tråkiga nyheter hemifrån..
även sådant bör få inlägg tillägnade sig..
det kommer att vara tomt utan er men ni finns alltid med oss.
ett Strömstad utan er kommer att vara annorlunda.. kan inte minnas hur små vi var första gången vi sprang över till er för att sen få glass! :)
kommer att sakna dina (halvgoda) superfina nybakade tårtor man fick levererat till verandan.. :)
och kommer att sakna din gräsklippares ljud från varje gång man passerade er.. :)
det lilla hjärtat ni gav mig i somras ligger på mitt nattduksbord här i mitt rum. tänker på er varje gång jag ser det.
må ni ha det bra tillsammans nu. det vet jag att ni har.
många kramar till paradiset.
:(


<3

Hipp hipp hurraa x 3 !!

Innan massa Thailand-inlägg måste jag gratta tre nissar som fyller år idag! :D
Tusen grattis till Louise, Tiffany och Kutscher som fyller 21 år idag!!
Hoppas att er dag blir underbar och festa galet ikväll! :D

Grattis grattis grattis!!!
<3




ps. Håller tummarna för att du får en dammsugare till nya lägenheten precis som du önskat dig. :)


Kramar till er alla!
^

Home sweet home! ...eller?


Efter 18 underbara dagar i Thailand är jag nu tillbaka i Shanghai.
Vilken resa det har varit! Oj vad mycket som har hänt och vad mycket jag har sett under den korta tiden! :)
Jag har faktiskt fört dagbok (för hand) varje dag, funderar på att skriva utdrag från den här, ett inlägg för varje dag i Thailand. Det blir såklart en del text men också massa bilder! Hoppas ni vill läsa. Det är massa kul, tycker i alla fall jag haha!
För ett par timmar sedan var jag i 30°C värme i linne, shorts och flipflop. Nu är jag helt plötsligt i 5-gradigt Shanghai där både dunjacka, halsduk och Uggs åkte på när jag skulle ut och handla lite till kylskåpet. Åh :(  Vill tillbaka!!


Thailändare är så goa; så ödmjuka, snälla och hjälpsamma! har jag märkt under den här resan. Blivit påmind om hur ohyfsade kineser faktiskt är. De ska va först in på tunnelbanan, tränga sig i köer, harklar och slemmar högt och nyser rätt ut i luften där antingen en person står eller på handtag på tunnelbanan. Usch! Haha jag vill inte vara tillbaka här just nu. Men men, det blir nog bättre ganska snart. Har redan sett massa nytt folk här på dormitoryt!
Var en kille i hissen som jag aldrig sett förut, frågade om han precis kommit hit. Det hade han o han verkade rätt nervös about it, Carlos från Mexiko var det. När vi sa våra namn: "Marlyn, Urike? Beautiful names!!” Så stängdes dörrarna haha.

Vi fick förresten en himla dålig välkomstpresent när vi kom in i lobbyn. En man kommer fram och berättar att det blivit lite ändringar inför den här terminen. Nämligen att nu ska alla i Internationella studenternas dorm betala för elen! Åh... Så nu har vi begränsat med AC, varmvatten och ljusslinge-piff!! Ett kort är laddat med en viss summa varje månad och när det går ut så - puff- slutar elen fungera i rummet och vi måste ladda på pengar.. Hur ska detta gå... Och vi som är full scholarship borde verkligen inte behöva betala tycker jag..!
Vårt rum verkar heller inte vilja bli varmt nu, så nu sitter jag här i halsduk och filt omkring mig och fryser.. igen.
Nä tack ska värme ha! Det blir man allt lycklig av! :)


Aja, skönt på ett sätt att bara vara hemma, ha sitt eget rum och sina egna prylar. Längtar efter att packa upp allt jag shoppat! :D
Sov inget inatt då planet skulle gå 01.20 men blev framflyttat till 02.50. Så nu ska jag ta o blunda lite.

Hoppas ni e sugna på att läsa om resan? :)

Kramar!

Thailand dao le!

Hey alla!

