Glad Midsommar, kinesisk style!

Heej och hoppas alla hade en supermysig och traditionsenlig midsommar!
Jag fick också fira! Det var en trevlig, mysig och även ganska så väldigt traditionsenlig midsommarafton!!

Efter 写作课 / xiezuo ke / skrivlektionen, i fredags tog jag mig ned till gräset vid Guanghua Lou där Felix (Sverige) hade dragit ihop ett midsommarevent! Picnic med alla möjliga, många svenskar. De hade fixat mat i form av kokt potatis, sill, bröd, kyckligbröst, dumplingar (!) och annat smått gott! ’Schnapps’ och ’sanghafte’ (sånghäfte) fanns självklart också på plats! :D Jättefint fixat, stort stort tack!! :)

Balonger och annat färgglatt hade de hängt upp i trädet som fick stå för att vara stång denna dag. Men då viktiga personer från Fudan University kom och kunde berätta att de allt skulle ha fotografering i området snart bad de oss ta ned allt piff och omedelbart förflytta oss. Jahapp.. dans runt ”stången” hanns inte med..men det gjorde inget! För vi drog till Nicks takterass nära skolan och fortsatte firandet där! Beakta mina sköna bilder och njut av en kinesiskt svensk midsommar. Hahah :)

Glad midsommar på er!! ..i efterskott :)

Vår nya midsommarstång!

Det som inte fick hända hände.. Fanny (Sverige, Felix brorsas flickvän) föll i poolen från nåt tidigare ”pool party” (haha!) när hon blev jagad av björnen i "Björnen sover"!!!

Jag, Natalie (Holland) och Yasmine (Tyskland)

Såklart vi hade fiskdamm! :D Felix&Co hade fixat så fint och köpt massa bra (?) prylar man kunde fiska upp! :):) Glad dag!


***Glad dag som avslutades med utgång på kvällen! Max (Irland) har fyllt år och vi drog till M1NT för att fira honom. Han hade fixat bord och det var mååånga från Fudan där. Kul! :)


Jag och Yokia (USA) i taxin! Vi var 6 pers så Yokia skulle gömma sig så chauffören inte såg. Lika roligt varje gång, man känner sig så busig och alla ba garvar haha!


Jag och mina klasskamrater!! 3 japanskor, 1 Svensk och 1 Italienska!

Amanda (England) och Jonas (Sverige)

Jag och Evan!! :)

Gary och Kieran (Irland)^

lycka som gör mig lycklig!


Ja det här var lite av det jag fick med mig från mitt senaste besök på fejkmarknaden!

Har varje gång jag varit där bara ägnat en snabb blick åt denna butik men sedan tänkt något i stil med ”Men vem handlar sånt där här?” Har inte tänkt det lilla extra steget att, det faktiskt kan finnas nåt att ha där inne. Kände mig ganska snabbt hemma där och fann fler och fler prylar jag skulle vilja ha. Men rutti som jag är kan jag numer behärska mig, ta min tid och bara välja ut godbitarna. Tycker att jag lyckades väl!
Som ni ser på bilderna nedan fanns det oändligt många olika sorters tavlor och målningar!

Att gå i en sån där butik gjorde mig lugn kände jag, och all fin konst (eller ska jag säga ”konst” kanske, det är ju trots allt en fakemarket) gav mig idéer. Idéer om allt möjligt. Inredning i mitt rum, i vårt hem. Idéer för framtida hem och en del affärsidéer. Mja.. etc. :)

De tre ”teckningarna" på sista bilden gillar jag så mycket, lätta att skicka hem och så fixar jag med ram o allt hemma sen. Den större fick jag för 10Y. De andra två lyckades jag få henne att 送给我 / song gei wo / ge till mig gratis - för att jag ”handlade ju så mycket” haha. De två ’rullarna’ (bättre ord?) fick jag ned till 30Y respektive 50Y. Säkert enligt en del alldeles för dyrt men jag tycker det känns kalasbra!

Tänkte att den lilla ’rullen’ med - 福 / / lycka - ska hänga i mitt rum. Den större med - shuang xi / dubbel lycka - kanske kan hänga i ert rum, mamma och pappa! Hur fint kunde inte det vara!? Annars funkar ju alltid insidan på garderobsdörren bra för förvaring!
>
Snart kommer mina fynd i en låda med posten!^

regn + sjuk = film!

