hai keyi!

Hej hej!
Nu tänkte jag försöka sammanfatta vad som hänt den senaste tiden. Först måste jag bara säga tack till Petter för sköna musiktips!! Perfekt, min plugg/soft-playlist blir längre och längre. Fler tips!! :)



Hm kommer knappt ihåg när sista gången jag skrev var så var tvungen att kika på bloggen :)
I fredags efter skolan hade jag jättekul! Då bjöd JiHyun i min klass från Korea, med mig, Tobi och Rodolfo till en restaurang inne i Pudong. JiHyun är typ 35 år, gift och har en dotter och är supergullig mot en. Hon bor inne i Pudong (centrala Shanghai precis vid allt nybygge, Pearl Tower och Financial Center m.m.) och ville så gärna visa oss runt lite. Så 20 min efter vi slutat hämtade hennes personal driver upp oss utanför dorm och körde in oss till stan. Vi gick till en tysk restaurang, Paulana, med ruskigt fin utsikt över Puxing! Tobi var extra glad då det stod på hans språk i menyn ;) JiHyun ville bjuda oss på hela kalaset.. "I invited you to this so I pay!!" Sen hängde vi med henne till hennes 6åriga dotters skola. Hon går på en fin internationell förskola i centrala Shanghai så det var barn från hela världen där och alla talade perfekt engelska :)
Efter det stod chauffören utanför och väntade på oss så körde han oss till Starbucks där vi satt på en terass i solen och smuttade Frappe ;) Sen vandrade vi runt inne i Shanghai och upptäckte nya platser. Century park ska vara Shanghais största park, 10Y i inträde. Måste dit nån gång!

Det har för övrigt börjat bli riktigt skönt väder här nu! Riktigt sommarväder som man vill ha, haha. Solen ligger på varje dag och det är varmt och skönt (lite för svettigt ibland, dock är det ju så för alla då) och man kan få lite bränna! :D Inte så jättefuktigt längre!


Som många kanske har läst på Ulrikas blogg så blev det inte den där japanska restaurangen i fredags då amerikanerna vi skulle gått med var sjuka. Istället drog vi till Helens, ett hak bara 5 minuter från dorm! Riktigt trevlig lokal med bra priser och skön musik. Folket va skönt, mest liuxuesheng - utländska studenter som även bor på dorm så många kände man igen! Det var lätt att börja snacka med folk och en kille snackade jag massa med, Joonas från Finland. Han kunde svenska bra och var på ungefär samma nivå som jag i kinesiska. Så vi satt där och snackade både svenska, engelska och kinesiska med varandra. Haha :) Hai keyi {haj kö-i} är mitt favorituttryck utan tvekan, betyder typ "jo visst" "absolut" "det går bra" så det kan man använda mest hela tiden, om man så förstår eller inte förstår vad man snackar om. :D

Dock var det väldigt rökigt på Helen's, aldrig fått den känslan, att det sved så mycket i ögonen att man knappt kunde titta längre..på grund av att alla rökte. Skit. Så vi drog efter en öl tillsammans med Hiro och Yohei. Först landade vi på G+ där det var technokväll, där stötte vi även på Joonas och lite andra från Helen's lite senare. Men vi ville byta ut technon mot Lady Gaga och Katy Perry så vi drog till M2 som vi hört ska vara bra. Riktigt ball lokal men det verkade va samma DJ som på G+.. lika mycket techno där :( Alla blev på lite purket humör och vi åkte hem till slut haha.

Först försökte vi få tag på taxi så hitta vi den här. Kineser ser verkligen till att vila så mycket de kan var de än är. Ska fota bänkarna i parkerna här, inte en enda ledig för det ligger en kines och sover på varje. Alltid!!

Till slut fick vi en och jag fick prova Yoheis fina mössa haha.

På G+ när det plötsligt kom eld runt hela baren och bartendern började jonglera med 4 brinnande flaskor!!
Sen går en kille upp på baren och börjar välja ut vissa i "publiken" som får sig en liten klunk! Haha, utelivet här är så olikt Sverige det bara kan bli! Och inga inträden! I like! :)




Lördagen var riktigt kul den med! Kl.12 stod tre bussar och plockade upp oss stipendiater och körde oss in till Pudong. Först var vi på Shanghai Science & Technology museum. Vi såg en 3D film på Cosmonova-liknande ställe, sen gick vi runt där inne. Med uppbyggna regnskogar med gigantiska plastormar som kunde öppna och stänga munnen, robot-world-rum m.m passade nog stället ändå bäst för småbarn.
Efter detta hade vi lite free time för egen sightseeing sen bar det av till Shanghai Oriental Pearl Tower! Jag har ju varit där en gång förut men det var när det var ljust ute, nu fick jag uppleva ett mörklagt Shanghai från ca. 300m höjd! :)
I bussen möttes vi av Playboy-klädsel!

