Registration!

Okej, idag är jag nog mer nervös än någonsin.
Vi har nu checkat ut från hotellet och vid 2 ska vi vara vid Fudan för registration till International Students Dormitory.
Wooh hoppas hoppas jag kommer i samma rum med någon bra, social person. Inte nog med att jag är nervös över detta så upptäckte jag igår kväll när jag och Ulrika skulle fylla i lite papper att jag glömt Admission Notice i kopiatorn hemma i mitt rum!!! *#"%/&!! vad klantigt!!! Så nervositeten fördubblades därmed och jag orkar verkligen inte om detta skapar massa problem idag. :/

Just nu sitter jag på Starbucks med en Kafei Lade' och väntar på Ulrika. Hon har nämligen också fått ett problem- Det är någon kines som ringer till hennes mobil hela tiden!! Gång på gång på gång på gång därför vi stängde av hennes mobil inatt, så när vi vaknar och hon ska sätta på mobilen igen säger jag typ: "Tänk om det ringer så fort du satt på mobilen haha!" SÅ GÖR DET DET! Så nu är hon vid China Mobile och ska försöka byta nummer! Haha, lite kul är det men mest jobbigt :p




Och juste, Annika! Jag kände mig på lite ledsamt humör igår och kom då på att jag hade en present jag inte öppnat!! :D MATET!! yaay bästa! :) <3

Och Louise!! - Jag vet inte när, eller hur det gick till, men jag har lyckats få med mig din svarta stora favorit-ring till Kina!! :O :S Den låg i botten på min resväska. Fattar inte. Men iaf, jag ber om ursäkt för det och du ska få tillbaka den + 3 andra haha minst!, här är landet där allt sånt där görs. Lovar! :)  Grattis i efterskott på namnsdagen, måste ju nämnas på bloggen<3


^

Expo 2010 Shanghai China

Hej igen!
Idag var vi alltså på Expo, världsutställningen i Shanghai! Länder från hela världen deltar genom att ha sin egen paviljong där man presenterar sitt land, och vad som är typiskt för det, på olika sätt och i olika former.
Vi började med att hänga i den Asiatiska delen (finns även Europa-delen). Men då vi ganska snart upptäckte längderna på köerna in till varje paviljong funderade vi på att gå direkt till Europa. Dock kändes det tråkigt, vi ville ju se Kinas och japans! Vi gick en bit och kom till Saudiarabien.. Den som alla snackar om, den som är mest poppis, som jag jättegärna ville se!! Kön såg inte särskilt mycket längre ut än den till de tidigare men vi frågade ändå hur lång den beräknade kötiden skulle vara- FEM TIMMAR!!
Vi hann med lite Cambodja och Filippinerna sen drog vi till Europa!! No more Asia.

Det var väldigt kul att bara gå runt där och titta på alla tuffa byggnader, vissa var mindre avancerade medans andra var helt otroliga!! Måste faktiskt säga att av de vi såg (Cambodja, Filippinerna, Sverige, Monaco och Finland) var Sverige helt klart ballast!! Sjukt bra paviljong, alla rätt! :D Jag tycker att de lyckades få med det mesta som har med Sverige att göra. Kände mig riktigt stolt över vårt land :) Däremot var jag lite förvånad över att det inte höll till fler svenskar där..tror det var tre stycken av alla ca.30 som jobbade där. Lite trist, jag trodde att vi skulle få snacka lite svenska med folk :)
I övrigt var det förvånansvärt lite västerlänningar/vitingar på Expo-området!!! Nästan så det går att räkna på två händer! Konstigt..


Ni får se på bilderna, orkar inte skriva så mycket. Då expo-området är lika stort (om inte större) än hela Södermalm i Stockholm så gick man väldigt mycket och väldigt långt. Är ruskigt trött nu :)

Inatt är sista natten på hotellet :( Vi trivs så himal bra här. Det här hotellet kan jag verkligen rekommendera till er där hemma som tänkte komma och hälsa på! :)
Imorn bär det av till Fudan igen för registration sedan är det our next home! Nervöst!!

 

Bostadshus.


Ke kou ke le!


Haha! Första stoppet, innan själva området, fint!





Mitt nya fina halsband :)



Expo-passet! Man kunde köpa ett pass för 30:- så fick man en stämpel i varje paviljong man besökte :D Vacker bild jag tog nyss i webcamen.. :p



Saudiarabien!

Kina! Enormt hus, syns inte riktigt på bilden.

Cambodia! Haha..värdelös paviljong. Tog ca 3 min att gå igenom.

CP Food Pavilion :)


Äntligen såg vi Eurpoa! :D


..och Sverige!!

