Onsdag 22:a September

Nu är detta flera dagar sedan men jag har ju inte hunnit blogga nåt om vad jag gjort! Tiden bara springer iväg :)
Nu har ni sett lite bilder från campus och lite vänner! I onsdags fick vi tredagars lov! Det har nämligen varit mid-autumn-festial här! En festival som äger rum den 15e dagen i 8e månaden i den kinesiska kalendern och heter på kinesiska Zhong Qiu Jie, 中秋节, därav rubriken i onsdags: 中秋节快乐! Lycklig zhongqiujie!
Då fick vi vara lediga tre dagar från skolan, däremot är ledig här inte lika med ledig som man är hemma.. Nä utan här måste man kompensera för att man fick vara ledig genom att gå i skolan på helgdagar. Så nu ska jag gå till skolan imorgon lördag och på söndag. Såhär är det i hela Kina så inget att klaga på :)
Bild från google på månkaka. Typisk grej man firar festivalen med!

Som jag skrev så var planen att gå iväg och käka middag med Jonas Tillman som jag stötte på vid skolan dagen innan. Vi började snacka massa, det är lika skönt varje gång att få snacka svenska tycker jag. Det gör jag sällan med andra än Ulrika. När man är med de andra svenskarna här pratar man oftast ändå engelska så att alla fattar. Hur som helst visste jag ju om att Jonas också pluggar här men har aldrig sett honom, så det var roligt att få prata lite! Han berättade om ladies night det brukar va här på onsdagar då det tydligen ofta är gratis inträde för tjejer + mycket gratis i baren. Bara för tjejer alltså, jag älskar utelivet i Shanghai som sagt ;D

Dock blev det ändrade planer på onsdagen och jag och U åkte inte till stan under dagen, gick i en shoppinggalleria vid Peoples square och sen blev det middag uppe i 'Handtaget' Shanghai Financial Center! Mmmmums mat och mums utsikt!
Regn den här dagen. I taxin på väg!

där borta kan ni skymta Jin Mao Tower och 'Handtaget'!

Tuff byggnad som jag inte vet namnet på.


Äntligen framme i gallerian! Den kändes bann
e mig lika stor som alla andra gallerior här!

Blev stopp vid bucken direkt för en latte var. Vi konstaterade hur bra det är när det är sådär många som jobbar bakom disken, allt går fort och det blir aldrig en sek kö. Hemma i Sverige är det ju alltid typ max 2 baristor bakom disken som även tar liiite för lång tid på sig med allt.
Finn Sju Anställda.


Hittade en Monchichi-butik!! N
ostalgiskt!
Trodde inte de fanns längre, så hittar jag en hel butik med dem :)




Sen gick vi till en annan underground-galleria där jag fann min nya favvobutik! Hur mycket smycken som helst, allt 10:- styck! Se vad jag plockade på mig! :)
Därefter tog vi ett besök i Apple-butiken och på vägen dit såg jag fint poserande fotande kineser och den gamla godingen TV-tornet.
När jag kom in i Apple-butiken blev jag helt paff. Det var gigantiskt! OCH hur mycket kineser som helst och alla satt vid varsin Mac, iPhone, iPhone, iPad eller något annat från Apple! Hur många visningsexemplar som helst som hade både många appar och internet. Många satt och kollade sina mail på iPaden eller spelade kul spel på stora 27" datorskärmar :)


Shanghai Financial Center och Jin Mao Tower!


Har inte vart där inne ännu, måste snart! Älskar designen, riktigt ball byggnad!

De båda skraporna ligger på Century Avenue. Nästan Avén här på bilden ;)


Så går man ett tiotal meter till och så ser tornet plötsligt ut såhär nedifrån! :)


Väl uppe på 91a våningen ligger den snygga restaurangen med trevlig personal och godaste maten.
Räkchips m. värsta goda tomatsalsan till bjöd de på som aptitretare ;) sen en månkaka till efterrätt. Sånna man käkar under mid-autumn-festival!
Utsikten!





Ännu en lyckad kväll till ända. :)
^


Kommentarer
Postat av: Surr

Träffade du Jonas och Maria (hans tjej)?? Om du träffar dom så får du hälsa så mycket :) kram

2010-09-25 @ 17:41:06

Droppa en kommentar här.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0