Have you got some nuts?

Nihaoo!

Igår kom vi hem så sent så vi orkade inte direkt sätta oss och blogga då. Under dan hade vi fullt upp hela tiden också så skrev aldrig då heller. Ska försöka sammanfatta allt nu. Har massa bilder!
Vi hade fortfarande en del saker att fixa till rummet, så som sopborste (har fått gå o torka med pappersservetter på golvet nu när vi ska städa), pennställ + pennor, värmeljus m.m. Så först käkade vi på kära Ajisen igen och sen tog tog vi taxi till Carrefour (15 Y) och shoppade loss!
För er som aldrig varit på ett Carrefour- där finns det mycket av allt!

Det var skönt väder igår och blå himmel! Varmt men inte så fuktigt utan man kunde bli bländad av solen och det brände lite kände man, precis som när man är i någon semesterort ;)

Undrar hur fångsten från det här vattnet smakar.. :)


Såhär ser 90% av alla bostadshus i Shanghai ut! Fast oftast är de lite högre.


Jag tycker det är roligt att de lagar den istället för att bara fixa en ny :p


Sånna här små fruktstånd ser man också överallt!


..och tidningsstånd!! <3

Kläder hänger lite här och var på tork. Spelar ingen roll och det så är precis intill stora gatan vid railway station.

Ajisen Ramen! Ulrika testade min favorit-rätt och bara njöt! Deep fried pork med ris, miso-soppa och starka gurkstavar för 29:-! För mig fick bli en kanna mixed fruit ice tea för 10:- till.

Efter lunchen behövde vi kissa och frågade efter toalett. Vi gick en lång väg i en sunkig galleria och kom till sist hit. Då var vi plötsligt inte så kissnödiga längre.. :)


Vid 6 drog vi hem från Carre för att packa upp+fixa oss för planen för kvällen var att möta upp gänget inne i stan och åka upp till baren uppe i "handtaget" Shanghai World Financial Tower!!
Det var så himla ballt där!! Först åkte vi en hiss upp till 91a våningen där vi möttes av utsikten, alla andra skyskrapor i Shanghai var ju plötsligt under en!! Till och med "TV-tornet" Oriental Pearl Tower! Ruskigt coolt!
Och inredningen sen haha och designen, också alla rätt. Oh älskade det stället redan då. Men då bytte vi istället hiss för att kunna åka upp högst upp. Så fort dörrarna öppnades möttes vi av livemusik (på engelska!) och ännu bättre view! Och där var det inga pikétröjor på kineserna inte utan istället skjortor med långa ärmar!





Det ser olika ut nedifrån beroende på vilken sida man ser det ifrån!


Vi var helt lyckliga haha :D


Skyskrapan är 496 meter hög och med en bar på 93e våningen har de därmed världens högsta bar!

När vi kom bad vi att få ett bord för 6pers sen kom de med menyer, en skål med popcorn och en ficklampa så att man kunde läsa menyn haha :)
Priserna var verkligen bra för att vara en sådan fin och lyxig bar! Strawberry Daiquiri blev det för min del, Mums!

Sen tog popcorna slut och U säger: "men hörrni vill vi inte ha lite nötter eller nåt?" alla: "joo!" Så Ullan ska fixa mer och hojtar till sig kinesservitören och droppar omedvetet den legendariske kommentaren, med skönt svensk-engelskt uttal: "Excuse me, have you got some nuts?" och visar med båda händerna hur högt hon tänkte att glaset med nötter skulle vara. HAHAha!

Alla vi andra vid bordet blir först tysta och kollar på varandra sen viker vi oss av garv och Ulrika fattar först inget, inte heller servitören (som tur var) utan han tror att alla började skratta åt honom så han kollar ner på sig själv ifall det är något konstigt med hans kläder. Hah det gjorde ju saken bara ännu värre att han ställer sig och börjar kolla in sig själv. :D


Dubbelt upp!

Efter skrattattacken gick några av oss på damernas. Vi ser skjutdörren som det står Women på och jag försöker öppna den men det gick ju inte! Plötsligt märker jag hur U och Jessica öppnar en annan dörr så det jag stod o drog i vet jag inte vad det var, inte en dörr i alla fall så vi börjar skratta och ska just gå in genom dörren då en tjej kommer ut och blir vettskrämd av vårt garv "OOH MY GOD you guys scared me!!" Sen började vi snacka med henne och det visade sig att hennes syrra just börjat på Fudan och vi hängde massa med dem och bytte nummer och de sa att de gärna hjälper till med kinesiskan! OMG-Mina bjöd oss på öl och vi dansade massa, till slut lyckades vi även få till ett Tåg!! Vi körde tåget i världens högsta bar! Hahah :D


Mycket lyckad kväll med bra sällskap!



^


Kommentarer
Postat av: Vivian

Haha, jag kan lixom höra hur det lät när Ulrika skulle fråga om nötter!! Sen även när ni skrattar, har typ bilden i huvudet!! roligt!!

2010-09-04 @ 17:31:56
Postat av: Malin

Haha jaa! :D

2010-09-04 @ 21:14:39
URL: http://shanghaiginger.blogg.se/

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0