^

Expo2010 Shanghai China

Godmorgon världen! Idag är det Expo som gäller!!
Först tänkte vi hinna med att lämna in lite tvätt här på hotellet så det slipper vara det första vi gör på Fudan! Där lär det ju ta 2-3 dagar att få allt torrt. Vi såg igår att man hänger ut kläderna på balkongen på tork, men ute är det ju inte direkt torrt..snarare typ 80% humidity!!
Aja.

Vi orkade upp idag och åt frukost på hotellet! Hurra! Det är mums mat där. Nudlar, fisk, korv, melon, toast, grönsaker, juice m.m slank ner i min mage. Som sagt, här äter man liksom mat till frukost. Hoppade gröt, friterade grönsaker, köttgryta och lite till idag. :p

Vi hörs sen! :)

Kram

Tim 'Bonjour' släng dig i väggen det här kallar jag Louis Vuitton :D




^


trött dag.

Hej! Idag var en jobbig dag. uh. Det började med att vi råkade sova liite för länge idag med..så vi missade frukosten IGEN!! :( :( Blä jag vet inte varför det blir så för vi är verkligen inte uppe sent. Så kl. halv10 borde inte vara något problem att gå upp.
Hur som helst så gick U ner till vad vi kallar "brödboden", affären som säljer alla möjliga sorters bröd (allt ifrån fullkorn till ananasfralla till bacontäckt bröd till hela-måltids-bröd) och har öppet 24/7! :) Hon köpte lite frukostböd till oss så satt vi på rummet och åt och bestämde hur vi skulle lägga upp dagen.
Två mål fanns med: Ett besök på Fudan och ett besök på Carrefour!

Som sagt, alltid mycket folk i tunnelbanan, och här åker man antingen rulltrappa eller går upp. Man går inte i rulltrappan, som hemma! Folk står på både höger och vänster sida så man ska inte räkna med att få gå förbi nån. Här vill alla vara först.


Vi lyckades hitta vilken station vi skulle gå av vid för att komma till Fudan University (Hongkou Football Stadium) och väl där frågade jag en tjej i vår ålder vart åt Fudan ligger. Jag tänkte att hon bör ju kunna engelska eftersom hon ser ut att gå i skolan. Men trots min ganska simpla formulering: "Excuse me, Fudan University?" så förstod hon inte. Jag upprepade mig och hon snappade nog upp vad jag sa för hon tänkte lite sen beskrev hon noga vägen för oss.

Här finns det de trevliga/hjälpsamma kineserna och så de otrevliga/icke-hjälpsamma kineserna. De förstnämnda kommer gärna fram till en innan man ens hunnit fråga om hjälp, de vill verkligen hjälpa till. Den andra 'sorten' kollar inte på en när man säger "hello" eller "excuse me" utan mer snett ner i marken, de ler aldrig mot en, de skriker nåt högt på kinesiska och kollar bort! Förstår mig inte på dem..

Hur som helst, man märkte vid Hongkou Football Stadium att medelåldern hade sjunkit aningen. Det tyckte i alla fall jag. Här såg man ungdomar överallt, något jag reagerat på att man inte gör vid oss här i Jing An. Jag antog att det var för att Universitet ligger i närheten!

På bussen var det några som såg ut att vara i vår ålder och med varsin resväska, vi antog att de skulle till Fudan och registrera sig idag! Jag fick en konstig känsla inom mig, dels väcktes en viss nervositet men samtidigt kände jag att nu är jag på väg att börja på något nytt och helt annorlunda. Något som inte alla andra 19/20åringar i Sverige gör. Så har det ju varit förut, man har börjat högstadiet som alla andra, gymnasiet som alla andra. Nu ska jag börja plugga kinesiska på ett toppuniversitet i Kina!

Dock ändrades den där fantastiska känslan lite så fort vi kom in på Campus. Det var skitigt på marken överallt och byggnaderna kändes gamla. Vi som nu är inne på 3/4-stjärnigt hotell-standard blev något besvikna. Dock finns ju det nya området med de två höga tornen vilket var mycket fint och fräsch men resten kändes halvkul måste jag säga.

Däremot när vi kom bort till området med 'the dormitory for intenational students' var det lite finare och kändes lite bättre! * *phew!!* *

Efter detta äventyr bar det av till Zhongshan Road där vi hann med en lunch/middag på Ajisen Ramen och därpå lite Carrefour-shopping. Guuud vad jag är trött nu!! Ska kolla The Holiday med Ullan nu :) sen sova och imorn blir det inge försova sig igen!!!!

Nybygge i Hongkou.



På campus cyklade alla överallt! Måste fixa cykel sen :)




Här blir det mörkt här väldigt fort så när vi väl kom fram till vårt dormitory var det kolsvart men en bild lyckades jag få på vårt hus. fiiint..



Ajisen Ramen! Mums!!



