Norge.


<3

Jag ägnar tankar åt Norge mest hela tiden varje dag nu. Vad som hände är helt ofattbart och jag blir påmind om det hela tiden. Just nu är jag i en stad nära Norge, många norrmän spenderar deras semester här, jag hör norska och träffar på norrmän varje dag. Jag befinner mig i västkustens skärgård, öar överallt...det är oundvikligt att inte tänka på det. Jag lider med de drabbade, de som var med- eller i närheten av de drabbade områdena under attackerna och de som mist nära och kära.
Det är svårt att finna ord när man ska försöka skriva något om en sådan här händelse. Det finns så mycket att säga men samtidigt känner man sig nästan stum när man tänker på det hela.

Norge och norskarna är starka, de kommer att kämpa sig ur det här. Jag vill inte säga att jag kan tänka mig hur jobbigt och svårt det måste vara såhär i efterhand, för de som var på med Utøya eller i Oslo centrum och släktingar och vänner till dem..för det kan jag inte. Inte på långa vägar. Men jag förstår att det måste vara oerhört svårt att behandla detta. Svårt att kontrollera det man tänker, säger, gör. Men främst fruktansvärt svårt att vänja sig vid det faktum, att man har mist en familjevän eller kompis, på detta vis.

Att sätta en norsk flagga på sin profilbild på facebook tycker jag är att visa respekt och medkänsla. Jag har en norsk flagga till profilbild nu, ha det du med.


<3

终于我就在瑞典的西部!!!

Fint mottagande när jag kom!!! <3


Jag och Sara med vår nya vän Josefin! Snygga partybrudar med snygga smile!;)


Jag o Karoline!


 

 

Fantastiskt att få träffa alla systrar och pappa mamma igen!! <3

^


There’s no place like home..Heej!! Allt gick jättebra och jag är hemma och njuter varje sekund. Ska försöka skriva lite här lite då och då..försöka komma ikapp med grejer jag inte hunnit få upp på bloggen. Hoppas jag får lite tid över till det. Men mest vill jag bara mysa med familjen nu! Snart får jag träffa resten också!! <3

Den här fina middagen bjöd pappa mig på när jag kom hem!!! Så fantastiskt gott och fräscht, alltihop!


HOME SWEET HOME!!<3

Hipp hipp hurraaaa!!!!ANNIKA FYLLER 16!!

Grattis grattis grattiissssis!!!
Annika, värsta snygga bruden asså. Kan inte fatta att du redan är 16 år haha! Hoppas ni får en mysig dag på landet, utan regn och sånt rusk! :) Ät mycket tårta! Hoppas paketen svämmar över på födelsedagsbrickan! och sist men inte minst- hoppas du får vakna till skönsång från mors nyvakna röst.

Så synd att jag inte kan närvara på den stora dagen MEN jag är ju hemma i Sverige väldigt snart så det är inte lång tid tills vi ses!!! :D Ska blir underbart att träffa dig igen; snacka, fnissa, battla med Sune-citat.. ja, allt det där vanliga! :)

Massor med kramar till dig, som börjar bli gammal. (OBS inge panik nu! Jag e äldre..kan va lugnande att tänka på!) Här kommer fler snygga bilder på snygg(a) brud(ar)!!Kram!

<3


~~~


För att förtydliga vissa saker bara (och ta plats från Annikas grattis-inlägg):

I skrivande stund håller jag på att få ordning på alla mina prylar i det här lilla rummet. Åker från Shanghai snart och måste tömma det här rummet nu! Så det är mycket att stå i och hinner inte blogga någonting! Känns dåligt men (det gör ont att säga det), det finns viktigare saker än bloggen vissa gånger.Jag åker hem på tisdag den 12e juli till Stockholm från Shanghai, mellanlandar i Peking.

MEN,

Jag har bestämt mig för att fortsätta mina studier i kinesiska på Fudan University och kommer alltså tillbaka hit i September!!!

Det var ett svååårt beslut, stanna eller sverige men till slut vägde det ena tyngre. :) Ser fram emot detta otroligt mycket men just nu är jag mest sugen på Sverige och svenskt!!! Längtar efter det mesta och de flesta där hemma och stör mig på det mesta(kinesiskt) och de flesta(kineser) här borta just nu. Har sagt hejdå till de flesta av mina kompisar nu som redan återvänt hem till sina länder, världen över, vilket känns mycket konstigt. Samtidigt kan jag inte riktigt vara ledsen över det. Det är en liten värld vi lever i och det är absolut möjligt att ses igen, om man verkligen vill det. Jag känner numera folk från nästan(!) varje land på denna jord. Det i sig är ganska galet, men mest helt fantastiskt! Nästan vart jag än kommer att åka den närmsta tiden finns det nog någon jag kan kontakta där. :)

Det bästa med det hela är ju hur som helst att jag kommer tillbaka hit, kommer att få träffa nytt folk, nya upplevelser och nya erfarenheter! Det har varit mest goa stunder här men har även varit med om en hel del tunga, jobbiga, stressiga och psykigt ansträngande stunder. De gångerna får man mest försöka se framåt, tänka på det bra man är med om och inte hänga upp sig för mycket på saker och ting. Det kan vara mycket svårt men man får vara stark. Sen gäller det också att ha många bra vänner och familj omkring sig som stöttar och hjälper. Det är så viktigt. Tur att internet finns så att man på ett enkelt sätt kan hålla kontakt med familjen där hemma. Här har jag skaffat mig en andra familj bestående av, kanske 100, killar och tjejer i min ålder. En del har jag träffat mer än andra, vissa endast på fest osv. men att se de här personerna varje dag, på området här omkring, har blivit till en vana och självklarhet. Så det är tungt att inse att de efter sommaren inte kommer att befinna sig här med mig. En del jag känner stannar, men mina bästa vänner och de jag har hängt med mest kommer inte tillbaka i höst.

Men jag ser som sagt fram emot nya tider och nya personer i mitt liv. Kommer att sakna mina ’bästisar’ Aoileann och Anya enormt dock. TUR att Evan min kära broder är kvar :)


Innan jag sparar och publicerar det här inlägget, som antagligen blir mitt sista från Shanghai innan sommaren, vill jag tacka alla er som har kollat förbi här varje dag. Stooort tack till alla er som har kommenterat flitigt. Såklart är det mest kommentarer från mamma och pappa men många andra har kikat förbi och lämnat ett par ord efter sig. Uppskattar det enormt och hoppas att ni vill fortsätta läsa här i höst! Att ma&pa läser och kommenterar tar jag för givet (haha) så ni måste fortsätta i den stilen även efter sommaren, när jag lämnar er för en längre tid, en andra gång.. Eller förresten, mamma åker med mig till Shanghai i Augusti vilket blir grymt!!!!!

Ska förresten bli en bättre bloggare nästa termin, lägga mer tid på plugg och blogg. och gym...! Ser så otroligt mycket fram emot en ny termin och ny stil! :D


Tack och hej, på återseende! eller som vi hade sagt här borta:^

RSS 2.0