 


Bra hela bunten och alla har jag sett flera gånger tidigare. :) Men jag gillar att se filmer jag redan har sett haha, då vet man att man kommer må bra av att se den! :)


Across the universe kan jag inte bli trött på, bara älskar den!! Gillar du Beatles borde du kika på den. Alla låtar är Beatles låtar, alla karaktärers namn är namn tagna ur Beatles låtar, en del lines är tagna ur Beatles låtar! Mums! Som Montazami hade sagt :)

 


Step Up, snygga människor som dansar..!

Såg den imorse, och den fick mig att fundera ännu mer över vad som faktiskt är bäst för mig att göra i höst...göra resten av livet.


Dirty dancing, ni vet :)^

 Ojjj höll ju på att glömma den här (den viktigaste, ulrika?) filmen!! Haha^


Hipp hipp hurra!Nu firar vi födelsedag här på bloggen igen! Var ett tag sen nu ju så fick lust att pigga upp bloggen med lite tårta och glada fejs! :)

Massor med GRATTIS till Carl som fyller ett år äldre idag! :D


Han kunde just berätta för mig att han unnat sig en massage idag, lät såå skönt. Måste också ta mig iväg snart. Det behöver denna 20-åriga gamla rygg :)

Carl och jag på restaurang när vi firade Evan som fyllde 26!Jag och Evan, min storebror. :) Han fick inget eget inlägg när det var hans b-day så han får lite plats här också :)
^


mitt hem..
.. frågan är om det ska fortsätta vara mitt hem i 6 månader till?? :)


Jag är sjuk. Därav mycket dålig uppdatering på allt som hänt senaste dagarna.. förmodligen blev jag sjuk pga. allt regnande som vart sista tiden. Då ser det för övrigt ut som ovan i korridorerna på dorm. Paraplyer överallt på torkning. Tycler det ser ganska fint ut haha :)***


Nu ska jag krya och titta på Justin Bieber filmen (!) som Ulrika just varit och köpt! hahahah xD


till de som bryr sig.

 

 


Vill bara säga stort tack till alla er som läst mina två senaste inlägg och sedan även tagit er tid att lämna kommentarer, skickat sms eller skrivit till mig på facebook! Alla fina värmande ord och kramar.. jag uppskattar verkligen att ni både läser, tar in vad som står och bryr er om att höra av er till mig. Betyder så mycket och det är precis det jag har behövt de här dagarna!


tack tack tack.***


Bilden ovan är min nya favoritbild. Tycker om den så mycket, trötnar aldrig på att titta på den. Tycker att den är så levande, jag älskar hur ingen av personerna i bilden tittar åt samma håll! favorit! :)


Jag har tidigare varit lite skeptisk till att publicera mina favoritbilder såhär på nätet. Jag vet inte vem som då kanske kopierar bilden och har den i sin egen dator. Om jag söker på något jag skrivit om, på Google, så kommer ibland mina bilder upp i sökresultatet, vilket jag faktiskt tycker känns lite sådär. Konstnärer signar sina verk med sitt namn någonstans i bilden, sånt ser man även på en dels bloggar och deras bilder. Jag har aldrig gjort förut då jag tycker att det många gånger förstör ’skönheten' i bilden.. man ser mest den vita texten nere i vänstra hörnet.. ;) Men så ser man på typ 14-år-och-gravid och liknande bloggar där alla bilder på deras magar är tagna med dåliga mobilkameror och ändå sätter de deras namn helt fet och snett över hela bilden.... Sånt får mig att börja fundera på att faktiskt klistra in en liten signatur i mina bilder..


Testade att skriva in mitt namn på den här bilden av The Bund.. vad tycker ni, funkar det? Eller ser det mest ut som typ reklam? Själv tycker jag mer om den utan text men om den här bilden nu kommer upp i ett sökresultat på google, så ser man ju iaf mitt namn snabbt. Kan kanske vara bra ur vissa perspektiv sett? Det är ju fint att ha ett namn folk känner till ^_^

 Kram tillbaka till de som gav mig.