Shoppinggallerian som Carrefour och Ajisen låg i.



Carre!



Jag skulle köpa block och upptäckte att jag hade några att välja mellan.. :)



Ris i lösvikt!




^


IKEA

Hej på er, långt inlägg idag!
Idag var det IKEA för hela slanten! Här är det så billigt att åka tunnelbana och buss så man grämer sig inte precis över att det inte går några gratisbussar, mamma. När man går ner i tunnelbanan ställer man sig vid en touchscreen och klickar sig fram till vilken station man vill till. Då står det vad det kostar och till IKEA blev det 4 yuan, alltså typ 4kr. !


Alltid såhär mycket folk på tunnelbaneperrongen. Och alla ska på tåget först!

Väl där kände vi att det var varmare i den delen av Shanghai än i Jing An, vid oss! Vi köpte vatten direkt, 1,30 kostar en 50cl-flaska :) Till rummet har vi köpt stora 1,5L-flaskor så att vi kan fylla på i våra små flaskor och hålla kallt i kylskåpet på rummet. Det finns massa olika märken på vatten, de flesta är kinesiska men så finns det även franska Evian t.ex. En sådan 1,5L-flaska kostar 26Y i affären, medans lika mycket kinesiskt vatten kostar 3Y !! Sådan prisskillnad alltså! Smakar precis samma :)

Hur som helst kom vi efter bara några minuter till Kamprads och resten av Sveriges stolthet, IKEA. Jag säger som Tillman och hans tjej på deras blogg; Kändes skönt att få se å, ä, ö. Svenska ord! Bilder på svenskar och all svensk mat som säljs! Tänk att man känner sådan längtan efter allt detta efter bara 3 dagar här på andra sidan jordklotet haha!

Reklam för Expo syns precis överallt, och inte har de hållt tillbaka någonstans utan de har verkligen gått all in för det här med Expo2010! :) Ska bli kul att få se utställningen med egna ögon.

Vad gör man inte för att skydda sig från solen :) Då det knappt blåser något här blev det aldrig riktigt vind i flaggorna men ni ser väl ändå att det är kinesiska + svenska flaggan! :)


På alla IKEA har de ju fina installationer på alla avdelningar; kök, vardagsrum och sovrum. vanligtvis betraktar man ju bara detta, gör kanske någon anteckning och går sedan vidare i varuhuset. Men inte här inte! Nej här sover kineserna i sängarna, sitter familjevis och kollar på tv i vardagsrummen och sätter sig och äter sin matsäck i köken!
Vi plockade på oss lite viktiga saker inför skol- och campusstart såsom lakan-set, handdukar, galgar, tros- och strumptorkare, väckarklocka(!) och så självklart lite svenskt godis! :D
Kineserna tycker även om svensk mat märkte vi! Matsalen var fullproppad och trots att det utöver den svenska maten säljs kinesisk plockmat väljer majoriteten den svenska! Med en svensk flagga i en av köttbullarna satte vi oss nöjda, glada och hungriga bland alla asiater och käkade.




Under eftermiddagen upptäckte vi området runt vårt hotell. Gatorna är låånga och ungefär affär är ett café, dessert-restaurang, brödbutik, juice store, godisaffär, cool drink store eller liknande. De finns överallt!! Både bra och dåligt.. ;) Ute är det ju så varmt så när man går runt ute vill man bara köpa nåt kallt fort fort! Men så när man är inne i en butik är det fläktar och AC som tusan så man istället börjar frysa..då blir man suger på något varmt istället! :)

Jag köpte ett par fina ballerinaskor ikväll också, här i Kina är det ingen som håller tillbaka utan alla vill sticka ut, så det fick bli ett par med lite strass och tjaffs, dom är hen haokan!! Det var världens bästa butik men riktigt snygga grejer med bra priser. Däremot hade en liten strass lossnat från en av skon så jag bad dem hämta ett annat par men då det var det sista exemplaret gick killen och hämtade samma sko fast i lila, plockade bort stenarna från den skon och satte fast dem på min istället haha! :p

Vi åt middag på en japansk restaurang Yokoshima, efter den mådde vi båda illa och gick och mådde ännu mer illa på hotellrummet. U känner sig fortfarande dålig :/ jag tror på att det är kycklingens fel!! Den smakade...fel.

Dagen avrundades på Starbucks som vi idag upptäckte bara ligger en minut från oss!! Caramel-frappe och gratis internetsurfande till kl.23 då de stänger. Nu blir det antagligen lite XOXO och sen soooova! Lång men skoj dag idag!