Sunny delar ut en 20lapp till var elev som lunchpeng haha. Sen fick vi även var sin biljett till Expo!! :O :D


På väg!


På museet! Kalas haha, regnskog!


Haha // Och jag fick se en såndär äcklig klonad mus med innopererat människoöra!

Ut från museet och 'in till stan'!


Ball Applebutik där ingången är precis i mitten av ett runt torg. Petter, här borde du jobba! :D Ipad har just släppts här så det är kö runt hela grejen för att få komma in.


Super Brand Hall. Här finns allt. 4 våningar med "gator" till korridorer. Så himla stort, kändes som att gå runt inne i city i Stockholm. Fast inomhus. :)



Jag gillar alla asiaters olika fotoposar:




Solen började gå ner och det blev dags för Pearl Tower time!
För övrigt; huset som ni ser håller på att byggas är tänkt att bli nästa högsta byggnad i Shanghai. Det ska bli högre än Financial Tower ("Handtaget")!


Byggnaden i mitten är ett mycket fint hotell upptäckte vi idag när vi såg bilder inifrån i en tidning!


I hissen på väg upp!! Liknar bilden en annan på den här bloggen kanske? ^^
Japp, min header är en bild härifrån 2008!


Inte högst upp, men fin utsikt ändå. En av de röda lamporna som man ser lyser på TVtornet typ var man än befinner sig. De gröna prickarna ni ser där nere är den upplysta allén som leder till 'handtaget'.

Båtarna har massa lampor så det ser fint ut på vattnet.
Ryssen som jag aldrig kommer ihåg namnet på som bara dyker upp överallt. T.ex. när vi tog den här bilden haha.





Cool rund "bro" som inte fanns här för två år sen..där borta till vänster ser man Apple-butiken, fortfarande kö!


Se, Marcel, armbandet alltid på!! :)









Någon som orkade läsa igenom hela inlägget? ^^



^



Kommentarer
Postat av: Marie

Jag gjorde, allt ser så jävla ballt ut, vill också se!

2010-09-20 @ 13:55:27
URL: http://mawar.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag läste igenom hela! Det är så kul att läsa din blogg Avve :D Du verkar ha det himla bra! Och jättefina bilder!

2010-09-20 @ 21:32:32
Postat av: Vivian

I did!! :P Det e verkligen fina bilder du tagit!! 我很喜欢!! nattutsikten i shanghai is so beautiiiiiiful!!!

kram

2010-09-21 @ 01:09:04
Postat av: Oliver

Jag kollade pa bilderna och hoppade till slutet.

2010-09-21 @ 17:02:00
Postat av: Annika

Ååååh!! Nu var första gången jag insåg hur mycket jag faktiskt saknar dig!! Jag sitter i mitt rum och lyssnar på "Det vackraste jag vet" och gråter... Det känns jättekonstigt att vi inte träffas varje dag och jag saknar dig hur mycket som helst! Jag vill att du ska komma hem! Fast jag är såklart glad för din skull eftersom du får uppleva så himla mycket coolt. Nä nu får jag sluta böla! Fast det går inte... Jaja. Vi ses väl snart iaf. PöööözzZZzzz

2010-09-21 @ 17:53:52
Postat av: Anonym

hey hey !!! I'll put the link to ur blog on mine ahah I really like ur pictures O_o ! Don't stop photography :D !!! A JIA BAN forever !

2010-09-22 @ 08:23:01
Postat av: Anton

Läste allt ;) har gratis wi-fi på vårt hotel i Kambodja så kan sitta och läsa med iphonen :) vi kom hit igår, va i kuala lumpur några dar innan, också många höga byggnader men inte riktigt lika snyggt och ballt som det ser ut att va i SH.. Ska bli kul att se :D puss

2010-09-24 @ 12:32:09

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0