北京 BEIJING!

 



Heeej alla!! Har haft Mid term exams nu och pluggat massa, därav inte ens rört bloggen... Fint att ni verkar gå in och kika i alla fall!! :)


För att fira att alla 5 prov nu är avklarade (resultat på tisdag. ett prov gick SKIT vet jag..tyvärr) så bokade jag och Evan en resa till Peking idag!!! :D Vi åker imorgon haha :D Bilderna lånade övan är från google!


Det är nån slags högtid här nu igen (är det det hemma också?) så vi är lediga på måndag. Så det fick bli en liten weekend till huvudstaden! :D Aldrig varit i Peking så det ska bli superskoj!!


Min danska vän Alice åker också dit den här helgen så vi kommer att mötas där. Så har även Cecilia, min språkfadder från Södra Latin!!!, anlänt till Shanghai denna veckan! :D

Hoppas jag får tillfälle att träffa henne nu! Vore grymt! :D

 



Är så glad! Ikväll blire party! :D

 



KRAM!

Haha roliga solfjädrar jag hittade idag. Typiskt kineser alltså. Kom iaf på att den passar perfekt till det här inlägget :D Det är för övrigt väder liknande svensk högsommar här nu haha. 25°C för tillfället, kl.20.00 :D



^


Vi går mot varmare tider!

Det är betydligt varmare nu om dagarna! Kvällarna med för den delen men det blir oftast ganska kyligt då. På dagarna kan man numera ofta sitta ute i solen på gräset utanför Guanghua Building!! Såå skönt!!

Igår efter skolan cyklade jag och Aoileann runt lite på campus! Vi gick in i den stora shoppen i hopp om att finna en billig fotboll vi kunde köpa, men det fanns inte :( Till sist landade vi i alla fall på gräset. Bara låg i solen och njöt! Oh det var längesen man låg på en gräsmatta och kände doften av gräs på det där viset. Älskar det :D

Min och Aoileanns bike. Vill ha hennes!!!






Sen såg vi den här gruppen med kineser stå o ta klassfoto, och blev jättesugna på att va med!



Så vi smög upp bakom och stack upp längst bak haha. Såhär glada var vi sen! :D






******




Glad påsk förresten!!!

Galet, jag har helt missat att det är påsk nu. Blev påmind när jag fick en påse av Ulrika som hon fått levererat från Sverige. TACK Karin&Niklas som skickat med påskpresent! Massa go choklad och svenskt naturgodis! Mums och tack!
Så gulligt av er också att skicka brev! Fick påskkort med posten häromdan! Blev så glad :D

Sen fick jag fint sms av mamma idag som önskade glad påsk då det är skärtorsdagen idag! Hade återigen glömt bort! :)

Med fjädrar i vårt videungs-ris här har vi ändå lite påskkänsla nu :D


Spegelvänt ja pga. 'Photo booth' men iaf, se så fint kort ändå!!




^

Sverige eller Kina..




 



..Det är frågan.


21



Såå himla skönt album! Älskar det!
Tack för tipset mamma och pappa. Gick och köpte skivan (då var det för övrigt extrapris så köp 2 få en på köpet, så jag tog även Vampire Weekend ”Contra” och Bruno Mars ”doo-woops & hooligans”). Alla är supersköna men jag gillar den här extra mycket. Blir liksom inte trött på låtarna, än.


Favoriten är nog nr.5 ”Set Fire To The Rain”. Gillar titeln också :)


Adele Laurie Blue Adkins. Född 1988. Från England.



^

复旦大学 Fudan Uni. 张家界 Zhangjiajie

HEJ! Här kommer lite favoritbilder från Zhangjiajie-resan! 4 dagar, 3 nätter spenderade vi där. Alla bilder är från alla 4 dagarna. Den andra dagen var jag sjuk (därav lägger jag inte upp några bilder på mig från den dagen..), spydde flera gånger när vi gick uppför berget (se härliga trappor på bilden nedan). Måste varit från något vi åt, då flera blev likadant sjuka senare under dagen. Dåligt väder var det också den dagen. Jag fick iaf avbryta innan lunch och åka till hotellet. Sen sov jag, i 17 timmar :)
Här är iaf mitt gäng! 100 pers var vi! :D




Ryssar, japaner och svensk!

