IKEA

Hej på er, långt inlägg idag!
Idag var det IKEA för hela slanten! Här är det så billigt att åka tunnelbana och buss så man grämer sig inte precis över att det inte går några gratisbussar, mamma. När man går ner i tunnelbanan ställer man sig vid en touchscreen och klickar sig fram till vilken station man vill till. Då står det vad det kostar och till IKEA blev det 4 yuan, alltså typ 4kr. !


Alltid såhär mycket folk på tunnelbaneperrongen. Och alla ska på tåget först!

Väl där kände vi att det var varmare i den delen av Shanghai än i Jing An, vid oss! Vi köpte vatten direkt, 1,30 kostar en 50cl-flaska :) Till rummet har vi köpt stora 1,5L-flaskor så att vi kan fylla på i våra små flaskor och hålla kallt i kylskåpet på rummet. Det finns massa olika märken på vatten, de flesta är kinesiska men så finns det även franska Evian t.ex. En sådan 1,5L-flaska kostar 26Y i affären, medans lika mycket kinesiskt vatten kostar 3Y !! Sådan prisskillnad alltså! Smakar precis samma :)

Hur som helst kom vi efter bara några minuter till Kamprads och resten av Sveriges stolthet, IKEA. Jag säger som Tillman och hans tjej på deras blogg; Kändes skönt att få se å, ä, ö. Svenska ord! Bilder på svenskar och all svensk mat som säljs! Tänk att man känner sådan längtan efter allt detta efter bara 3 dagar här på andra sidan jordklotet haha!

Reklam för Expo syns precis överallt, och inte har de hållt tillbaka någonstans utan de har verkligen gått all in för det här med Expo2010! :) Ska bli kul att få se utställningen med egna ögon.

Vad gör man inte för att skydda sig från solen :) Då det knappt blåser något här blev det aldrig riktigt vind i flaggorna men ni ser väl ändå att det är kinesiska + svenska flaggan! :)


På alla IKEA har de ju fina installationer på alla avdelningar; kök, vardagsrum och sovrum. vanligtvis betraktar man ju bara detta, gör kanske någon anteckning och går sedan vidare i varuhuset. Men inte här inte! Nej här sover kineserna i sängarna, sitter familjevis och kollar på tv i vardagsrummen och sätter sig och äter sin matsäck i köken!
Vi plockade på oss lite viktiga saker inför skol- och campusstart såsom lakan-set, handdukar, galgar, tros- och strumptorkare, väckarklocka(!) och så självklart lite svenskt godis! :D
Kineserna tycker även om svensk mat märkte vi! Matsalen var fullproppad och trots att det utöver den svenska maten säljs kinesisk plockmat väljer majoriteten den svenska! Med en svensk flagga i en av köttbullarna satte vi oss nöjda, glada och hungriga bland alla asiater och käkade.




Under eftermiddagen upptäckte vi området runt vårt hotell. Gatorna är låånga och ungefär affär är ett café, dessert-restaurang, brödbutik, juice store, godisaffär, cool drink store eller liknande. De finns överallt!! Både bra och dåligt.. ;) Ute är det ju så varmt så när man går runt ute vill man bara köpa nåt kallt fort fort! Men så när man är inne i en butik är det fläktar och AC som tusan så man istället börjar frysa..då blir man suger på något varmt istället! :)

Jag köpte ett par fina ballerinaskor ikväll också, här i Kina är det ingen som håller tillbaka utan alla vill sticka ut, så det fick bli ett par med lite strass och tjaffs, dom är hen haokan!! Det var världens bästa butik men riktigt snygga grejer med bra priser. Däremot hade en liten strass lossnat från en av skon så jag bad dem hämta ett annat par men då det var det sista exemplaret gick killen och hämtade samma sko fast i lila, plockade bort stenarna från den skon och satte fast dem på min istället haha! :p

Vi åt middag på en japansk restaurang Yokoshima, efter den mådde vi båda illa och gick och mådde ännu mer illa på hotellrummet. U känner sig fortfarande dålig :/ jag tror på att det är kycklingens fel!! Den smakade...fel.

Dagen avrundades på Starbucks som vi idag upptäckte bara ligger en minut från oss!! Caramel-frappe och gratis internetsurfande till kl.23 då de stänger. Nu blir det antagligen lite XOXO och sen soooova! Lång men skoj dag idag!

Oh juste!! Köpte även en ELLE i ett tidningsstånd, Septembernumret. Det var sån sjukt ball framsida så jag var bara tvungen att köpa, så när hon tar fram den är det den tjockaste tidningen jag nånsin sett och den vägde seriöst typ 3kg!!! Men den var så snygg och kostade endast 20spänn(!!) så jag var ju bara tvungen att köpa! Herregud hur ska jag få med mig allt till Fudan sen.. :)


Mingtian jian<3


Svenska ord, Svensk mat, Ulrika ser ut ett eget gosedjur!, Alarm(!!) viktigt!


Rogär! kBröö! :D


Även svensk vodka säljs på svenska IKEA..


När vi kom hem har hotellpersonalen hängt en tidningspåse med dagens tidning i på vår dörr!


Vi har gjort lite piffi på rummet!






PS. Glöm inte att kolla Ulrikas blogg för fler bilder och fler storys :)


^


Kommentarer
Postat av: föräldrarna

Wao vilken dag.Kul m IKEA synd m illamående.Kan också vara isen på Starbucks?Pappa undrar om du fått hans mail?hoppas hoppas för husfridens skull :)sara kom hem å käkade m oss och sedan kom annika som ätit hos Tuva och så kom dom hit å sedan William wong men innan dess var dom hos valter!med marina. Vi zappar mellan kanalerna men hittar inget bra.Tror jag går i säng.KRAAAAMMM!!!

2010-08-27 @ 22:49:30
Postat av: Malin

Nää för vi mådde illa redan innan Starbucks..direkt efter maten! Jag har fått mailen men nu verkar även min mail funka här så nu kan jag logga in på den igen! :) zappa på ni! /M

2010-08-28 @ 08:09:46
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/
Postat av: marie

DU KAN- zappa! Men vilka härliga bilder från ikea, och från ert rum.Så himla snällt av er att lägga ut så många bilder eftersom det är lite meckigt.Det är därför vi här hemma -föräldrar tex- står ut utan er när vi har bloggarna att kolla på.Det är typ det första vi gör på morgonen,på lunchen,på kvällen - kollar ev nya inlägg :)

Pa å jag åker till Gustavsberg nu,Tuva o Ankan sover fortf ,här är soligt och det är lördag och vi är lediga!Yahooj!!Tänk den kinesen som tog en tupplur i vita skinnsoffan`<..>´ = kines m stora sovande näsborrar hahahahahah.Pussar o kramar fr oss

2010-08-28 @ 09:57:56
Postat av: Vivian

Ser ut som ni hade det roligt på IKEA! Jag köpte faktiskt en flaska vodka därofrån sist jag var där, hihi!!

Tråkigt det där med japanska maten, hoppas ni mår bättre idag!!

2010-08-28 @ 10:53:32
Postat av: Rogär

Jaaa! Kbröö :D Du är räddad Malin! Då blir ju Kina lätt som en plätt ;) kram

2010-08-29 @ 03:05:07
Postat av: Malin

Roger! :D Jaaaa I know! Bäst :) kram!

2010-08-29 @ 04:35:20
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0