<3

Köpte lite små bra-att-ha-prylar för ett tag sen i en sån där billig lite shop (typ pennor, postIT, nagellack, hårborste, pennskrin, små block, hårklämma osv.) Så köpte jag även en skön limegrön påse med tyghandtag för 3Y att lägga allt i, istället för att få en svart tråkig plastpåse gratis! :) När jag kom hem läste jag vad som faktiskt stod på den lilla lappen som hängde på. Haha! :) Man blir lika glad varje gång man ser sådan här halvd an engelska, kinesernas verk! Man finner det på påsar som denna, skyltar på gatorna och i affärer, och i tryck på kläder. Och det bästa är att de själva i 9 fall av 10 inte har en aning om vad det betyder. Såg en äldre dam för ett tag sedan gå med en ”jättefin” T-shirt med paljetter och tjaffs på, med texten ”I love when boys do the.” Haha :) tolka som man vill.^


ett inlägg mest utan Versaler.

 


vad jag var med om i torsdags tog på mig ganska hårt.. men hur hårt märkte jag nog inte riktigt förrän igår kväll då vi var ute och firade Evan. vi började på restaurang, sen ktv, sen klubb. klubb.. djupt dunkande musik, blinkande ljus, och bara allmänt att folk där påminde min om i torsdags. någon form av panik byggdes upp hos mig och jag kände av en obehaglig känsla redan efter ett par steg in mot folkmassan..


backade och ställde mig mot en vägg. men allt blev bara värre och värre. började ofrivilligt(?) att gråta, tror att det först var för vad som höll på att hända inom mig, faktiskt skrämde mig.. sedan när jag började se mig om, för att hitta alla mina vänner, som jag snabbt kommit ifrån. såg jag bara 'de' som ingivit mig detta obehag... och hur jag fick ögonkontakt med nästan varenda en. hjärtat hoppade till och jag bara vred mig för varje gång, kollade bort och, mer gråt. började tänka på smådetaljer från kvällen två dygn tidigare. nej! jag gick och satte mig på en soffa.


blev rädd för vad som försiggick, och fick inte kontakt med resten av vårt gäng.

 


plötsligt kom ulrika från ingenstans. ja! tänkte jag. hon stannar till och kollar på mig en sekund. jag tror ju såklart att hon såg hur bedrövlig jag såg ut, hopkrupen och med smink under mina röda ögon. men möttes istället av ”jag ska på toa, kommer snart.” och så försvann hon.


det var droppen. inte ens den enda personen jag bor med i detta land såg mig. jag bestämde mig för att dra därifrån, fort, ut därifrån och ta en taxi hem. fort!men så kände jag två händer på mina axlar. hoppade till av rädsla! så var det bara Carl (Svensk som också pluggar kinesiska här). den enda som faktiskt sett mig och märkte att jag inte riktigt mådde bra. det lugnade mig att någon jag känner mig trygg hos plötsligt var nära. kunde hämta mig någorlunda..kunde prata lite.

bestämde mig i alla fall för att säga åt Carl att stanna och ha kul, vilket han lyssnade till.


jag hoppade in i en taxi och åkte hem. taxichauffören vände sig många gånger om som jag satt och grät. det var en jobbig väg hem, till att börja med. sen fann jag ett lugn där inne. jag och 师傅 / shifu / chauffören inne i en bil med stängda dörrar, ingen kunde komma åt mig där. kändes bra!


väl hemma ville jag inte gå upp till rummet, själv. Så jag satte mig nere i lobbyn, där de som jobbar här sitter och vaktar. eller ”vaktar”... se sover gärna under småtimmarna. snarkningar och grejer gjorde mig lugn haha så jag satte mig där en bit från dem vid ett bord, och kopplade av. somnade till.


sen upp till 5an och loggade in på facebook. började prata med en vän där hemma. han ville gärna lyssna och prata så jag tror jag satt där i 3 timmar eller så. vårt samtal var behagligt och han delade med sig av egna erfarenheter från problem i relationer med nära o kära. det var ett lugnande samtal, samtidigt som besvikelsen över hur min roommate agerat, övergick till irritation.


