The Dorm!

Detta blir långt, finns mycket att berätta!

31/8-2010

Idag har varit en lång dag! Efter Starbucks hoppade vi in i en taxi, till Fudan. Resan tog lite drygt 30 min och kostade 60 spänn, här är framkörningsavgiften 12:- sen ökar det med 2:- i taget. Lite skönare än de 49 + 10 hemma!

När chauffören stannar så har han kört till skolområdet och inte till dormitoryt!! Det innebar en promenad på typ 2 km med en 30kg tung resväska i 35°C, ca 90% luftfuktighet! Uh! Vi fick hjälp av nån vakt där som ledde oss hela vägen haha, måste sett rätt kul ut.

 

Svettiga var vi och fick lämna in papper och pass till receptionen där vi fick fylla i och skriva på papper.  Min rumskamrat blev en bra, snäll, skön tjej precis som jag ville. Det blev faktiskt Ulrika :o  Vi fick bo med varandra! Först kollade vi bara på varandra med öppen mun och sa inget. Ingen av oss visste om det var bra eller inte. Som vi har gått och oroat oss och faktiskt funderat på om det kanske skulle bli så att vi två fick bo med varann. Jag visste inte vad som skulle bli bäst, finns ju både för- och nackdelar med det. Men just i den sekunden kände jag mig nog  ganska lättad. Man kan nu slappna av på ett helt annat sätt hela tiden. Ulrika sa: ”...Men, det var kanske meningen ändå. Det skulle bli såhär!!”  Haha, vi började direkt planera hur fint vårt rum skulle bli med massa fint piff från IKEA!

 

Så upp på rummet och på vägen fick var sin stor svart sopsäck (som vi båda först trodde var sopor och inte fattade varför kineserna skrek åt oss att ta med oss dem) med täcke, kudde, lakan och termos. Termosen var ju inget att hänga i granen så den lämnade vi direkt tillbaka.

Rummet var fint! Verkligen! Jag hade ju en skapat en bild av hur rummet kommer va, litet, enkelt med kakelgolv och svarta hårstrån överallt x( Men inget av det stämde :D

Kolla bilderna, det var bra rum ju! Ae jag kände mig så lycklig just då. 10 minuter tidigare stod jag nere vid registration och darrade av nervositet. Kunde ju knappt skriva på pappret :s Nu kändes allt helt plötsligt så himla bra. Det här har varit vårt äventyr från början, blir nog kanon om vi fortsätter tillsammans! :)

 

Fram med Macen och på med Oskar Linnros och packa upp! Sen skriva inköpslista!!

 

Helt ok badrum med stoor spegel och stor bänk.


Ullan på vår balkong, inte bästa utsikten men ändå :)


Våra fina fräscha temosar! + svenska pepparkakor att fira med!


Snabbt fick vi det något bättre genom att bädda med våra nya fina lakan + göra fint i hyllan :)


:D

(NK-te uppe till höger)


Sen bar det som sagt av till IKEA för att köpa piff i form av sängöverkast, fin kudde, soptunnor, fotoramar, förvaringlådor, blommor, tavla, lampor, nytt duschdrapperi, badrumsmatta och badrumsförvaring, garderobsförvaring, ljus m.m!!

Kvittot blev ganska långt men det är det banne mig värt, ett år ska vi bo här och man vill känna att man har ett skönt hem, där man trivs!

Spana hur snyggt det är nu!! :D

 

Ulrikas

 

Mitt!



Badrummet med bra förvaringskorgar + nytt duschdraperi!



Min garderob blev fin med såndär bra förvaringsgrej! Behövs bara lite fler galgar :)



Ulrikas tavla! :p



Våra blommor och ljus!


:) ska bara köpa värmeljus också


Vi kände att vi var tvungna att fira igen så vi stack ner till shoppen här dorm-huset och köpte varsin Bacardi Breezer :D Ja- det finns alkohol där, galet. allt från lättöl till vodka och whiskey.


Louise, du sitter i en ram! :D



Som sagt hann vi inte fixa internet idag, antagligen imorn. Finns två olika alternativ, antingen 6mån med halvfart för 279:- eller 6mån med dubbel så snabb uppkoppling för 399:-.  Får nog bli det sistnämnda, finns ju inget värre än segt internet!! Och eftersom stipendiet ger oss boende för ett år gratis, skolmaterial gratis och en viss summa varje månad, kan man ju lägga en slant på internet. Internet och piff :)

 

Idag åker Anton och Sebastian!! Lycka tilllll!!! Ses i december i Shanghai!! :D


 

Ajuste, sen köpte vi även ett kylskåp på skolan till rummet, 150 spänn var för ett år. Bra!

Och.. enda dåliga med rummet är väl sängen, ligger i den nu och skriver och får träsmak i baaken ;( Så hård!!

 

Kram till alla där hemma!



^

 


Kommentarer
Postat av: mammapappa

ÅH,äntligen, toppen med internet! Fantastiskt att du orkade skriva allt det som Du skrev. Vi hade högläsning här på 77:an.

Men vad fint Ni har fått det!!!Om det nu bara är sängen som är dum får ni väl ta en sväng till,till IKEA och köpa varsin madrass.Vi tycker det är jättekul att just Ni fick dela rum.Den som är sur får väl ta en sväng ut på balkongen för att sedan komma in igen -med ett :)

Nu ska vi äta middag.Efter träningen idag stod vi och pratade med en gammal kompis och vem tror ni kom då? Jo, mamma Karin! KRAMAR I MASSOR,mamma&pappa

2010-09-01 @ 19:58:40
Postat av: Pappa

VILKET FINT RUM NI FIXAT TILL!!! Och vad duktiga ni varit som fixat alla skolformalia och allt piff! Och VAD Skönt att ni är igång med skrivandet igen. Kändes väldigt tomt utan! Längtar efter att få se cykeln. Bra med affären och restaurangen så nära. Om sängarna är hårda är det väl bara att ta ytterligare en sväng till IKEA och köpa en extra madrass. Kanske det finns thé-kula där? Kramar i massor från Pappa.

2010-09-01 @ 20:06:25
Postat av: Hanna

BIG Love på att drömfångarna sitter uppe! Följer er ladies!

2010-09-01 @ 23:10:20
URL: http://ignitoon.blogg.se/
Postat av: Vivian

Vaaa fint ert rum ser ut!! Ser nästan finare än vad jag minns!! de kanske finade till det under sommarn? nu fick ni ju dela rum, ha!! ni har gjort ett bra jobb med inredningen, ser verkligen fint ut!! ser att ni hamnade på sydsidan, yes!! de har även målat om kinesernas dorm blått ser jag på bilderna. vilken våning e ni på förresten??

kram

2010-09-02 @ 01:09:02
Postat av: Louise

Vad fint det är,ser himla mysigt ut :) ooh vad fint med ramen :D

PÖSS! :P

2010-09-04 @ 22:50:36
URL: http://luslouise.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh :D Tack för allt beröm för vårt uppiffade rum!

Nu efter ett tag har man vant sig vid de hårda sängarna men det känns ju fortfarande som att man skaver lite på höftbenet när man ligger på sidan.. :S får kanske bli en madrass-shopping snart ändå. :)



Ja kanske finade de till det under sommaren men jag vet inte, ser ut som att det sett ut såhär ett tag. Ja doktorandernas hus har blivit blå, fint! Vi bor på 5e. Var bodde du?



KRAM till alla

2010-09-05 @ 07:05:28
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0