GOTT NYTT ÅR! 新年快乐!2011!!



Hej alla och gott nytt år på er!! Hoppas att julen gick i ljuvlighetens tecken, att folk var snälla mot er och att sista dagen på år 2010 blev något att minnas! Hur och var firade alla? Jag vill veta :)
Själv mår jag bra men har lite dåligt samvete då jag inte skrivit på bloggen på mycket länge. Men som ni säkert förstår har jag haft fullt upp- med mina 4! :) Nu har de dock åkt härifrån vilket är så trist, men oj vad roligt vi hade i två veckor och oj vad mycket jag har att visa och berätta för er som läser!! :D Vill även säga ett stort tack för alla fina kommentarer jag fått den senaste tiden trots noll update! <3

Första bilden ovan är tagen på Peace Hotel på Nanjing Lu ett par minuter innan 12-slaget den 31a. Superfint ställe med perfekt stämning att skåla med skumpa i! Och se så fina hattar vi fick av dom! :D

Efter god buffé på en mycket trevlig och nyöppnad restaurang i French Concession tillsammans med Ulrika, hennes syster Sandra och kompis Jeanette åkte vi alltså in till The Bund. Då Nanjing Lu (Lu = kinesiska för Road) ansluter till The Bund (Zhongshan Lu som går längs hela utkanten av Puxi varifrån man ser över till Pudong, där själva "skylinen" ligger.) gick vi in på Peace Hotel för att inte frysa ihjäl i väntan på countdown och 12slag!
Det var alltså svinigt kallt den natten. Uh, måste varit det kallaste jag upplevt under min tid här.
Det var ballt att stå på Bund och kolla bort mot Pudong där fyrverkerier fyllde himlen under ett par minuter. Ja, det höll inte på längre än så då fyrverkerier har blivit strängt förbjudet pga. brandrisk då det är så tätt med höga hus i Pudong.. Lite synd, men man kunde istället se tiotals röda "thailand-lyktor" lyfta mot skyn lite här och var!! Så himla fint!

ot;text-align: center;">Med champagne, partyhattar, tomtebloss och fotande med kineser invigde vi det nya året på Bund i Shanghai!

Tre femtedelar av familjen började nyårsafton 300 meter upp i luften i SH Oriental Pearl Tower.
Då pappa och jag redan varit där hoppade vi den aktiviteten. Här ser man The Bund. Bilden lånad av dem :)



Hela gänget på restaurangen.

Desert-kockarna!

Mums!
Jag, Sandra, Pappa
Mamma, Ulrika, Jeanette

Presenter som alla fick två var! Jag hoppades på diamantring från Swarowski, men överraskades isatället med en kaka och pralin :)
Vi tre på Peace!

Wooo! 2011! GOTT NYTT ÅR!!
önskar Shanghaiginger!


Jag lovar att berätta mer om vad som har hänt den senaste tiden, men nu är det så att vi har gjort klart ännu en lärobok vilket betyder att det är prov igen. Och innan ett kinesiskaprov är det plugg, plugg och åter plugg som gäller men jag ska försöka hinna med en och annan update emellanåt, så jag inte drunknar i alla tecken :)



<3

Kommentarer
Postat av: Magga

GOTT NYTT ÅR på er alla. Ser att ni hade en nyårsfest utan dess like. Just nu är det töväder på Hasslö. Men snöade senast i natt. Varit dåligt med kälkåkning eftersom barnbarnen ej varit här så ofta. Snart börjar arbetet igen. Flyger till Sthlm imorgon. Ha det bra och fortsätt o njut. Magga

2011-01-08 @ 14:17:42
Postat av: Gugge

Tjing tjong<3 WOOOOOW så fina o glada kort på er alla. Värsta fotomodellerna:)))))).

Kan tänka mig att ni haft det häftigt. Tar väl ett tag o smälta alla intryck o fatta att päronen o syrrorna varit hos dig, oförglömliga minnen.

Hoppas du har energi o ta tag i kinesiskan igen.

Här hemma har man nästan fått vårkänslor ida:) Solsken o plusgrader. Massor med istappar från taken o aphalt.Hoppas det kommer mer snö för jag har blivit helt såld på längdskidåkning, så härligt för kroppastollen. Imorron börjar jobbet på allvar efter alla helger. Ska bli kul o träffa jobbarkompisarna igen.

Önskar dig ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR med härliga upplevelser, häftiga möten o bra flyt i livet.

Kram kram

2011-01-09 @ 18:04:41
Postat av: Marie

Haha Malin! Jag såg din kommentar på min blogg NU! Jag är ju inte direkt så bloggaktiv så så blev det. Men ja lampan och soffan är nya och det är supermysigt här hos mig, längtar verkligen tills du kommer hem och hänger här med mig!

På nyår var jag med Emma och två till grannar här från huset på en middag och fest typ en kvarts promenad från oss, det var perfekt. Vid 1 kände jag mig trött och full och gick hem och sov, hur ofta är man klok nog att göra det liksom? Men det gjorde jag iaf :)

Jag saknar dig, allt är så himla annorlunda nu och egentligen har jag tiotusen saker att berätta för dig men det får inte plats på internet. Önskar jag kunde spontant åka och hälsa på dig men det går ju inte.

puss puss

2011-01-09 @ 22:04:22
URL: http://mawar.blogg
Postat av: Louise

Vilka fina bilder,man blir glad :D

2011-01-10 @ 15:26:19
URL: http://luslouise.blogg.se/
Postat av: Vivian

va underbart ni hade! var själv sjuk faktiskt så jag va hemma o firade :( men men...så dåligt va det inte.

hmm.... vet att man inte tror att det är så kallt i shanghai men joo det är. bara på ett annorlunda sätt lixom. tycker vindarna är jättekalla i shanghai :p

det måste ha varit mkt folk på nyår vid the bund. har hört att det är svårt att få tag på en taxi då alla vill på just den taxin!! hehe

mm...dags för prov igen sa du? men ni får ju ett längre lov efter det!! ska ni ut o resa då??

ah lovet är över för mig om en vecka då skolan börjar då. är så nervös!!

kraaam! o lycka till på proven!! 加油!

2011-01-10 @ 23:41:55
Postat av: mamma

Hej Malin!!! Härliga bilder!!!Roliga dagar i storstaden Shanghai!!!Kallt som tusan och som Vivian antydde,vi fick inte någon taxi fr theBund på nyårsafton så det var bara att börja traska "hemåt" Brrr

Vi hade en toppendag i HongKong igår.Kvällen avslutade vi på en fantaskisk kinesisk rest. med Graham och många av hans vänner och vi åt världens godaste Peking Anka!Nu ska vi ta färjan till macao!

Tusen kramar till Dig och Ulrika fr oss:)

2011-01-11 @ 03:38:26
Postat av: familjen

Hej igen!Nyss hemkomna efter en heldag i casino-världen! I't's a Cracy world!Men häftigt var det med Gondoler och allting. Vi saknar dig jättemycket och tycker det är så synd att Du inte är med oss även här!

Lycka till med Ditt pluggande,tänker på Dig hela tiden:) KRAAM fr oss

2011-01-11 @ 18:58:02
Postat av: karoline palmblad

vilka fina och underbara bilder !

2011-01-17 @ 19:23:56

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0