hon kom hem och jag velade över om jag skulle ta det då, vid 05-tiden eller inte. då jag tidigare väntat med att ta diskussioner med henne som sedan visat sig varit bättre att ta på en gång, beslöt jag att helt enkelt lätta på hjärtat. hon förstod inte riktigt somnade sedan ganska fort..


konversationen mellan mig och Emil fortsatte, han gick också på södra latin men jag känner honom inte särskilt väl. den senaste tiden har vi dock pratat en del och vi är verkar vara rätt lika på många plan! vid 07-tiden släckte jag lampan. lättad, gladare och faktiskt lite trött.vaknade sent idag. jättesent. Ulrika hade gått hemifrån men lämnat en lapp, där hon bad om ursäkt och lovade att se till att läsa mitt senaste blogginlägg, då hon inte gjort det och därför inte förstått vad som faktiskt hände där sen kvällen.

bra!


jag gick och pluggade med Carl på Ciao café. när jag kom jag hem sent efter lång pluggsession, möttes jag av en fin blombukett på mitt skrivbord..

det var fint. prat, prat och saker och ting kändes snabbt bättre. mycket bättre.


^


27°C, kraftig nederbörd, åska, blixtar och misshandel.

Hej hej hej på er, här kommer ett inte så jättemuntert inlägg. Så har ni en kalasbra dag behöver ni inte läsa. Men gör det senare då.. kan va bra att läsa, tror jag. 

Såhär ser det ut när jag tittar ut genom mitt fönster idag. Har regnat oavbrutet hela dagen, nu började det ösa ned. Det är knappt så jag ser ut. Öppnade balkongdörren...


... och möttes av värsta värmen!! Kameralinsen imma igen direkt. Det är såå varmt ute idag, och såå fuktigt.

Inget väder som gör en sugen att gå ut precis.. Försov mig även och missade lektioner.. Skit också.

 

***

 

Igår var det ett event inne i stan ”Fullmoon Party at the Bund”

En Thailand-inspirerad fest anordnad på en klubb på The Bund, med body painting och buckets. 100Y i inträde och då ingick 10 drinkar. Dress code: Beach rave!

 

Trots att det lockade och jag visste att måånga här på Fudan skulle dit, bestämde jag mig för att inte gå. Mitt huvud ville men inte resten av kroppen.

Men sen hände nåt, en bra partylåt kom på i mitt iTunes eller så och vi bara vakna till och sa att klart vi måste gå!

Så på med smink och hawaii-halsbanden för andra gången och iväg, runt midnatt. Hoppa in i en taxi, snacka kinesiska med chauffören som var en mycket glad man! Jag frågade om han nånsin åkt utomlands, det hade han inte. Men han sa att Sverige är ett stället han speciellt skulle vilja åka till. Så jag välkomnade honom varmt till Sverige och sa att vi kunde käka mat och skratta tillsammans allihopa. Haha!


Vi lyckades snacka oss in på klubben gratis. Perfekt!! Jag ville inte ha 10 himla drinkar, jag ville bara dansa! Så in på dansgolvet och där mötte man så många kompisar! :D Så skoj, och lärde känna nya, träffade ett par nya mexikanare, alla så roliga och har höfter som inte ljuger hahah.


Jag träffade även på Aoileanns irländska kompisar och deras irländska kompisar som kommit hit nu på semester. Mycket kul gäng och vi hängde.

Rätt vad det var var det mest en viss sorts pers kvar på klubben. Folk från Afrika. De får mest alltid för sig att komma upp mot en bakom en på dansgolvet och gå väldigt nära inpå och dansa. Låter värsta töntigt nu men detta är något jag inte alls tycker om, är det ens kompisar är det lugnt men är det någon man inte känner som man dessutom inte ens sett kom fram till en. Det må funka i vissa delar i världen hehe.. och med vissa personer men det går inte hem hos mig, och jag kände också mest för att dansa med tjejkompisarna igår. Så jag flyttade mig bara så fort det skedde igår. Men sen upprepades det lite väl många gånger så jag gick bort till de andra vid sofforna.


Suzie, Alice och Emma. Alla irländskor, stannade kvar dock.