Oh juste!! Köpte även en ELLE i ett tidningsstånd, Septembernumret. Det var sån sjukt ball framsida så jag var bara tvungen att köpa, så när hon tar fram den är det den tjockaste tidningen jag nånsin sett och den vägde seriöst typ 3kg!!! Men den var så snygg och kostade endast 20spänn(!!) så jag var ju bara tvungen att köpa! Herregud hur ska jag få med mig allt till Fudan sen.. :)


Mingtian jian<3


Svenska ord, Svensk mat, Ulrika ser ut ett eget gosedjur!, Alarm(!!) viktigt!


Rogär! kBröö! :D


Även svensk vodka säljs på svenska IKEA..


När vi kom hem har hotellpersonalen hängt en tidningspåse med dagens tidning i på vår dörr!


Vi har gjort lite piffi på rummet!






PS. Glöm inte att kolla Ulrikas blogg för fler bilder och fler storys :)


^


good morning sunshine!

Drog just undan gardinen i vårt rum. Det är soligt ute och blå himmel! :D Dock innebär det ju antagligen en ännu varmare dag än tidigare dagar. Men det blir fint, vi har massa att uträtta idag! Bland annat polisen för att förlänga vårt visum till 1 år och IKEA! :D

Idag vaknade vi vid 9 som tänkt och vi åt frukost! Dock inte på rummet utan nere i frukostrestaurangen. Det var mat, god mat, men ja riktigt mat så som dim sum, köttgrytor, stekt broccoli och pasta.. och så korv, bacon, kinesisk gröt, melon, sallad m.m :)

Nu fixa och sen ut i hettan!!

So long!


^

jag blir galen.

 

Mycket är annorlunda i Kina. Mycket skiljer sig aningen från hur det är i väst. Det mesta ser man mest som något kul och annorlunda och accepterar det och anpassar sig till det. Men en sak förstår jag inte- de har blockat facebook!! Omöjligt att komma in på sidan. Det finns olika program man kan ladda ned för att genom dem gå in på facebook, men då måste man betala för ett himla account. Jag tänker väl inte börja betala massa för att få hänga på fejjan!! :( Jag bli galen. Kalla mig desperat men jag saknar facebook..


china mobile

Idag åt jag och Ulrika frukost klockan halv 6. Halv 6 på kvällen..!! Hahah.. något hände och vi verkade aldrig vilja vakna. Igår gick vi väl och la oss vid 00.30 och kollade ett avsnitt Gossip Girl. Efter det var vi supertrötta och stängde ner datorn och sov. I alla fall jag sov. Vid 3 ungefär petar U på mig tills jag vaknar och säger att hon inte kan sova, och känner lite hemlängtan.. :( Så jag sa åt henne att hoppas över till mig säng och att vi kan kolla lite mer Gossip så över med täcke och kuddar och så kollade vi två avsnitt! Sen sov vi gott och inte ett dugg trångt då våra sängar är typ 1,50 breda!
Hur som helst vaknade vi vid 16 och missade alltså frukosten på hotellet!! :O :( tusan också, det som skulle bli så bra. haha.. Så då gick vi runt på stan här nära vårt hotell i nån timme och köpte på oss lite olika frukost-liknande grejer; bröd, juice, milkshake.

Danish Hot Dog


Vi hann även fixa ett kinesiskt sim-kort till mobilen! Det var stämplar, kvitton, stämplar, kopior på passen och åter STÄMPEL STÄMPEL som gällde. Först skulle man välja om man ville att numret skulle börja med 136 eller 138. Sen fanns det sida på sida på sida med olika nummer man fick välja mellan. Inget kändes speciellt enkelt, men flera av en siffra. Så till slut valde jag 13611741637 :p
Snart ska jag sätta i det så hädanefter gäller inte mitt svenska nummer på ett år :)

Mitt sim-kort. Och se vem det är på bilden! ^^


Nu tänkte vi plugga lite kinesiska så får vi se om vi är hungriga om ett par timmar.. som sagt den här staden sover aldrig så ett ställe att äta på mitt i natten ska inte va några problem.
Nu kom de från hotellet med kakor och frukostbiljettter till imorn. Imorn tänkte vi äta frukost på morgonen! :)


^

Shanghai by night

Nihao!
Vi kom till slut iväg från hotellet lagom trötta och började gå längs Nanjing Road i jakt på middagsställe. Till slut frågar en kines om vi behöver hjälp med något (vi såg antagligen jättevilsna ut) så hon drar med oss in på nån bakgata och då hann man ju bli lite orolig haha men vi kom till slut till en restaurang. Alla andra gäster där var västerlänningar så vi förstod att det inte var första gången hon dragit med turister från stora gatan.. Maten var iaf väldigt god och de som har läst Ulrikas blogg (www.rikas.blogg.se) märkte väl att det inte var jordens fräschaste restaurang :)
Vi tog oss sen till The Bund och tittade på skylinen som är världskänd! Coolt och snyggt var det och jäättemycket folk i alla åldrar trots att kl. var 22 en onsdag.. :)


Sen blev det glass för att fira, på Häagen Dazs!