Vill bara saga att allt gick bra och jag ar nu i Thailand, i Bangkok. Ooh sa varmt och skont det ar har, och alla thailandare- sa himla snalla och vanliga och glada mot en! Jag gick runt i omradet dar jag bor just nu, ikvall, och folk som bara gick forbi sa liksom hejhej! och log stort, fast jag sjalv knappt sett dem haha! Oh :) Ar sa glad over att va har nu, man va ju lagom nervos innan att resa helt sjalv till nagot man inte har en aning om hur det ar..och flygradd ar man till raga pa det.

Aja maste logga ut nu fran datorn jag hyrde.

KRAMAR till alla!

Kanin, kanin kaninte sluta le!

 

Gott nytt år!!

Måste bara berätta lite om nåyrsafton,  den kinesiska ja. :)

 

Det har smällt här i stan den senaste veckan nu. På nyårsaftons-dagen (?) hörde man smällar var man än befann sig i Shanghai. Det vet jag för jag åkte runt en jäkla massa under dagen, varför orkar jag inte berätta haha! Hur som helst, det smällde värre än hemma en dag som denna. Redan vid 6 såg man stora fina fyrverkerier på himmelen sen vid 12-slaget preciis överallt! Stora feta fyrverkerier. Vilken pyroteknik dom kan, kineserna haha.

 


Under dagen när jag var ute och gick. Mycket sånt här överallt på gatorna. Rester från brända ”pengar” och ”orm-smällare”. (Ja, Kineser köper fakepengar, ofta av valutor som 8 ooo ooo Yuan för att sedan bränna dessa. Det ska visst ge tur och lycka.)

 

De här schyssta Ceievn Kvain-kallingarna fann jag i en liten affär haha!



Största Cola man har sett till billigaste priset man sett, på Walmart under Kanin-tider! :)

 

På kvällen var vi hemma i Tillamans lägenhet  där vi åt middag och kollade på Galan som går varje år på nyårsafton här. Det galan kallar jag underhållning!! På gott och ont haha... Googla på det om ni vill veta vad jag snackar om.

Vid 12 stod vi inomhus och tittade ut. Det var bland det värsta jag vart med om i fyrverkeriväg. Inte bara att det var vackert på himmelen utan det var liksom inte med någon finess. Det stod gubbar längs med de små gatorna inne på området där Jonas bor och avfyrade åt alla håll! Hemma brukar man ju gå ut hela familjen vid 12-slaget och göra det hela till en fin sammanstrålning medans det (oftast) är männen som sköter fyrverkerierna. Här var det så, fast minus -familjen- haha. Ensamma män med en cig g i munnen ett par meter ifrån varandra fyrade av raket på raket och de kollade in ens upp sedan hahah. De vände ryggen till och tände en ny cigarett, kolla sms eller annat  i våra ögon oväsentligt!

 

Försöker visa här med min fot hur stor 'tårtan' är. Gigantisk!!


 

Ulrika va lite rädd och förstår inte tjusningen i smällare och fyrverkerier, så vida hon inte e 'lite varm i kroppen' haha men jag o Jonas bara hoppa o skrek och skratta, tror det var mest av lycka haha men något rädd var man allt trots att vi stod på 3e våningen bakom fönster. Stängda made-in-china-fönster höll heller inte krutdoften borta, ah jag älskar den lukten haha men då vi fick för oss att öppna fönstret kändes det som att ögonen blev till russin och halsen blev alldeles torr.

Man kunde inte göra annat än att skratta under hela tiden då de ladda upp de största 'tårtorna' man sett varpå meterlånga 'ormar' som smattrade oavbrutet och gav ifrån sig ett stort sken. Ca.15 minuter in på det nya året gick vi ut. Fyrverkerierna i vårt område hade lugnat ner sig lite med vart man än vände sig kunde man en bit bort se dem.

 


Den här är så rolig tycker jag! Haha, helt smutsig luft, en glad Jonas och jordens fyrverkeri i bakgrunden!!


Ah det var roligt att få uppleva två stycken nyår. Som även var mycket olika varandra :)

 

 

Nu ska jag strax lämna Starbucks och därmed Internet. Sen åker jag till Thailand imorgon!! Så hej då så länge, jag kommer inte att ta med mig min dator så får se om det kommer bli nåt bloggande över huvudtaget..

