jag blir galen.

 

Mycket är annorlunda i Kina. Mycket skiljer sig aningen från hur det är i väst. Det mesta ser man mest som något kul och annorlunda och accepterar det och anpassar sig till det. Men en sak förstår jag inte- de har blockat facebook!! Omöjligt att komma in på sidan. Det finns olika program man kan ladda ned för att genom dem gå in på facebook, men då måste man betala för ett himla account. Jag tänker väl inte börja betala massa för att få hänga på fejjan!! :( Jag bli galen. Kalla mig desperat men jag saknar facebook..


Kommentarer
Postat av: Marie

Åhh nej, det tänkte jag inte på....så här kommer mitt medelande som jag skrev till dig igår (alltså dagen efter att ni åkte):

" Åhh världens deppigaste dag har jag haft idag, saknar dig och nu förstår jag påriktigt att vi inte ska ses på ett helt år :( Men jag har läst din blogg och det ser asballt ut!!! Jag ska göra allt jag kan fär att kunna komma och hälsa på! puss ♥"

2010-08-26 @ 20:40:42
Postat av: Skalman

Inte för att jag är ngn expert, men om ni inte redan testat så finns det ju proxy-servrar man kan ansluta via.. typ hidemyass.com t.ex. Har inte gjort det själv men värt ett försök iaf. Fördelen är att du slipper betala :)

2010-08-26 @ 22:43:51
Postat av: Vivian

Det fixar sig säkert, don't worry! I värsta fall får du vänta till skolan börjat! Fråga andra utbytesstudenter, de vet säkert!!

2010-08-27 @ 12:35:12
Postat av: Tiffany

Ne, vad dåligt, hoppas det ordnar sig snart! :D

2010-08-27 @ 12:43:56
URL: http://tiffanysmoment.blogg.se/
Postat av: marie

Hej mammas lilla Malin:) ja det där med fejan kommer ju att lösa sig, ta det lugnt!Jasså redan IKEA, VAD ska Ni handla där? Lakan å handukar eller MAAAT?? Går det Gratis bussar ToR även i Shanghai??

Kommer ni åka ut till Fudan å kolla läget? Har ni shoppat något än?Funkar klädvalet eller är det för varmt, för tätt? Själva har vi nya kreationer ala Malin every day here i "sviden":)^.^ tjing tjong <3

2010-08-27 @ 12:45:58
Postat av: Malin

Marie: Åh :) Så gulligt av dig! Jag vet, samma här, nu börjar man på riktigt förstå hur länge det ändå är man kommer vara borta från alla, men som alla andra säger- tiden kommer att gå jättefort! och det tror jag på :)



Skalman: Det var en fin domän men den funkade inte.. vi har provat två andra tidigare men de verkar alla vara spärrade!! Himla kineser!



Tiff och Viv: Jag hoppas också det!! De andra studenterna är vårt sista hopp ;)



Mamma: Vi ska försöka åka ut till Fudan snart! Kläderna jag har funkar absolut, man vänjer sig liksom vid det fuktiga klimatet, men jag valde bra. Saknar inte direkt jeansen ;) Braaa, härligt att ni får användning av allt haha! Ching chong! <3

2010-08-28 @ 08:18:32
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/
Postat av: Skalman

Meh, sämst jue! Fast å andra sidan kanske inte så konsigt, de är väl inte helt dumma.

Aja, verkar ju som att VPN-tunnel är enda alternativet, det finns gratisvarianter så man slipper betala. Vet dock inte hur bra det är och vilken hastighet man kan få osv.. men testa cyberghost http://download.cnet.com/CyberGhost-VPN/3000-2144_4-75145993.html . Det borde faktiskt funka.. har de blockat nerladdningssidan så kan jag ju skicka över installationsfilen via mail lr nåt, har den redan på datorn. Ladda ned, skapa ett gratisaccount, och sen är det förhoppningsvis bara att köra :P

2010-08-29 @ 14:41:39
Postat av: Malin

Hej igen!! Du, det där är länken till windows. Vet du hur man gör för att ladda ned till våra macar? :)

2010-08-29 @ 17:29:01
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/
Postat av: Malin

Gud vad snällt av dig att kolla upp åt oss!! :):)

2010-08-29 @ 17:52:15
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/
Postat av: Skalman

Åh nej.. Jag kan verkligen ingenting om mac D: D: Finns tyvärr ingen macversion av cyberghost, kanske av något motsvarande program men inte vad jag känner till som är gratis (å andra sidan sa jag just att jag inte kan någonting om mac så det är mycket möjligt att det finns, vet att "hotspot shield" finns för mac men osäker om det hjälper dig att komma förbi blocken, men kanske värt att testa!). Det bästa är nog som sagt att fråga nån facebookande kines! :)



Finns dock lite andra saker man kan testa, men tror verkligen inte att ngt av det kommer att fungera tyvärr..



1. testa att skriva in 69.63.189.34 istället för www.facebook.com (dock jättekonstigt om det skulle fungera :/)



2. Låt google ansluta till facebook (för google är väl inte blockat?) genom deras översättningsverktyg. Alltså, gå till googles språkverktyg och låt google översätta sidan. Altavistas bablefish finns ju också. Kan hända att ni lyckas komma till startsidan, men tveksamt om facebook låter er logga in. :(:( Dock kan det vara ett sätt att ansluta till ex. hidemyass.com och sen därifrån komma till facebook (kanske, har ingen aning :S :S)



3. Finns liknande sidor som hidemyass.com, kanske har de missat att blocka nån av dem.



http://www.proxy4free.com/list/webproxy_rating1.html

http://newproxysites.org/



Hittade bl.a. den här, tyckte att den hade passande namn :P http://proxy4facebook.com/. Till den kan man dessutom testa att skriva in "https" istället för "http" om den är blockad. alltså: https://proxy4facebook.com.



Men asså, vi är lite utanför mitt kunskapsområde, möjligt att jag är helt ute och cyklar. VPN-tunnel ska funka, så hittar ni en sån för mac som är gratis så ska ni köra på det :P Eller så köper ni varsin PC istället!

2010-08-29 @ 20:57:19
Postat av: Skalman

Oj vad långt det blev :S

2010-08-29 @ 20:58:13
Postat av: Malin

Hej Skalman!

Vi blev ju av med internet i ungefär samma veva som du skrev det ovan.. Men hotspotshield var det vi försökte med först- *funka inte. Inget av det andra fungerade, jo det man kan skriva in ist för Facebook.com gick men det gick inte alls att logga in.* ;(

2010-09-01 @ 17:41:39
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/
Postat av: Skalman

Asså gud.. aja, antar att du är lite trött på att försöka nu men jag blir helt galen på sånt här.. Jävla kommunister. DET SKA GÅ!!



TESTA!

http://tor.cybermirror.org/easy-download.html.en

(egentligen https://www.torproject.org/ men den är säkert blockad)



Vet att det fungerar, men ett ganska jobbigt program. Det blockar både det ena och det andra när det är aktivt (går dock att ändra med inställningar). Sen måste det köras med firefox, du använder säkert ngt annat(?)



Asså bara så du vet, det här handlar inte om facebook, det här är KRIG!

2010-09-02 @ 21:21:34

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0