Jag och Saizana (Ryska), min roommate under resan!







Snällaste 老师 / laoshi / läraren ! och Ryska (elev)



Avatar!!
Jag och Anna/Anja/Anjuschka (Ryska)


Jag och min bror Evan. Såhär i solljuset kom det fram att han allt har lite orange i skäggväxten!! Då är vi ju ”sisters&brothers” after all :D










Var så trött igår när jag gjorde detta inlägget så blev inte att jag skrev något, tänkte att jag gör det i nästa inlägg, med lite fler bilder.
Hur som helst var det en mycket rolig och intressant resa, trots sjukdom där mitt i. Vi såg bergen från alla möjliga vinklar vilket till slut gjorde att det kändes lite samma. Man blev liksom lite ”blind” för det vackra landskapet.

Men många gånger stod jag och bara tänkte för mig själva att: ”Det här är galet, tänk att det här är samma planet som smutsiga Wudong Lu, som Sveavägen där hemma. I Shanghai sticker det upp skyskrapor från marken som folk bor i, precis överallt. Här sticker det upp sådana här berg precis överallt som inte en människa ens sätter sin fot på.", osv.

Men nu när jag ser på bilderna i datorn inser jag ändå vilket otroligt ställe jag varit på och att de olika vyerna faktiskt är olika.

Innan resan kände jag bara Evan. Eller ja, det var bara honom jag snackat ihop mig med att åka till Zhangjiajie med. Sedan väl på mötet inför resan såg jag några ansikten jag kände igen men de flesta var folk jag faktiskt aldrig sett till. Så jag lärde känna så himla många nya personer från världen över, vilket känns roligt!!

Tjejer och killar var ju tvungna att sova separat på hotellen, jag kände ingen tjej så jag hade ingen aning om vem jag skulle bo med. Så på tågresan dit delade lärarna in oss och en annan tjej, Saizana från Ryssland, hade inte heller någon att bo med så det fick bli vi två. Hon är en väldigt snäll, rolig och härlig person så jag är myycket glad att jag fick bo med henne!! :)


Har ni någon favoritbild haha? :)
^

the time, dirty bit.

&q

Älska fisheye-effekten på min kamera! Bästa partytricket!! Hahah!

Här är jag och Michael, som också bor på 5th floor på sushe / dorm!

 

Blev en utekväll på Helens igår för min del och sen lite efterfest.

Julio (Spanien), Alireza (Iran) och Michael (Australien)!


Så himla rolig och härlig kväll detta var!! Hoppas er fredag också blev braaaa!

******
Det var fantastiskt väder idag! Som svensk sommar typ!! Så varmt och skönt och jag var på superbra humör så jag firade med en glass:

Ah och den var ungefär lika god som den ser ut. Inte särskilt god alltså. Så kastade den haha, men det gör inte så mycket då den kostade typ 3Y. Här ligger priserna på pinnglassar mellan 1 och 10 typ!


Butik med endast rör!(?)


Fina rester av en fin cykel vid en cykelaffär. Det roliga är att de faktiskt använder delar från sådana här cyklar då de behöver laga andra! :p





******


<mce:script uot;" />


Imorgon åker jag hit!! (bilder från Google) Till Zhangjiajie! En stad som ligger i nordvästra Hunan-provinsen och detta område är en nationalpark som även står med på UNESCO:s Världsarvslista.
Filmen Avatar, ni vet med de blå figurerna, filmades delvis här. Ni vet ”Halleluja Mountains”, det är bergen i Zhangjiajie!


Ska bli mycket spännande att åka! Åker genom skolan då Fudan ordnat denna resa. Fanns massa olika alternativ på detinationer man kunde välja mellan. Jag och 99 andra utländska elever åker till Zhangjiajie! :D
Tågresa: 20 timmar!