Så var det en kille som, i Suzies tycke, var för närgången. Så hon sa till honom. Han fortsätter. Hon säger till igen och går därifrån bort till killarna (de irländska killarna i deras gäng). Han följer efter och fortsätter att ta på henne. Då blir hon lite galen och säger till 'på skarpen’ samtidigt som Merve (irländsk vän här på semester) säger något i stil med ”Hurru lägg av med det där, det är min flickvän.” (det är hon inte på riktigt men..)


Och då börjades det. Den svarta killen, ja han var jättesvart, tog det som världens anledning till att starta bråk och började kaxa. Merve ville inte något så han tog det lugnt tillbaka. Men denna andra kille hade väl börjat bygga upp ett visst hat mot Merve redan och kunde inte tänka sig att gå därifrån utan att ha visat att ”han är allt inte någon man kaxar emot”.


Jag sa åt Merve att helt enkelt inte titta på honom eller åt hans håll, det kan väcka tankar och idéer hos killen. Merve och Suzie gick därifrån och var på väg att lämna klubben. Men han följer efter och då de andra irländska killarna försöker lugna honom, så drog han till med världens slag mot Pauls ansikte. Stor blåtira och svullet öga direkt. Paul hade inte gjort eller sagt något.


Sen fortsatte det, vakterna på klubben lyckades ta sig emellan och skicka ut några av dem. Skönt.

Killarna samlade sig lite tillsammans och vi tjejer stod bara och var mest rädda.

Jag ville gå direkt, inte stanna en sekund längre. De andra ville stanna ett litet tag till. De där andra hade ju dragit nu. Så jag gick och i hissen mötte jag Paul (med blåtiran), Gary, en till kille och Gas. Vi står vid taxin och snackar om hur vi ska komma hem. De tre har hoppat in i taxin och jag står utanför med Gas. Gas hade jag inte ens snackat med under kvällen, han var en av de som är här på semester också. En rätt liten kille, både till längden och bredden.

Sen rätt vad det är så kommer han, den största svarta av dem. (Jättelång, smal men breda axlar. Inte tjock!)


Han går emellan mig och Gas och lutar sig ned för att snacka med killarna inne i taxin ”Why u wanna start fight with my friend?!”

De förklarar hur det inte alls varit deras intention. Han lyssnar inte utan börjar slå på Gary som satt längst ut. Jag hörde slagen tydligt. riktiga smack. De börjar skrika. Han börjar sparka. Jag hörde sparkarna också.


Jag och Gas började bara skrika och skrika åt honom att sluta. Jag tror jag aldrig varit med om en sådan snabb förändring rent emotionellt, att komma i en sådan chock såpass snabbt. Jag skrek och skrek åt honom och försökte faktiskt stoppa honom genom att hålla på hans axel och säga åt honom att sluta. . . Kände mig på nåt vis säker som tjej. De här sortens killar skulle aldrig sjunka så lågt och slå en tjej. Tror att de tänker att det är mest pinsamt att göra inför kompisarna. Vet inte varför jag tänkte det för det kunde lika väl gått illa. Han vände sig om när jag kom dit, med knytnäven o högsta hugg men hejdade sig när han såg att det var en tjej.... (JA det var två läskiga sekunder ett par decimeter från hans ansikte..)


Helt plötsligt- kommer två svarta killar igen fram till mig och Gas, och utan att provocera dem på något vis, börjar de slå Gas! Han skriker ”HEey what are you doing I didn’t do anything!!” och vänder sig om för att springa därifrån, de sprakar honom då så han nästan snubblar men kan fortsätta springa. Sen jagar de honom, två killar jagar Gas längs med The Bund. mitt i gatan. Och där står jag.


Jag trodde att jag...nä jag trodde inte jag skulle dö, men jag trodde att snart kan mycket väl någon här ikväll dö. Så mycket som man hört och läst om där hemma.


Jag skrek ännu mer, ropade på hjälp! Jag vänder mig om och ser- hur det är FULLt med folk på trottoaren precis utanför ingången till klubben. Alla bara tittade på. Gas sprang så sjukt fort, vilket antagligen räddade livet på honom, för de gav upp och sprang tillbaka till taxin. Adrenalinet måste väl varit på 100 för dem så de bara drog upp taxidörrarna och fortsatte sparka och slå på dem. Pojkarna skrek och bad för livet att de skulle sluta. De bad till och med om ursäkt nu..för precis ingenting egentligen! De lyssnade inte. Usch det var blod och nån där inne grät.