 

Läs och kommentera vettja så har jag nåt skoj att komma hem till sen! :D

 

KRAMAR! <3

 

 


泰国 - Taiguo-Thailand

Japp, jag ska äntligen få ut och resa!
Ville bara bort, bort, bort från denna för tillfället ödelagda stad. Så jag bokade en flygbiljett Shanghai-Bangkok den 5/2. Så japp på lördag åker jag!! :D
Ulrika har några vänner som kommer hit den här helgen så hon guidar dem och åker sedan till 泰国 och mig!

Ska bli så himla skoj att ta sig dit på egen hand!! Haha, på riktigt. Irra runt på flygplatser och terminaler och läsa skyltar tills ögonen går i kors. Jag kommer va rå-nervös när det väl e dags!! Men jag ser fram emot det! Lite äventyr, lite omväxling. Bort från denna storstad (Som för övrigt börjar få varmare väder. Dock inte riiiktigt lika varmt som Thailands 30°C) ;)

I Bangkok stannar jag en natt för att nästa dag ta mig till provinsen Rayong där jag från fiskebyn Ban Phe tar båt ut till den lovely ön Koh Samet!

Jag kan knappt fatta att det är jag som ska uppleva ovanstående. Jag har aldrig varit i Thailand och vet ni, detta kommer att vara första gången i mitt liv jag reser alldeles själv utomlands. Det ni! Gissa om detta är stort för mig haha :)

Kan heller inte minnas senaste gången jag låg och solade på en strand utomlands.. oh jag känner att jag är värd detta just nu. En gott nytt år-present till mig från mig (och ma&pa) :)


Soluppgång på Koh Samet (bild fr. Google)
Har precis bokat hotellet jag sover över på i Bangkok. Vilken djungel! Hur mycket som helst att välja mellan. Jag ville bara ha nåt som var smidigt att ta sig till och till ett bra pris, det är ju endast en natt!
Så fann jag The Cottage Suvarnabhumi (svåruttalat ja.)! Superfint fräscht verkar det vara, alldeles nyöppnat.
Transport till och från flygplatsen ingår, kändes bra då jag ändå ska åka förbi flygplatsen för att komma till Rayong!
Kalas!! Jag är taggad!

Hotellet! (bild fr. Google)


Imorn ska jag försöka hitta nåt hotell att bo på på ön!! Kan ju va bra att ha nåt boende där också.....
Äh det kommer bli bra! :)
Känner att jag och Ulrika måste testa att bo i Bungalow en natt! Läste en sån fin rad en kille som bott där skrivit så jag blev helt sugen på att göra det jag med. Vakna upp 30 sekunder från en Thailändsk strand gör man ju inte varje dag!


Det kommer att bli en fantastisk resa är jag säker på och det känns riktigt bra att jag efter ett par dagar själv får uppleva den med Ulrika!
<3

新年快乐, igen!

Ja gott nytt år, igen!!  Nu är det kaniiin! Som jag har väntat! ;)

Igår var det nyårsafton här och jag har då aldrig varit med om sådan pyroteknik en nyårsafton sedan milleniumskiftet! Berättar mer imorgon och visar bilder då jag inte har några på Ulrikas dator som jag bloggar ifrån nu. :)

Åh vad kul det var att få en till nyårsafton här haha! Det skulle man alltid få, två aftnar om året när man firar in ett nytt år..! :D


Kramar!
^

Äntligen!

Bild fr. Google

 




<3


Världen är allt liten, så även Internet.

Är inte det här ganska galet:
Jag fick igår en kommentar på ett av mina första inlägg här på bloggen.




Haha sjukt bra! Jag och mandariner alltså! ;)

Tack för din kommentar! Vi har lite kontakt nu, så hoppas jag du får vara med i år igen, vinna detta stipendium och sen få äran att få vara med om det jag är med om just nu :)


För er som inte redan har gjort det, läs det här inlägget för att få reda på hur det kommer sig att jag är här! Det är ett långt men skoj inlägg! :D


^

Weekend Wars - MGMT





Så var det februari!