 

Gossip Girl nu! Godnatt! xoxo <3


<3

Åå haha Mamma!! :') Jag hittade just din lilla present i resväskan! Det var verkligen alla dina finaste klistermärken. och bilden på mini-marie 6 år gammal!<3
Puss :*
Nu har jag och U sovit i flera timmar..känns bättre nu i kropp och knopp :)
Vid 6 skulle det kommit hit någon kines med frukost-biljetter (inte frukost-baguetter som jag trodde ulrika sa först) men de har inte kommit än..

Ooh nu är det massa fina upplysta skyskrapor här runtom oss när man tittar ut genom fönstret! :)

Btw. här är det fuktigt och varmt som om man steg in i en bastu varje gång man går ut och håret bara krullar sig, det luktar konstigt överallt, kineser som skriker och tutar på varandra, smutsiga pengar och långa naglar..och ljud precis överallt. Love it! :)

Ulrika alldeles nyss: Alltså fatta att vi är i Kina!!? :O
Haha jag håller med! :S :D

Nu blir det till att fixa kina-frillan och strax ska vi ut och hitta nåt schysst matställe! Lite hungrig är man allt :)


^

SÅ BOR MAN I SHANGHAI!

Nu är vi äntligen här! :D Haha jag vet inte hur många gånger vi har sagt det idag, "tänk, nu är vi på väg" "fatta, snart är vi där" "VI ÄR I KINA!" :D Kan knappt fatta det ändå haha, känns som det var nyss man sa till folk att "Förmodligen kommer jag att åka till Kina i höst". Nu är det typ höst och jag Är i China!:D

Resan gick kanon vilket var en lättnad då både jag och Ulrika är superflygrädda.. Dagen började fint med att våra familjer + Anton, Louise och Marie vinkade av oss på Arlanda. Tusen tack för det, ni e bäst <3


 

 

Det började även med att U hade 8kg i övervikt och fick sätta sig och rensa bort saker haha :p typiskt också! ;(

Men det gick bra till slut och en glad Ulrika med biljett i hand'.

Vi satte oss och åt soppa med utsikt över flygfältet och såg även när vårt plan rullade in!

 

Ullans mamma hade med sig en påse med fina nödvändiga avskedsgåvor! Bl.a. denna fina som kommit att bli min maskot tror jag, klart den skulle hängas på direkt! Känner mig redan lite som en kines som har sånna stora grejer på väskan. Älskar den haha :D Namn?

Först visste vi inte hur vi skulle ta oss från flygplatsen, efter någon sekund bara hoppar en liten kines fram och frågar om vi vill ha taxi, vi frågar vad det kostar till Nanjing Road. Hon påstår att det skulle kosta 400 yuan (=400kr.)!! Pff! Kineser lurar gärna västerlänningar.. men vi är inte dumma och gick istället vidare till tunnelbanan. Där betalade vi 7 yuan och åkte i lite mindre än en timme.


Så har vi gått av tuben..och står där, på en gata mitt i shanghai, redan helt svettiga och äckliga, och vet inte vart tusan vi ska ta vägen. En kille frågar "do you need help over here?" en snygg vänlig icke-kines var det haha, och på nån knackig jetlaggad engelska får vi fram vad vi vill, så säger ulrika nåt till mig på svenska, så säger killen på: !! "Är ni svenskar?!" hahah vad är oddsen liksom, en trevlig business-skåning var det :D


Så efter mycket om och men kom vi till slut till hotellet! :D Rui Tai (Jing An) Hotel på Tai Xing Lu!

Vi fick rum på 10e våningen. Vår view åt ena hållet. Kalas ju! :)

 

Bookarna åkte upp direkt :D Internet ingår här och frukost kommer de upp till oss med varje morgon! Det ska vi tydligen enligt personalen här "inte behöva åka ner och äta!" ^^

Vi segerdansade på rummet! (för att vi varit så duktiga och tagit oss ända till Kina! :O  )


Och Daniel (och de andra i rådet) - Karamellerna är med och vi firade med var sin på rummet vid ankomst haha :D mums!

 


Vi hörs, Shanghaaaaaj!!! <3


NU GÄLLER DET!!

Hahaha i Kina 2008, då jag lärde känna Ulrika. Får se om det blir några ansiktsmasker den här gången med ;)

 

^


19 timmar kvar.