 

Jag ville gråta, tårarna var på väg. men det gick inte, jag var för arg. Jag bara skakade, mina ben vek sig när jag skrek till alla som kollade på efter hjälp. Jag skrek mig hes men alla bara tittade, rörde sig inte en centimeter. Förstod att det inte hjälpte något att skrika åt dem, så vände mig och skrek till de där osmakliga männen som det inte verkade finnas något stopp hos. Jag kunde inte längre bara stå och se på när han stod där och pumpade slag efter slag på mina kompisar så ställde mig nära honom och tog tag i hans arm, sa till honom lugnt men med förmodligen de svartaste ögon jag någonsin haft. Jag kände rent hat när jag såg honom i ögonen. ”Vad håller du på med, nu lägger du av. Du kommer döda honom." Han slutade och sa, jag ska inte döda dem, jag vill veta varför de slog min vän.”


...de hade inte slagit någon.


Så vänder han sig om igen för att fortsätta. Jag gick emellan igen. Jag lovar att han bara ville slå mig och bli av med den där jäkla röhåriga bruden i färgglada beach-rave-kläder, fullmoon-party färg på kinderna och hawaii-halsband, som faktiskt höll i hans arm, hårt. Men han höll sig till deras ”norm”, att inte slå tjejer (* tack gud *)

 

Suzie och gänget var plötsligt där. De sprang dit för att hjälpa. Taxin hade försökt åka därifrån flera gånger men de höll i taxichauffören utifrån genom det öppna fönstret och sa åt honom att inte köra. Lilla kines. Måste varit livrädd han med..

Tjejerna försökte också gå emellan, men när lilla Alice lugnt började prata med en av dem puttade han henne så hon ramlade ner på marken, vilket gjorde Suzie galen! Hon började rabbla svordomar med ren irlänsdk dialekt och skrek åt honom.

Det var ett jäkla kaos. Jag skakade. Alla tittade på. Bilar stannade och kineser hängde ut genom fönstren för att se på. (juste jag sa åt en av dem att antingen komma ut och hjälpa eller dra därifrån. haha..var så sur. så drog han in skallen och satte sig rakt utan att delta på samma vis..)

Killarnas taxi kunde till slut köra iväg, samtidigt som de slog på rutorna och sprakade på bilen...

 

Det var något av det värsta jag varit med om, detta.. Det var SÅ skönt att jag inte druckit en droppe under kvällen. Precis ingenting. Vet inte vad jag hade gjort eller inte gjort annars.

Mår dock såå dåligt över detta idag. Undrar hur pojkarna mår. Jag började skaka och gråta NU när jag skrev om allt, för första gången. Inte klokt egentligen, det jag var med om. Jag var liksom mitt i det, och det sjukaste är att hade jag varit kille, då hade jag haft lika blå ögon som Paul och Gary idag.. garanterat.


Men tänk att det ändå gick såpass ”bra” som det gjorde. Tänker på alla runtom i världen som inte klarade sig efter en sådan här kväll. Det är så många. Helt ofattbart.


Så om ni någonsin hamnar i en sådan här situation. Ring polis det första ni gör, inget annat. Igår verkade det inte vara någon som gjorde det. Kina... Jag kände heller inte att jag ”hade tid” att göra det mitt i allt. Så ser man något sådant här, ring. Får polisen in flera samtal om samma fall bör de ta det allvarligt. Sedan tror jag på att tjejer ska försöka sätta in en liten(!) fot och försöka ”distrahera” och lugna ner. Faktiskt..


Men det är svårt att veta hur det är bäst att agera i sådana här situationer. Det var säkert rätt av alla som stod och bara tittade på, att faktiskt inte komma fram, för då hade garanterat även de dragits in i det hela och gud vet hur det då hade slutat. Men att vakterna på ”Sugar” (klubben...) inte kunde göra något!!!! Till och med de stod och bara iakttog!!! :@

 

Hoppas ingen som läser detta någonsin behöver vara med om något liknande. Har det redan hänt vet jag nu hur man känner, vad man tänker. Det går inte riktigt att beskriva den där äckligt obehagliga känslan. Känslan att man inte kan göra något, utan bara måste se på..