Inte klokt vad tiden går fort!  Ni där hemma tycker säkert också att de senaste månaderna bara sprungit iväg men jag tror ärligt talat att tiden går fortare i Kina! Ena sekunden är det morgon och sen vare kväll! Söndag igen men plötsligt var det fredag och helg igen! Så känns det hela tiden. Nästan lite skrämmande, ibland får jag för mig att tiden bara går och jag fått inget gjort..men faktum är nog att jag gör saker precis hela tiden så man knappt hinner fundera över det och så vips går har tiden gått.

Massa har hänt och jag vill berätta och visa för er, det är så många som visar intresse och verkligen vill veta hur jag har det. Det blir jag så glad över så då är det klart jag vill blogga om det och får dåligt samvete om jag inte gör det.



 

Vi var på IKEA häromdan, aaah long time no see! :) Egentligen åkte vi bara dit för att äta middag haha men vi tog en runda för att se om det kanske var nåt man verkligen behövde ändå. Fann då sånna där klämmor man sätter runt påsar för att försluta dem! Perfekt för alla påsar med ingredienser jag har till min müsli och sång är omöjliga att hitta någon annanstans, jag har letat! Härligt, Ingvar kan man alltid lita på! ;)

Blev iaf en massa gott till middag; tunnbrörulle med skagen, spaghetti bolognaise, sallad! Sen e man ju numera IKEA Family-medlem och får gratis kaffe på maten! ;)

 

 

 

Oh måste visa vad jag gjorde i förrgår! Jag pysslade lite haha. När jag var på min nya favorit-market handlade jag en massa fint. Mycket av det ska jag nu skicka hem  men en rätt onödig men billig sak var "Plush Deco Stickers" ! Köpte askar för ett tag sen att försvara massa smågrejer i, mönstret e fint men tycker det börjar bli lite tråkigt så ville testa att sätta på nått nytt haha! Se så fint det blev! :p Älskar sånt här som man bara tillåter sig göra i Kina- Klistra på luddigt lilasvart leopardtyp på en tidigare fin burk haha!


Före..


..Tada! Efter!


 

I söndags var det party här på dorm! Haha, de som arbetar på liuxuesheng sushe internationella studenternas dormitory ställde till med nyårs-kalas! Fanns flera stationer där man fick prova på att göra dumpningar av alla dess slag! Det va kul, något jag aldrig gjort förut. Sen åkte de in i ugnen och man fick äta av allt vi åstadkommit! Mums!

Något som är typiskt för det kinesiska nyåret är att man hänger upp massa "vimplar" med gåtor på som man ska försöka lösa. Här hängde de på linor längs med hela rummet och man kunde vinna priser om man kom på rätt lösning!

 

Trots att de flesta på dorm är bortresta just nu kom det rätt många, dock inte så många vi kände.. Kändes så konstigt, sist det var en sån här tillställning i loben kände man igen i stort sett varenda ansikte. Känns bra att veta att många kommer tillbaka efter lovet, att det inte kommer fortsätta va såhär "öde" här. En kompis som är i hans land just nu sa till mig häromdan "I heard the dormitory has become a ghost building!" Haha det stämmer banne mig.

 


Drickabordet; juice, läsk, te, mjölkte och självklart bjuds det på 啤酒 / pijiu / öl!

 

Egentligen skulle jag säga att hela Shanghai förändrats. Jag har aldrig varit med om en sådan tydlig förändring i en stad inför en högtid! Hemma kan man märka att det är färre på stan under sommaren så folk åker utomlands eller till sina landställen. Men på nätterna är det ju lika lite liv på gatorna året runt. Här däremot, är det ett sorts liv på dagen och ett på natten. Men nu, på gatorna inne i city är det färre, affärer och kaféer som tidigare haft öppet till 23-tiden varje dag i veckan är nu igenbommade! Streetfood-vagnarna som man kan se lite överallt i Shanghai syns nu knappt till! Det är verkligen konstigt det här, men så himla balt ändå på något vis! :D Är så glad för alla kinesers skull som får återvända till sina hemstäder och familjer!

 

Ciaoo!

^

 


RSS 2.0