Det här är ganska kul brev jag fick för ett tag sen från Fudan :) Det förklarade kanske varför det tog så lång tid för mig att få det :)
Rullande rökeriet åkte förbi häromdan igen! Partybussen!
Igår var det packa packa packa som gällde. Tömde hela garderoben och byrån och körde kasta/spara/kina! :)

Min fina mobil får följa med tror jag :)
Träffade Anna igår! Long time no see ändå snack oavbrutet! :D<3

Fick en gåva från pappa idag!! Tandborsthuvuden, gummitandstickor och en burk Ipren! Haha kanon ju :)

Vem var egentligen den här ifrån? :/ God var chokladen i alla fall!! Mums! ;)

OH HERREGUD

Idag är jag något stressad..!! Det börjar med att jag sitter och ska skriva ner lite grejer jag måste fråga Vivian om idag.. så kommer jag på tusen saker till som jag borde kolla upp/fixa. Såklart!! Alltid ska man fixa och ordna ända in i det sista! Sedan ringer Ulrika och kan berätta att vi måste fixa medicin mot Malaria och att hon just gjort det. ! Då är det ännu en grej jag måste ordna idag.
Har nu suttit och ringt runt, till Resurs Bank, SEB, Tele2, till pappa om inte svarar.. Nu pratade jag just med Hälsobarometern men dit kunde jag inte gå för Malaria-"vaccin" utan måste till ett ställe vid Hötorget. Herregud hur ska jag hinna med allt idag..Jag måste ju packa ner allt snyggt och tätt och fint i väskan också. nu har jag bara lagt i allt som jag (antagligen) ska ta med.
Om 10 min ska jag träffa U, Vivvi och Louisen här vid mig så ska vi snacka kina och avskedshänga i en timme :)
Sen ska jag till Forex och Hötorget då.. Då får jag sällskap av Anton!

Har lite bilder som ska upp också men det får jag fixa i eftermiddag :)
Wish me good luck ...

^

AVSKED :(

Först: Besökarrekord på bloggen igen! :D

Nu är jag inne i stadiet då jag faktiskt måste säga hejdå till närt' och kärt'. Den sista fikan innan jag åker blir av med en viss, sista OC-kvällen med en annan, sista partykvällen med fab 3, den sista familjemiddagen innan jag åker kommer snart att äga rum..
NU kommer man på massa man skulle vilja hinna med att göra innan man åker, personer man vill hinna träffa ännu en gång. Men nu är det bara TVÅ dagar kvar tills jag åker!! Nu är det packa packa packa som gäller! Har börjat lite smått den senaste tiden men inget ligger i väskan än så länge.

Hur som helst, jag och Ulrika tog ju ett gemensamt avsked i fredags av alla våra bästa vänner! :D
Det var hur kul som helst och jag ca 60 pers var på lotten den kvällen. Rekord ;)
Det var en underbar känsla, att veta om att i stort sett alla jag tycker mest om var där, med mig, den kvällen! :) När man har fest hinner man ju aldrig snacka mycket med någon, utan istället lite med alla. Lite trist på ett sätt men samtidigt vet man att när man själv inte pratar med dem, lär de känna någon annan av ens nära kompisar. Bra! :)
Tusen tack till alla som kom och förgyllde vår avskedsfest! Och ps. någon gång måste man ju få ha tur med vädret!! :D






Ett urval från alla bilder, resten finns på fejjan!


Macca<3 ;)


ZAIJIAN STOCKHOLM, NIHAO SHANGHAI!

 



Idag är en bra dag!
Förhoppningsvis får jag träffa ungefär alla jag tycker om ikväll! Ulrikas och min avskedsfest äger rum på kolonin och så som vi har planerat och fixat inför den här kvällen MÅSTE det bli lyckat. :) Tror det blir riktigt bra. Hoppas alla är på lika bra humör som mig :) Känner mig glad och bra och när jag lyssnar på Oskars Från och med du blir allt bara bättre! :D

Seee youu!!






Nordiska Kompaniet

google-bild!


Idag var min sista dag på NK.. :( Riktigt trist att min jobbtid där är slut.. tänk om jag kunde få jobba där sen när jag är tillbaka från kina!! Skulle vara så himla kul :)
Jag öppnade imorse vilket var perfekt att göra sista dagen!  Fickdra igång allt själv på mitt sätt och fick den där lugna sköna första timmen när det inte är så många kunder. Det blev en väldigt soft dag! Jobbade med Miriam, hon e skön, det var precis lagom mycket kunder, inga jobbiga frågor som vissa har som jag ännu inte kan svaren på. :)

Det var lite kul för just idag, sista dagen, kom det förbi massa jag kände mer eller mindre och köpte te! Först Amelie från C-klassen på Södra, sen Keyvan från Matteus, sen Anders-granne, sen kom Johan och vi hittade på ett äpple/kanel-te, sen kom Felicia.F, och sen kom mamma förbi! :)
Sen när jag skulle gå fick jag med mig lite avskedste! så snällt :)
Kändes lite vemodigt sådär att hänga av sig min blå skjorta för sista gången, låsa hänglåset i omklädningsrummet för sista gången och lämna in min bricka hos vakten för sista gången.. Men äsch så tragiskt det låter (det är det iofs men vem vet jag kanske kommer dit någon mer gång om det behövs personal!) Hoppas :D