Så det blir en veckas paus här igen.. Se till att kommentera flitigt under den tiden vettja på både nya och gamla inlägg!! :)


Glömde visa den här fina kameraväskan jag köpte på fakemarknaden. 30Y! Dock är det ju Canon..och jag har Olymus systemkamera haha.. Meh..jag har ju en Canon kompaktkamera nu! Så det e ok tycker jag.. ;)

KRAMAR!
^

同学们



Hur en kinesisk karta över Kina ser ut.



***



BRUDI PÅ LEKTIONI HAHA.
TRION!

IRLAND - DUBLIN


ITALIEN - MILAN
SVERIGE - RÉKOR!

 



***



Blev no ladies night ikväll, istället middag med Dublin och sen chill på ett café med kaffe och glass och snack inpå småtimmarna. Skönt!


Erica (Milan) åker till Filippinerna ikväll!! Jag och Dublin är avis.



Premiär för nya jackan idag!<3




Kram och godnatt!


^


min gata, mitt område.

留学生宿舍 / [liuxiesheng sushe] utländska studenternas dormitory.

 

Städgubbe. Sådanna ser man överallt. De har gamla gamla kvastar som de sopar upp skräp med längs med trottoarerna. det är verkligen lite skräp/pimpar på gatorna här. I like!


Narrow Gate. Den andra lokalbaren efter Helens! Där jobbar även Beckham som bartender och är nu även lite manager.

 

Här torkar man sin tvätt på gatan, i solen.

 

Oskärpa. Men jag gillar den så mycket. Dessa små filurer till ”cykeltaxi” aka. Tuctuc åker runt precis överallt, kör som galningar(!). Och den här killen är ju på väg att göra Peace-posen!! Det såg jag inte förrän jag kollade på bilderna på datorn :D Härliga tuc tucs! ;)


Som sagt!


Jag går här på Wudong Lu, och där på andra sidan ”muren” ligger Fudan och Guanghua Building, där jag har lektioner. :)

 

Måste bara visa! Priserna på drickahyllan i affärer här! Love it!! Det är även 75cl-flaskor!! Haha lycka :D

 

Sen blev det Ciao-tunasallad! Mumma och 15Y!

 

>

Min chao fan - man!! Lagar bästa chao fan (typ wokat ris med grönsaker i) i stan!! :) 5,50Y!

 


Så, ville visa er lite mer av omgivningarna här i mitt område haha :)


Sååå smidigt att gå runt och fota med nya lilla kameran! :D

Och främst- slippa ställa in inställningarna hela tiden, typ slutartid och blixt och grejer. Nu ere bara pang bom tjoff ungefär hahah.



 

^


Simply Windows

 

Efter shoppingen drog vi till Simply Thai och käkade vår älskade Green Curry som vi längtat efter hela dan! Haha TACK Anton där hemma som föreslog den när du och jag var på Simply. Så himlans god rätt <3

Fick bli varsin drink till maten, då båda skulle velat gå ut och klubba men våra kroppar ville inte, sååå trötta efter prutande och grejer i timmar!


I Xintiandi med alla påsar!

 

Men så ångrade vi oss när vi hoppat in i taxin på väg hem och styrde mot Windows Too! (Där vi var på nyår, alla som var med då) ;)

Så beställde vi in lite drinkar, de gör supergoda Cosmopolitan där!, och Evan lärde mig spela Dice!! Tärningsspelet som alla kineser spelar ute på klubbar, på ktv osv. Så nu kan jag det! Riktigt kul! :D


Med svarta fakemarket-påsar, vanliga kläder och trött frilla intog jag Windows men det kändes bara kul ändå haha. Och när jag inte visste vad jag skulle beställa efter två Cosmo fick Evan ”överraska mig” så tog han nån grön drink vid namn ”Made in Shanghai” haha.. Alla drinkar på Windows kostar 20Y.