Jag var ”slut som artist”, som pappa hade sagt, när jag kom hem.

Kan tro att detta bidrog lite till att jag inte vaknade imorse. Eller ’imorse’.. började ju vid lunch idag, men missade till och med det.. :( 

Punkt slut .
6:e juniHurra Hurra Hurra för oss..!

^

高庭艳 - Gao Ting Yan

 

Hej hejjj!!

 

Det här är min kinesiska vän 高庭艳 (Gao Ting Yan) som jag lärde känna häromdan!!

Jag fick ett sms av okänt nummer där en tjej undrade om hon kunde få intervjua mig om skillnader kinesisk kultur och svensk. Min första tanke var att ”Nä uh det har jag inte tid med!!” Sen tänkte jag att ”Äsch det är kul att träffa kineser plus att jag får öva kinesiska”. Så vi träffades efter skolan i torsdags. Hon är också student på Fudan och pluggar journalistik. Hennes engelska var som tur var inte så bra(!) så vi snackade typ bara kinesiska i nästan 3 timmar!! Så skön tjej!

Hon var avslappnad och bjöd på sig själv, hon ville veta om det fanns dialekter även i Sverige och om jag förstår varenda av dem. Många dialekter i Kina är ju inte ett dugg lika varandra och därmed helt omöjligt att förstå.


Hon undrade om slang, hur det är i svenska språket. För vissa förkortningar eller slang i engelskan förstår inte hon, men i kinesiskan finns inte direkt slang..man ändrar inte på ord på det viset, så hon var intresserad av att höra hur det var i svenskan. Jag lärde henne lite fraser och lite typiska slang i Stockholm, som kanske inte en del norrlänningar skulle förstå, hon härmade det jag sa och hade faktiskt mycket bra uttal!!

Vi babblade på och efter att ha snackat om Kina och Sverige ett tag pratade vi mer om vilka vi var och berättade om oss själva. Så kom vi in på sport och hon kunde berätta att hon är en simmare, sen sa hon (på engelska, ja) :


”Actually, I participated in the Olympic Games in Athens 2004.”


!!!!!!


och jag ba: "Whaaaaat!? NO WAY!? :O :D "


”Haha yeah, I represented China.”


!!!


Haha hallå liksom!! Här sitter jag i Shanghai o snackar om lilla Sverige med en kines, som varit med i OS!! Hur grymt är inte det. Cirka en miljon frågor kom upp i min hjärna och jag kunde inte sluta le och ville höra allt om invigningen, tävlingarna, personerna hon träffade. Allt verkade fantastiskt och så sa hon med ett stoort smile: ”I met Michael Phleps..!! I’m a biiiig fan!!”

Haha helt galet o vi bara babbla på ännu mer :) En rolig grej va att hon var längre än mig!! 173cm var hon tydligen! Det var första gången jag snackat med en hel-kines som var längre än mig. :)

 


Nu har jag just smockat i mig lite Mc Donald’s home delivery. Känner mig såå seg o trött, men samtidigt är det en liten del i mig som bara längtar efter att dansa till all grym musik som spelas just nu på klubbarna haha. Tror jag går ut på en promenad strax dock, och sen bara stannar hemma ikväll. Imorgon blir det event nämligen!!


Jag ska på brunch med Bri ( Australien) och Alice (Danmark) på Westin Hotel!!! Äntligen! Har längtat efter den där maten ända sedan dagen efter jag var där i januari med familjen haha! I-N-T-E  K-L-O-K-T vad god den maten är!! Wah, oändligt med mat, dryck, desserter, frukt m.m. Ojojoj. Så idag har jag fastat, så jag e superhungrig imorgon haha, tänkte att Donald’s-burgaren kunde va bra och töjja ut magsäcken sådär in i det sista. Hhaaha låter som värsta tjocksen men det är faktiskt såhär man måste göra innan en Westin-brunch. :)

Håll i hatten men 570Y kostar det. Mycket pengar, men även mycket mat. Haha :D

Bilder från brunchen senast vi var där. Här: Löjrom-baren, i ett is-bord.

 


RSS 2.0