Pratade med Ulrika nyss. Hon kunde berätta att hon i alla fall har packat ner sin jultröja i sin stora resväska men nu får hon knappt i något annat. Hahaha! VEM tar med sig en så kallad "jultröja" när man ska åka till kina, för ett år. Aja, jag ser fram emot att se den på den 24 december! :D




google-bild



Juste när mamma kom köpte hon en avskeds-nk-present till mig, en som jag suktat efter under hela min jobbtid där.
Värsta chokladmuffinsen från NK Bröd haha! :D den var såå god! Ullan fick även ta del av denna fantastiska smakupplevelse :D


sleepy time

Jag känner att jag inte vill sova.. jag är rätt trött men jag vill inte sova. Det är precis som att jag vill vara vaken så mycket som möjligt de sista 170 timmarna jag har kvar i Sverige på ett år. Jag vill hinna träffa så många som möjligt innan jag åker. Oh jag vill så mycket, men det är bara att inse att man inte alltid kan få allt, eller hinna med allt.
Så har jag även en avskedsfest att planera inför. Att ha fest är så mycket mer jobb än vad man får för sig. Och de som aldrig har fest (stor fest, på minst 50 pers) har ingen aning om hur mycket tid och kraft som faktiskt lagts ned på den.
Men jag älskar att ställa till med kalas, så länge gästerna visar uppskattning, så därför är det helt klart värt all kraft, tid, och alla pengar man lagt ned :)
Idag både handlade och piffade jag och ulrika på kungsholmen inför festen! Var riktigt kul och vi är på god väg! Till slut blev vi så hungriga så då hoppade vi in i bilen och hämtade grek-mat! Mums tills Ulrika gjorde en scooby doo när vi fick syn på en råtta en bit bort....!



1 vecka..

Om en vecka och en dag åker jag!
Jag kan knappt förstå att det är så himla snart jag åker! Hela tiden har allt det här känts så avlägset ändå på något vis!
Jag börjar bli riktigt nervös nu..varje dag! Det är en stress i sig att gå runt och känna sig nervös ungefär hela tiden. Sen liknar även mitt rum ett bombnedslag just nu, usch. Måste städa!!
Igår jobbade jag sista gången med Ida på NK! Det var trist, hon är skön och kul att jobba med. Sista jobbdagen blir på onsdag, med Miriam :)
Träffade även Marie och Ulrika igår och avskedshängde! :D Marie kan inte komma på fredag så därför var vi tvungna att ha någon annan form av avskedstillställning. Blev paketöppning, naturgodisätande, kolla i gamla skolkataloger, Valentine's Day och sova i soffan för vissa somliga :)
Mycket trevligt!



Hurra för vänster hand!

Grattis till mig och alla andra vänsterhänta!! Idag, 13:e augusti är det vänsterhäntas dag och det bör firas :)
Jag blev påmind av Peter i ett grattis-sms, han hade tänkt fira i form av förlängd lunch och äta en glass med vänster hand! :D Mycket bra idé! Gör det du med!


Hipp hipp hurraaaa!


 

Psst! Besökarrekord igår igen! ;)


12 dagar...

Nu är det bara 12 dagar kvar.. Om 12 dagar sitter jag på ett flyg på väg till Kina! Uh, kan knappt tänka på det. Jag kommer gråta massa där på Arlanda, vare sig jag vill eller inte haha. Sist jag åkte till Kina skulle jag "bara" vara borta i två månader. Då grät jag en massa massa tårar :)
Jag tror att man gråter för att i den sekunden man står där med resväskan i handen på väg att gå igenom en port,som de andra inte får gå igenom, kommer man på hur mycket de personerna betyder för en. Ens familj omges man av precis hela tiden. Nu ska jag helt plötsligt befinna mig 800 mil bort från alla! :) en mycket speciell känsla.

Fudan.. snart är jag där!


Har ju glömt att berätta om att jag träffade Vivian och Louise häromdagen och så fick Vivian berätta massa om sitt Shanghai-äventyr och hon gav mig lite tips m.m. :)


För övrigt så slog vi besökarrekord här på bloggen igår igen! :D Kanske tack vare Marie som gjorde lite reklam för mig på fejjan! Det tackar vi för ;)


^

Bästa dagen!