 




Ah juste, kanske ska nämna igen att vi har ’lov’ nu då det är Kinas motsvarande ”Allahellgonahelgen” nu! Därför kan jag shoppa under dagarna och kalasa på kvällarna :)



KRAMAR!

^


Storshopping på fakemarket!

PLJ! Vad kul att höra från dig!! Mindre kul att höra om ryggen.. :( Hoppas det blir bättre nu så snart som möjligt!! Krya på dig!
Ja det känns jättekul, en riktig utmaning må jag säga haha! Kalligrafi är supervackert, önskar jag kunde skriva med en 毛笔 / mao bi / kalligrafipensel. Men bara att hålla rätt grepp är så svårt så det känns mycket avlägset haha..
Kramar!



Heej på er!

Först måste jag bara säga;

PLJ! Vad kul att höra från dig!! Mindre kul att höra om ryggen.. :( Hoppas det blir bättre nu så snart som möjligt!! Krya på dig!

Ja det känns jättekul att ha kommit så långt in i kinesiskan! En riktig utmaning må jag säga haha och det är lååångt kvar men jag har kommit en bra bit redan, vilket känns så häftigt!!
Kalligrafi är supervackert, önskar jag kunde skriva fint med en 毛笔 / mao bi / kalligrafipensel. Men bara att hålla rätt grepp är så svårt så även det är något som tar tid att lära.
Kramar!


**********


Ja jag var på fakemarket igår!

Mötte upp Evan då han behövde köpa nya Vans, eller ”Vans”. Allt på dessa markets är ju fejk, för er som inte vet. Finns allt ifrån märkesskor, väskor och kläder- till smycken, parfymer och nagellack- till iPod, iPad och sådanna tillbehör. Det fantastiska är ju att allt ser såå likt ut, så bra gjorda.
Jag åkte dit för att shoppa Converse, men kom därifrån med en del annat också :)

Bilden ovan är inte fakemarket, Haha. Dessa är inomhus ju, stora gallerior. Men sådana här cyklar kan man se precis överallt i Shanghai. Från dessa cyklar kan man köpa antingen kläder, smycken, frukt, nötter eller pennor&block osv. :) Allt billigt!



På vägen. Den här ”chokladerian” ligger vid Nanjing Lu. Älskar namnet :D


**********
t-align: center;">

Nej, jag köpte den inte. FÖR STOR! Jag vill hitta ’min’ modell jag letat efter i 100 år men aldrig finner..
Hur som helst ville hon sälja den här för 400Y, då har jag inte prutat nåt. Så hade jag gjort det hade jag fått ännu lägre pris. Sån skillnad från äkta, och den var verkligen varm och go!! Så hade storleken vart bra hade jag banne mig slagit till. Är så trött på att inte ha en bra vinterjacka....


Blev istället den här. Tog en sväng in på Max Mara ;)
200Y fick jag den för efter 100 års prutande. Evan köpte värsta nice TheNorthFace-jackan för 100Y!


Så fann jag den här Tory Burch-väskan. Tyckte färgen var så vacker. Fick den för 75Y. Vet inte om det är bra eller dåligt men ett original ligger på ca.3000kr så jag är iaf nöjd haha.


Så köpte jag även en rygga!! Haha, måste ha en sån känner jag till resan till Zhangjiajie på söndag! Ryggsäck behövs lätt om man ska gå mycket. Gillade den här jättemycket! Värsta Diesel-väskan som jag fick för 55Y. Han blev jättesur på att jag var så bra på att pruta haaa! ;D


Till och med på den här ryggan är detaljerna såå välgjorda! En sån här liten tagg och inuti till och med är det Diesel-tyg, med loggan på liksom.


Så fick jag mina låga vita Converse 55Y senare!! :D
Det bästa är att de är precis lika bekväma som de äkta (lika obekväma vid lilltån i början) MEN bättre kvalle. Mina jag köpte tidigt i Oktober typ har inte gått sönder, någonstans!! Jag minns de sista jag köpte i Sverige, 700kr och gick sönder vid hälen efter bara två månader typ. Go China haha!



