dvs. :) Lyfte på täcket lite, så ere bara en lite tjockare filt som ligger på de hårda plankorna!!?! :O jag höll på att smälla av. "Is this it?!" fick jag väl ur mig. Haha jag var i chock, över allt. Tre täcken använde hon, för att inte frysa!
Eftersom de måste betala för elen har de inga lampor tända utan endast skrivbordslampan tänd. Det förklarar varför det nästan alltid är helt släckt i alla kines-dorm, medans hela 留学生宿舍 / liuxuesheng sushe / internationella studenternas dormitory, nästan alltid är helt upplyst..

Så där satt vi i ett iskallt rum med mössa och halsduk, en lampa tänd och snackade oavbrutet om allt mellan himmel och jord och visade varandra bilder, musik, videoklipp m.m på datorn. Jag hade med mig min så jag kunde visa bilder på er där hemma, snowboardåkande i svenska fjäll, konfirmation i kyrkan osv. Rooligt! :)

Efter 3 timmar sa jag att jag nog borde börja dra mig hemåt, men så var jag bara tvungen att säga att jag inte förstår hur hon kan bo i det kalla rummet, plugga där?
"Det är därför kineser går till biblioteket och pluggar.." svarade hon. Och då gick det upp för mig, biblioteken är alltid proppfulla, och dormrummen nedsläckta. Det är för att det är omöjligt att vistas hemma! Uh tyckte synd om henne men hon var glad ändå, hon var van vid detta sa hon. Och det där med toaletten, kunde hon berätta att hon är inte van vid det jag kallar "vanlig" toalett. Utan för henne är hål-i-golvet-toalett standard.

Vi försökte få till en snygg bild på oss med kul effekt på kameran. Det blev ju supergulligt!
HAKAN?! HAHAH!!

***


Glad 3:e advent på er förresten!! Ska bara lägga in bilderna från kameran på datorn så kommer det ett fint adventsinlägg sen :)


Ulrika kunde just berätta för mig att år 2011 kommer "releasen" av snabbtåget som går hela vägen mellan Shanghai och Peking. 132 mil gör tåget på mindre än 4h och går i 380km/h!
Det måste vi åka!långt inlägg, hoppas någon ville läsa :)
^

malin!Efter att inte ha bloggat på ett tag gör jag nu ett inlägg till mig själv, och alla andra som heter Malin! :D

För idag har namnet malin namnsdag!

Grattis grattis grattis till mig själv och andra Malinar :D<3

besök i shanghai!

(tågstationen i Suzhou. Älskar den här bilden, vet inte varför..)


Ojojoj dåligt med bloggande nu för tiden. Får be om ursäkt för det och lite snabbt uppdatera er om vad som händer.
Oliver, Anton och Sebastian (som är ännu sämre på att blogga ofta) kom till Shanghai i onsdags. Efter att ha rest runt i Asien i ca 3 månader är de nu på deras sista stopp, här i Shanghai!

I onsdags mötte jag och U upp dem vid Peoples Square så blev det middag på kära Ajisen! och Oj vad de har varit med om alltså! Blev så himla sugen på att åka och sy upp kläder, skor, väskor .. när jag hörde om hur de spenderat tusentals kronor på att låta sy upp kläder till dig själva. Oliver hade asballa boots i "skinn" som var uppsydda, Anton hade snygg jacka i perfekt passform, Sebastian däremot har bara storshoppat på Carrefour. Fleecehalsduk säger jag bara! ;)
Nä förutom schyssta prylar från Carrefour hade även S sytt upp ca.27 kg kläder och skor som han redan skickat hem!
Jag vill me!!

I torsdags fick de se vårt område. Campus, dorm och street food. Eller nja, de var ganska trötta så nån sightseeing på campus blev det inte utan direkt mot street food'en i gränden. Ett ställe som den här gränden kan bara vara Kina. Det existerar inget likt det här hemma. Därför känner jag att det är ett måste att gå dit! De verkade också gilla stället..

Igår drog vi till Helen's på kvällen. B aren som ligger 5 min. från dorm och dit typ alla går. Har säkert skrivit om det förut men ah, jag gillar stället. Det är bra musik och bra priser och bra folk, 有很多朋友在那里! :) OCH ulrika har blivit kompis med DJ'n ^^
Hängde med Beckham, Evan (USA), Oliver&Anton (Seb var sjuk), Miguel (Mexiko), Jeff (USA). Så var även Filipperna där, Jules (Burundi), Ali (Iran), Roman (Ryssland) och annat folk där!! Vår plan var att gå till nån klubb efter..men I guess we trivdes för bra på Helen's så vi stannade till stängning vid 3! Jag tyckte vi skulle dra ut ändå, vadå vid 03 har ju festen bara börjat på klubbarna här men det ville visst ingen annan... :)

Så jag hoppade på bak på Beckhams moppe och Ulrika bak på DJ'ns moppe (haha :D ) å åkte vi o köpte lite street food en bit bort (de utanför oss stod inte där!!?). Vi köpte med oss och satt i lobbyn och åt. Och då träffade jag Joel! En svensk som pluggar här på Fudan och som bor på dorm som jag inte träffat förut. Har hört att det skulle finnas nån mer svensk här och igår såg jag en kille som såg svensk ut så jag frågade och visst var han det.

Ulrika pinnade upp till rummet och hämtade kort och post-IT så spelade vi -nåt form av- kortspel och lekte den där leken när man har en fet post-IT i pannan med ett namn på så ska man genom att ställa frågor komma på vem det är. Vi körde med dormitory-people! Haha :D
Omkring 5 gick vi väl upp och efter att haft våra dagliga snacka-igenom-kvällen-snack sov vi gott :)


Idag har det blivit plugg här på Aroma Café.. Tomo (Japan) kom in strax efter mig, och han är bra på att prata, så jätte努力 ("nuli" - flitigt. remember?!) har det väl inte varit.. Kände att det var dags att ta fram Booken och blogga lite :)
Juste! Här i Shanghai är det fri internetuppkoppling på i stort sett varenda café!

Vet inte om det blir ett nytt försök att ta sig till en 80kuai*-openbar-klubb ikväll eller vad som nu händer.  :)

*kuai = yuan. Bara att kuai säger man i talspråk, yuan skriver man i stort sett bara.
Heeej så länge och TUSEN TACK för alla härliga kommentarer på mina senaste inlägg!!! Ska försöka hinna med och svara på dem också! :D<3RSS 2.0