Idag har varit en riktigt bra dag :) Jag har fått massa gjort och samtidigt haft en riktigt soft dag!
Marie och jag hade bestämt att vi skulle hänga idag, så vid 10 imorse var hon hos mig och så åkte vi till Kinesiska Ambassaden! Mitt visum var nämligen klart idag!


Dock började dagen med att både jag och marie försov oss lite, vaknade halv 10 och kl.10 hade vi tänkt åka från mig. Därav kände jag en viss stress hela tiden sedan jag vaknade haha. Så när vi äntligen står på buss 69 kommer jag på att jag glömt det rosa lilla pappret hemma! Kvittot på att jag lämnat in mitt pass hos ambassaden, som man sedan lämnar in i kassan när man ska hämta ut det. PANIK!
Men vi fortsatte åka i alla fall och hoppades på det bästa. Så när vi kommer dit försöker jag få fram på engelska att jag glömt rosa pappret och han frågar om det jag vill är att hämta mitt pass. Men jag tror han snackar om att han vill se mitt pass för att kunna ta emot mig så jag typ men vafaan YOU have MY passport! I can't give it to you again! han fattade inget, och inte jag heller så kommer Marie helt plötsligt och typ: yes yes.. Han fattade inte vem hon va och jag var helt stressad. haha! Jag kollar på marie och ska göra nåt med handen och råkar slå omkull en plåtburk med pennor så det låter högt i den tysta salen. Ambassadkillen börjar skratta och vi med och inget vettigt får vi fram. MEN det hela slutade med att jag i alla fall fick mitt pass med visum i :)





Så himla skönt, nu har jag det och behöver inte tänka mer på det!!
Ett jättefint visum sitter nu i mitt pass, mitt andra faktiskt i det passet :) mitt andra någonsin också för den delen haha :)
Därefter firade vi med lunch och därpå Ben&Jerry's-glass i gamla stan! Där upptäckte vi små gator och gränder som slutade i ett besök på Slottet haha :)
Efter detta äventyr var vi så himla trötta så vi åkte hem till mig och somnade i soffan haha :)
Sån himla skön dag! Älskar sådana dagar. Och så tycker jag om att hänga med Marie, tänkt att vi inte kommer att ses på ett år snart!!

 

 

Utsikt från lunchstället. Glass. Slottsgården. Maries läppförstoring.

^

 


hang with me

Jag har inte varit så mycket för vad Robyn har åstadkommit under den senaste tiden.. Dock hörde jag låten Hang With Me alldeles nyss på Spotify.. Jag gillar den! Jag gillar den i massor! Vet inte vad det är exakt för den är ju inte jättespeciell. Men den är skön. Och så ser hon riktigt ball ut. Så lite gillar jag kanske Robyn trots allt ^_^

För övrigt så såg jag den här på blogg.se's startsida..

http://www.youtube.com/watch?v=vHkPJ1ACLrg&feature=player_embedded


Förstår inte att man faktiskt får göra en film så lik en annan! Ganska kul är det ju faktiskt men ändå..det är ju precis som att se Twilight-filmerna igen fast...dåliga :s



Chinese

Okej den senaste nyheten inom mitt lilla kinaäventyr är helt galen. Helt galen! Jag kan inte skriva det än haha.. för jag kan knappt tro att det är sant. Uh galet, som sagt. Vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka.
Skriver är vad det är när jag får mod till det, haha!





Var vid den här scenen ikväll igen! Dock var det inte Hassle utan Tingsek på Grönan! Bäst! Älskar hans musik och stil <3
Hade dock inte min kamera med mig så får bli ännu en bild från Hassle-konserten, gillar den :)

^

APELSIN

Åt sjukaste apelsinen idag! Den hade fött en mini inuti sig! Med skal och allt. :)


FREDAG

Woooo nytt besökarrekord idag!! :D




Fredag och Fest idag också..


jag tror jag ska ta en kopp te :)

För första gången på väldigt väldigt länge kan jag slappna av angående Kina-planer. Känner inte av den där konstanta stressen jag känt under den senaste tiden. Tar liksom en kom te lite då och då, hela tiden haha :)
Igår (onsdag) fixade jag och U allt i stort sett som vi behövde. Hälsobarometern för att få fler stämplar, Ambassaden för att ansöka om visum, Swedbank för att fixa med CSN, brev till CSN och brev till Kina och Fudan !
Så jäkla bra gjort att vi klarade av det på lite drygt två timmar! Mycket tack vare Ullans föräldrars bil som vi fick låna! :)



Vi firade på kvällen genom att hyra film och äta popcorn och bara vara allmänt glada :) Detta gjorde vi tillsammans med Louie och Spången! Myycket trevligt :)



Lärde mig göra sånna här bilder idag, ser ut som typ dockskåp ju! Tilt-shift! :D

Hojta till louise, så berättar jag för dig! ;)

 


RSS 2.0