^

"Det här är min tid"

Tog såklart med kameran till skolan första dagen efter inköp! Såhär ser det ut i mitt klassrum! Dock var det väldigt få i skolan den här dagen..  Så fint att använda ”fish-eye”-effekt, då får man med nästan hela klassrummet haha! :)
Där längst fram sitter det några japaner, sedan några från Indonesien, en Tysk, Holland (holländska? hur säger man?), och svensk.

Thailändskor!

Haha, Laurent från France och Paris, och Erica från Italien och Milaaano!

Mai! Supergullig japanska!
Bästa var när vi precis lärt oss ordet för ”actually / in fact” Så ska hon ge ett exempel, så säger hon som är så blyg av sig: ”其实,我是男人!“ / Qishi, wo shi nan ren. / "Actually, I am a man!”
Hahah hela klassen och läraren skrattar och frågar ironiskt ”Näh, är du det?!” Men Mai förstod inte ironin och ba "nej nej nej ojoj nej hihih nej" och korsar händerna sådär som japaner alltid gör haha så roligt!!


Hälsade på Kiat på våningen över och han var superglad för min skull med ny kamera och var entusiastisk och frågade massa. Kul!

Hans klassrum är mycket mindre än mitt! Endast 1 dörr och bara 3 st bord på rad. Bra på vintern då det inte blir lika kallt..


********

PAKET!!!! Jag och Ullan fick för ett litet tag sen!! Lousien skickade hit värsta paketet med gotte och fina kort haha!!
Så himla fint gjort, vi blev SÅ glada. Mycket av det är slut vid det här laget, men ooh så vi njutit! :) Tack tack tack!

********

Jag såg ett avsnitt Gossip Girl för ett tag sen, då hade Serena på sig värsta röda tunikan. När jag fann en ganska liknande på H&M blev jag helt lycklig och köpte den. Sen ba nej det går inte ihop med mitt röda hår .. Men så gick jag ut och åt o tog några drinkar med Evan i fredags och körde på röda-faran den kvällen! Det kändes bra! :D Så den ska på fler gånger!

Sorry att bilderna är tagna i badrummet..trött ljus och allmänt fult att se kakel och grejer. Men det var sent och Ulrika sov och jag ville ta kort innan jag gick och la mig haha, hade med mig kameran ut MEN såklart satt minneskortet kvar i datorn och därmed inte en enda bild..hurra!



^

Jag har blivit med kamera!!!


ÄNTLIGEN!!! :D




Jag är så lycklig nu :) Och jag har allt att tacka Aoileann! Bästa irländska vän som kan ta beslut, till skillnad från mig. Sven, gissa om det var svårt att ta steget och faktiskt köpa kameran!! Haha!
”Like a murderers haze!!!!” utropade hon när expediten visade oss till bankomaten och vi var tvungna att gå i äckligast trapphuset hahah. Sen var vi ju tvungna att ta den vägen ut och dokumentera med nya<3 :D
Sen drog vi och firade med sushi på nya favoritstället!! Den här söta killen jobbar här ensam, i denna superlilla restaurang med två små bord och som Aoileann säger ”The sushi is fuckin’ UNREAL here!!”
Här har jag använt ”miniatyr-effekten” !!


Och han gör såå fint med pinnarna för varje gäst! :)
Här har jag använt ”fish-eye-effekt”!!
Det här är allt. Inte större än så :)


Sen var vi inte mätta, då vi inte ätit sedan frukost och klockan var 6.30 (!!) så vi gick vidare till nästa japanska på samma gata haha för där fanns det Misosoppa (mums). Så fick bli var sin sån här + miso + grill-biff. ÅH så gott det var och sammanlagt typ 20Y var.



Aoileann!
Hennes parad-min! Här har jag använt ”leksakskamera-effekt” !! :D




^


RSS 2.0